Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V hodne virach rikaji ze to prinasi smulu. Jenom kdyz otec umre tak se to muze dat. Kdyz ho nekdo zavola tak nebudou vedet koho vola. Dej Sebastian.
Třeba to bude baba. Ale pozor! Pavlinka nebo Pavla to může být taky.
@Anonymní píše:
V hodne virach rikaji ze to prinasi smulu. Jenom kdyz otec umre tak se to muze dat. Kdyz ho nekdo zavola tak nebudou vedet koho vola. Dej Sebastian.
Jakou smůlu, prosím tě? Jenom proto, že se dva jmenují stejně? U nás každý ví, jak se vola na muže a jak na syna. Nikdo se neplete.
@Anonymní píše:
V některých vírách ano, ale kdyby to byl případ zakladatelky, tak to asi neřeší, ne?
Volání se řeší zdrobnělinami či přezdívkami. I když já třeba muže, psa i přítomnou návštěvu často oslovuji jednotně Zlato a málokdy se mi stane, že by nakonec nezareagoval ten, koho potřebuju ![]()
U Zidu. Prijde me to divne kdyz ma otec a syn stejne jmena. Jako kdyz se nekdo jmenuje Pavel Pavel.
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo se neshodne na jménu? Za tyden se dozvíme co čekáme, a jméno řešíme zatím spíše jen na chlapečka.. Manžel samozřejmě chce aby se jmenoval po něm, Pavel. Ale mě to jméno přijde hnusný, navíc jich v rodinné máme až až.. Jeho táta je Pavel, nikdy ho nepoznal. Můj táta je Pavel, se kterým se nebavim. Sestra má manžela Pavla… Přijde mi to prostě zastaralý, nemastný, neslany. Ani mi to moc nejde přes pusu, ani manželovi tak neříkám..
Když o tom s manželem mluvím tak jeden den mi nějaké jméno schválí. Druhý den už je zas hnusný… Vím že chci mít jedno, max dvě děti, proto jim nechci dát prostě obyčejný jméno..
Omlouvám se všem co mají doma Pavlíka, a líbí se jim
. Mně se líbí Daniel, Dominik, Štěpán, Sebastian..
Co třeba Vladan, Bohdan, Bolek, Broňa, Vlastislav, Rostislav, Zbyněk
Nedávno mi můj šéf Pavel četl v nějaké knize, že je to jméno s karmickou zátěží. Já jsem Pavla, takže taky tak, prý. Pavla bych nedala. Žádného kluka v rodině nemáme, jsme samá baba, ale líbil by se mi Theodor.