Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jako mně je jedno, kolik dostala nebo dostane jeho sestra, klidně ať jí pak dají všechno, jen se mi prostě nelíbí to, že chce jezdit pravidelně se svou rodinou k nám domů, to je všechno…
Jak to vám domů, ty máš jaký právní vztah k tomu bytu?
Není to náhodou tak, že jsi tam v tom bytě pouze na návštěvě? Pokud nejste ani sezdáni, raději počítej s tím, že seš dočasná přítelkyně…
Příspěvek upraven 31.08.19 v 14:10
@Anonymní píše:
Už jsem psala, rodiče rozhodně na nule nejsou, mají vlastní domek, auto, chatu a určitě i nějaké peníze, ale asi ne dost na to, aby stejnou částku dali i přítelově sestře… a možná se jim třeba i nelíbí to, že sestra řekla, že by si za ty peníze u nich koupila 10-12 bytů a ty pak pronajímala… a tak by měsíčně měla jen z nájmů víc než má bratr za měsíc v práci, k tomu její plat, příjem z firmy jejího manžela… a rodiče by třeba nechtěli, aby každé z jejich dětí mělo úplně jinou životní úroveň… už teď jsou na tom sestra s manželem de facto lépe než my tady v Praze (přítel má jen ten byt, kdežto jeho sestra s manželem mají dům, dva byty, tři relativně nová auta a měsíčně vydělají mnohem víc…), přesto, že dostali od rodičů méně než my (nebo teda můj přítel)…
No vidíš, tak by sis z ní měla vzít příklad jak vydělat peníze. A ne, žebrat u rodičů. Kdybyste šli do menšího města, tak si taky můžete koupit víc bytů a taky vydělávat pronájmem. A jako 12 bytů se za 6 mega na Moravě fakt koupit nedá
To vykládej svým kamarádům na pracáku ![]()
@Anonymní píše:
Už jsem psala, rodiče rozhodně na nule nejsou, mají vlastní domek, auto, chatu a určitě i nějaké peníze, ale asi ne dost na to, aby stejnou částku dali i přítelově sestře… a možná se jim třeba i nelíbí to, že sestra řekla, že by si za ty peníze u nich koupila 10-12 bytů a ty pak pronajímala… a tak by měsíčně měla jen z nájmů víc než má bratr za měsíc v práci, k tomu její plat, příjem z firmy jejího manžela… a rodiče by třeba nechtěli, aby každé z jejich dětí mělo úplně jinou životní úroveň… už teď jsou na tom sestra s manželem de facto lépe než my tady v Praze (přítel má jen ten byt, kdežto jeho sestra s manželem mají dům, dva byty, tři relativně nová auta a měsíčně vydělají mnohem víc…), přesto, že dostali od rodičů méně než my (nebo teda můj přítel)…
Co to má společného s penězi, které náleží přítelově sestře od rodičů?
Jako že my se s manželem dřeme, vybudovali jsme fungující firmu, stálo nás to hodně času a úsilí, tak by jeho sestra měla od rodičů dostat 5 milionů, protože od ukončení školy jen rodí děti a nemají na nic? Přece mají mít stejnou životní úroveň
Vám je oběma 35+ a nemáte na nic? Co jste s těmi penězi udělali za minimálně 10 let vydělávání?
Sestra se svým manželem investovali a zhodnocovali, tak přece nebudou doplácet za něčí rozhazovačnost ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, bdu ráda za váš názor..
S přítelem spolu žijeme v Praze. Dříve jsem žili v pronájmu, ale letos jsme si pořídili vlastní bydlení - teda spíše přítel pořídil… Protože neměl dost vlastních protředků, tak požádal rodiče a ti mu dali peníze na byt, celkem ten byt stál 12,5 mil. a to zaplatili jeho rodiče..
Přítel pak sám zaplatil 4% daň + rekonstrukci a vybavení - to stálo zhruba 850 000. Problém nastal, když to zjistila sestra od přítele, protože ona sama dostala od rodičů příspěvek na bydlení ve výši 1 000 000 a zbytek si hradila z vlastních zdrojů + pomocí hypotéky. Ale zase ona žije na jihu Moravy, kde jsou ceny nemovitostí přece jen jinde než v Praze.. No, a jejich rodiče už nemají další peníze, aby jí něco více přidali, tak jí otec řekl, že ten byt v Praze je oficiálně jejich, a že ho na bratra napsali jen formálně, kvůli pozdějšímu dědickému řízení.. A kdyby se byt jednou prodal, tak že si s bratrem napůl rozdělí zisk z prodeje (přítel by samozřejmě dostal víc o to, co dal do rekonstrukce a za daň z nabytí nemovitosti..).
No, a teď jeho sestra přišla s tím, že by chtěla na podzim i se svou rodinu na víkend do Prahy a chtěla by využít náš byt - my občas jezdíme na víkend na chatu k přítelovým rodičům, tak by tam chtěla jet v době, kdy bude byt prázdný.. Řekla, že se nám s termínem přizpůsobí, no, a že by chtěla mít možnost využívat byt svých rodičů na 2-3 víkendy v roce + 1 týden během letních prázdnin jednou za 2 roky.. No, co budu povídat - hodně se mi to nelíbí, je to náš byt, my tady bydlíme a představa, že se mi tam jednou za čas pohybuje přítelova rodina, m inení zrovna příjemná…
No, a přítelova sestra zase říká, že nevidí důvod, proč by si měla platit hotel, když tam její rodiče pořídili byt… a že ať tedy bratr využívá byt většinu roku, ale že ona chce ty 2-3 víkendy v roce… a že nemá problém přispět na energie a vodu, kterou tam spotřebují… jak byste to řešily vy??
No, a její otec prý taky řekl, že je to rodinný byt, a když jednou její dcera půjde do Prahy studovat, tak tam může bydlet (no, ale to je až za dlouho, dcera má teprve 7 let..)..
no jo no copak se rozčiluješ ty jsi do toho nedala ani korunu platili to rodiče takže ano sestra tam má právo být, ty jsi je ve velmi velmi luxusním pronájmu navíc se statutem přítelkyně do toho opravdu nemáš co mluvit
@fera21 píše:
No vidíš, tak by sis z ní měla vzít příklad jak vydělat peníze. A ne, žebrat u rodičů. Kdybyste šli do menšího města, tak si taky můžete koupit víc bytů a taky vydělávat pronájmem. A jako 12 bytů se za 6 mega na Moravě fakt koupit nedáTo vykládej svým kamarádům na pracáku
Ano, nedá… ona to brala tak, že když bratr dostal 12,5 a ona jen 1, tak by měla ještě dostat 11,5 - a z toho by chtěla ty byty pořídit… akorát, že ty peníze stejně asi nedostane…
Dostali jste 12 mega, neplatite pujcku ani najem, tak proste parkrat v roce prenechate bydleni sestre. Nebo se priznejte, ze jste dostali 12 mega a je to jen vase.
@Anonymní píše:
Ano, nedá… ona to brala tak, že když bratr dostal 12,5 a ona jen 1, tak by měla ještě dostat 11,5 - a z toho by chtěla ty byty pořídit… akorát, že ty peníze stejně asi nedostane…
Tak to sestra pocitala velmi spravne! Mela by od rodicu dostat stejne!
Prosimtě a takhle drahý byt byl nápad koho, rodičů nebo toho tvého?
Tak děkuji všem za vaše názory a podněty… mně prostě ta myšlenka, že mám každý rok na pár víkendů opustit byt a nechat k užívání někomu jinému (byť rodině), přišla dost mimo, tak mě zajímalo, jak to vidíte vy… díky za další úhel pohledu a myslím, že bude pro všechny nejlepší nabídnout jim, že přítel vždy zaplatí ten hotel… no, a když časem bude peněz méně, tak jim ten byt holt vždy na víkend zapůjčíme…za další spory v rodině to nestojí
@Anonymní píše:
No, ale my na tu půjčku 6 M nyní prostě fakt nemáme… nevím, kdy budu mít zase práci, jestli mezitím nevyjde miminko, nemáme ani moc velké rezervy… navíc i přítelovi rodiče jsou silně proti půjčkám, i proto nám na to raději přispěli, než bychom platili bance úroky…
Vážně, za co jste utratili peníze za tolik let výdělků?
Rodiče jsou proti půjčkám, ale jejich dcera má hypotéku?
Radši si najdi práci a pak dítě, takhle bys neměla ani nárok na mateřskou, tak ať vás ještě nemusí živit rodiče, až se narodí mimino ![]()
@Anonymní píše:
No jo, Vy jste vlastně chudaci, nic nemáte a zla sestra si dovoluje něco říkat nebo chtít. ![]()
Cizí prachy Ti nesmrdí, sama máš prd, dovoluješ si soudit, a ještě se cítis ublizena
Že Vám není stydno.
Doufám, že rodiče na sestru prepisou barák atd. a Vy pak v tom svým nepodradnym byte samou závisti prasknete. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.19 v 14:21
@pikola píše:
Prosimtě a takhle drahý byt byl nápad koho, rodičů nebo toho tvého?
To chtěl přítel… já bych klidně bydlela i na kraji města, ale on nechtěl moc dojíždět… přítel je v Praze už přes 10 let, byt mu tam rodiče chtěli koupit už dříve, aby pořád nemusel platit ty drahé pronájmy, ale nikdy se nesešli na ceně - jeho rodiče navrhovali třeba Chodov, nebo okrajové zástavby, kde to bylo levnější, ale přítel chtěl jen ty Vinohrady… a i když to před těmi lety bylo mnohem levnější než dnes, tak pořád to tehdy bylo hodně peněz a jeho rodiče to dát nechtěli… až letos na to přistoupili, ale prý to byla velmi dobrá investice, teď už má ten byt zase o něco větší hodnotu, než měl před půl rokem…
@Alepoudaki píše:
Dostali jste 12 mega, neplatite pujcku ani najem, tak proste parkrat v roce prenechate bydleni sestre. Nebo se priznejte, ze jste dostali 12 mega a je to jen vase.
Ona ví, že je to psané jen na přítele… ale rodiče prostě řekli, že je to jejich byt, jen psaný na bratra, tak tu hru hraje s nimi… moc dobře ví, že mi to není příjemné, aby tady pravidelně jezdili, proto to podle mě chce… klidně by si mohla kdykoliv zaplatit ten hotel sama… dokud jsme bydleli na pronájmu, tak u nás nikdy ani přespat nechtěla a vždy si zaplatili hotel…
@krajta píše:
Kdybych byla sestra od tvého přítele taky by se mi nelíbilo že někdo dostal 1 milion a někdo 12 milionů.
No, tak nějak. Rodiče tímto krokem nadělali zlou krev. Neumím si představit, udělat děckám něco takového.
@Anonymní píše:
Jenže ona má pravdu. Rozumnější by bylo, kdyby přistoupila na kompromis a přijala by šest milionů, který by ji její bratr dal. A asi by to bylo tak nejvhodnější. Což by znamenalo, že by tvůj přítel prodal svůj byt, sestře by zaplatil to, o co ji připravil a pak byste si našli jiný byt v míň prestižnější části Prahy, protože víc si zkrátka nemůžete dovolit. To je sice hezký, že chcete dítě, ale nikoho kromě vás to absolutně nemusí zajímat. To je akorát vaše věc. Jestli ho nemáte kam přivést a dost peněz na to, abyste ho uživili, tak si ho nemůžete pořídit, bohužel. Jinak to taky může dopadnout jako s tím bydlením. A ty nemáš sebemenší právo rozhodovat o tom, kdo může v bytě tvého přítele být nebo ne. Máš k němu asi stejný práva jako ten zedník, kterej vám dělal tu rekonstrukci.