Problém se sousedem v panelovém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LiduNe
8.12.23 08:21
@inkakřivák píše:
@LiduNe To bylo právě tou novou omítkou. Zdivo natáhlo vlhkost. Větrák, topil, omítka vyschlá, a bylo po problému.

Ok, tak doplním. Zeď byla studená jak psí čumák, to stejné pociťovali i sousedi na druhé straně.

• Citovat
  • Upravit
80017
8.12.23 08:22
@Zumpa píše:
Sousední zeď se sušárnou? Ty bydlíš ve sklepě? Je to vůbec prostor určení k bydlení?

To nemusí být. Dělali jsme bytovky bez podsklepení a tyto prostory byly v přízemí, kde mohly sousedit s byty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
8.12.23 08:28

Jistě. Ale zeptám se - fyziku ses ve škole učila? Jistě ano. Prostě to tak je. Uvazuj - nová mokrá omítka. Cihla nabere vlhkost. A co uděláš ty? Zavres okna a zatopis. Co se stane? Upřímně? nic. Vlhkost se maximálně z omítky odpaří a znovu bude kondenzovat na té studené mokré zdi. Ty musíš tu vlhkost dostat ven. Tu přebytečnou vodu. Tedy větrat a větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
8.12.23 08:29
@inkakřivák píše:
To nemusí být. Dělali jsme bytovky bez podsklepení a tyto prostory byly v přízemí, kde mohly sousedit s byty.

Přesně tak, u nás je dost takových bytovek, bydlí tak i kolegyně z práce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.12.23 09:33
@honykony píše:
Dobry den mym problemem je v tuto chvili jednani sousedky, ktera absolutne ignoruje mou prosbu, aby na patre kdyz sussi pradlo v susarne, neotvirala v zime mikroventilacku nebo ventilacku. V mistnosti nezatopi, ze susarny mi jde chladno do bytu a navic stena susarny je z druhe strany v detskem pokojiku, kde se behem 8 let meho bydleni s rodinou, jiz 3× vytvorila plisen a situaci sme musely resit odstr. plisne, vymalovanim. Nejprve a to cca. v unoru tohoto roku sem ji pisemne slusne pozadal jak se veci maji, pote i osobne. Pres leto ji ventilacku bez problemu nechaval otevrenou, nyni denne tak 3×,4× chodim ventilacku zavirat. Mate nekdo podobnou zkusenost a reseni? Obratit se na SBD, ci prestupkovou komisi dle obcanskeho zakoniku? Diky za odpovedi ;)

Obrať se, na koho chceš - je celkem jedno, kde se ti vysmějí.

Místo abys do sušárny jako hlupák chodil zavírat okno, tak tam prostě dojdi otevřít topení… a máš po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 09:41

@BohunkaP myslite ze sem to neudelal? Topeni mi bylo vypnuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 09:42

@Venett na patre pro 3 byty je mistnost ktera slouzi jako susarna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
8.12.23 09:45
@honykony píše:
@BohunkaP myslite ze sem to neudelal? Topeni mi bylo vypnuto

je problém ho znovu zapnout? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 09:45

@Tichošlápek pani sousedka mi ho vypla kdyz sem ho zapnul, takze bych musel nadale do susarny musel chodit a to bud zapinat topeni nebo zavirat ventilacku :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.12.23 09:46
@honykony píše:
@Tichošlápek pani sousedka mi ho vypla kdyz sem ho zapnul, takze bych musel nadale do susarny musel chodit a to bud zapinat topeni nebo zavirat ventilacku :nevim: :)

Odmontuj ventil, pochybuju, že by tam chodila s kombinačkama, aby to znovu vypnula :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 09:47

@Keyllah to tam ale zas budu chodit tak jako chodim ted, zavirat ji ventilacku. To je reseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
@honykony píše:
@Tichošlápek pani sousedka mi ho vypla kdyz sem ho zapnul, takze bych musel nadale do susarny musel chodit a to bud zapinat topeni nebo zavirat ventilacku :nevim: :)

takže raději plíseň doma? :think: kolik času to zabere zapnout topení? vteřiny? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
@honykony píše:
@Keyllah to tam ale zas budu chodit tak jako chodim ted, zavirat ji ventilacku. To je reseni?

máš nějaké efektivnější? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 09:51

@unuděná myslenka dobra, ale pokud bych to udelal, do hodiny mam u dveri vzteklyho domovnika :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
8.12.23 09:52
@honykony píše:

Budeš tam chodit, v naší sušárně sousedka neustále vypínala topení a zavírala ventilačku, když jsem tam měla prádlo. Pokud jsem ztratila ostražitost, prádlo smrdělo, tak já zapínala, otevírala, ona vypínala zavírala.32 let.Tak mám rok sušičku. Ta kráva bydlí v 5 patře, takže sušárna jí mohla být zcela ukradená, nebyla. Občas ještě jako bonus nějaké prádlo čmajzla. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný