Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A co říká na tvůj výběr manžel? Já bych z toho skousla max. Daniela.
@Anonymní píše:
Jo, tchyně taky prosazovala Jiříka. Až tak, že mi volala do porodnice, v den narození syna, jestli bych to ještě nechtěla na matrice změnit. Nazvala mě sobeckou, že nechci dát jméno po tatínkovi. Taky má dceru pojmenovanou po sobě
Tohle je na zabití, ale.
Já bych syna, pokud bych ho měla, pojmenovala po otci jen v případě, že by se mi to jméno líbilo. Pavel se mi taky nelíbí, Pavlík, Pája zní pro kluka nebo chlapa hrozně, takže se ti zakladatelko nedivím.. Holt si budeš muset prosadit svůj názor
Pavel se mi taky moc nelíbí. No, u nás jsme si hodili korunou(teda dvoukorunou), když se vybíralo-bylo to asi tři dny před porodem
Řekni, manželovi, že když se bude syn jmenovat po něm. Za chvíli to bude mladý Pavel a starý Pavel…a to se manželovi určitě líbit nebude
. Jinak jméno Pavel je samo o sobě fajn.
Tak to my to měli naopak. Chtěli jsme buď Járu, (jmenuje se tak manžela táta a brácha, mamka je Jaroslava a můj táta) nebo právě Tomáše po manželovi. Vyhrál Tomášek, ale shodli jsme se na tom oba. Vždy jsme vybírali jména tak, že jsme každý pár jmen napsal na papírek, ty si potom vyměnili a ta jména, co se nám nelíbila jsme vyškrtly. O těch jsme už vůbec nepřemýšleli. Žádné, že tohle jméno a přes to vlak nejede. Chce to udělat nějaký kompromis.
Hele, hlavně neudělej stejnou chybu jako já, nenech se nikým zviklat. Dceru jsem už v prenatálním stádiu vývoje oslovovala jedním konkrétním jménem, které nemá český původ a vychází z latinského slovesa. Příjmení typicky české nemáme, ale manžel pořád trval na tom, že žijeme v Čechách, a podobné nesmyslné úvahy. Vybrala jsem kvůli němu pro dceru ještě jedno křestní jméno, dle jeho představ. Dceři bude šest let, používáme pouze druhé křestní jméno (to z břicha), které manžel samostatně dát původně nechtěl. První křestní jméno dceři akorát komplikuje život, a budeme ho na podzim, až nebude dcera nutně potřebovat cestovní doklady, dávat úředně odstranit. Manžel se omluvil nakonec mně i dceři.
Jestli Ti můžu poradit něco trochu nefér a nepartnerského, tak veď drobnou psychologickou válku a vybrané jméno často používej. Času máte hromadu a on si zvykne. Tohle udělal muž mně v dlouhdobým měřítku. Na jeho vybrané jméno jsem řekla, že ani přes mou mrtvolu a on začal v různých situacích říkat - tam bych vzal XY; až jednou budeme mít XY… Po čase mi to vůbec nepřišlo špatný ![]()
A proč muži nevyhovět? On by vám určitě taky nekecal do jména holčičky.
@me57h Kecá, ale dotoho si moc nenechám mluvit. Zdál se mi sen, ještě před otěhotněním že jsem volala na malou dcerku Natalko. Takže jiný jméno asi moc nehrozí…
![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak, jde spíš o averzi.. Nejhorší je že ani tchyně nepodpoří, a podporuje „Pavlíčka“, další důvod proc ho nechci dávat. Protože už ho jednou dala ona.
No já doufám že to bude holčička, to z vybíráním bude rychlej proces
, manžel by byl nejradši kdyby se děti jmenovali po nás, ale to Teda fakt nechci
,
tak se domluvte že každý napíše 5 jmen a vyberete. Já vždy čekala až kdy bylo jasné co to bude
. Tchýně si byla jistá že kluk bude po manželovi, to určitě. Já měla od 15 jméno na kluka a přes to nejel vlak
. manžel že klidně a že po sobě taky nechce
. Tchýně to nemohla dlouho překousnout
Ale řekla bych že jméno se musí líbit rodičům mimina a nedám dítěti jméno které prostě nechci ![]()
Za mě teda taky bych toto jméno nedala. Nelibi se mi ani trochu. Nesmis se dát no…
Zase kdyztak přemýšlím, ja mám termín na Vánoce, a Natalie je 21.12
asi blbý mít svátek, nározky, a vánoce pomalu v jeden měsíc…
@Anonymní píše:
@me57h Kecá, ale dotoho si moc nenechám mluvit. Zdál se mi sen, ještě před otěhotněním že jsem volala na malou dcerku Natalko. Takže jiný jméno asi moc nehrozí…![]()
On udělal ústupek, teď jste na řadě vy.
Jo, tchyně taky prosazovala Jiříka. Až tak, že mi volala do porodnice, v den narození syna, jestli bych to ještě nechtěla na matrice změnit
. Nazvala mě sobeckou, že nechci dát jméno po tatínkovi. Taky má dceru pojmenovanou po sobě