Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@honykony píše:
@unuděná myslenka dobra, ale pokud bych to udelal, do hodiny mam u dveri vzteklyho domovnika
V tom případě zajdi nejprve za domovníkem, vysvětli mu situaci a domluvte se, že tam to topení pojede v zimě pořád ![]()
@Keyllah zatim me nic jinyho nenapada, stale si rikam a doufam v to, ze zacne pouzivat balkon u susarny kde ma natazeny snury,popr.si koupi susicku ci vystavi doma susaky, tak jak susim doma ja. Nebo si zacnu v susarne susit taky at ji uberu par snur
@honykony píše:
@Keyllah zatim me nic jinyho nenapada, stale si rikam a doufam v to, ze zacne pouzivat balkon u susarny kde ma natazeny snury,popr.si koupi susicku ci vystavi doma susaky, tak jak susim doma ja. Nebo si zacnu v susarne susit taky at ji uberu par snur
Sranda, ty sušíš doma prádlo na sušáku a divíš se, že máš plíseň na zdech a viníš z toho sousedku? ![]()
@unuděná s domovnikem je jedna ruka, se za ni v unoru defakto prisel primlouvat, po diskuzi semnou za ni zasel, ale zmena zadna ![]()
@honykony píše:
@unuděná s domovnikem je jedna ruka, se za ni v unoru defakto prisel primlouvat, po diskuzi semnou za ni zasel, ale zmena zadna
A jak si teda představuješ, že nějaká „posudková komise“ tohle vyřeší? ![]()
@unuděná plisen v byte je pouze na stene od susarny, kde mame pokojicek, jinak v byte neni
@unuděná vznikly mi nejake naklady s ostranenim plisne a vymalovanim, nehlede na to ze mi zveda naklady za topeni. Takze by se to dle meho nazoru dalo resit v ramci prestupku a to Obcanske souziti.
@honykony píše:
@unuděná vznikly mi nejake naklady s ostranenim plisne a vymalovanim, nehlede na to ze mi zveda naklady za topeni. Takze by se to dle meho nazoru dalo resit v ramci prestupku a to Obcanske souziti.
To bys ale musel prokázat, že ta plíseň byla vinou větrání ve vedlejší místnosti a to je jaksi naprostá blbost
Myslím, že tu plíseň tam máš proto, že jako zběsilý topíš a nevětráš ten pokojíček.
@Zumpa píše:
Sousední zeď se sušárnou? Ty bydlíš ve sklepě? Je to vůbec prostor určení k bydlení?
Nevím, jak bydlí zakladatel, ale třeba tady v okolí je ve dvanáctipatrových panelácích těch sušáren víc a v různých patrech - něco jako suterén, čtvrté patro, osmé patro… v ostatních patrech jsou na stejném místě sklípky. Aspoň to tak zvenku vypadá, vevnitř jsem nebyla. Ale to prádlo a dveře od sklípků jsou vidět i z ulice.
Příspěvek upraven 08.12.23 v 10:07
@honykony píše:
@unuděná vznikly mi nejake naklady s ostranenim plisne a vymalovanim, nehlede na to ze mi zveda naklady za topeni. Takze by se to dle meho nazorudalo resit v ramci prestupku a to Obcanske souziti.
možná si k tomu něco víc nastuduj…
Sušárna je super věc (nevím proč bych doma měla mít sušičku - další kus nábytku) když mám v domě prostory (u nás 3 sušárny). A sušák v bytě? neznám ohavnější dekoraci do bytu.
V sušárně nevětráme, prostory sklepů jsou dostačně prostorné, aby vlhkost přirozeně větrala a samozřejmě se v sušárně topí. Pokud tam někdo netopí
nechápu, mě ve studené sušárně prádlo vždycky zasmrádně, zatuchne a neschne.
Řeší se to s hospodářem domu, popřípadě se svolá schůze nájemníků, kteří by se měli vyjádřit. Trvalé větrání v domě v zimních měsících není opodstatněné, stejně tak by neměl být žádný nájemce znevýhodněn jiným. Pokud nepomůže hospodář nebo schůze, požádá se SVJ, správce nebo družstvo o další řešení.
@LiduNe presne tak, vadi mi ze pani absolutne nebere ohledy na to, ze tak jak sussi, skodi v mem byte. A kdyz sem ji tam zapl topeni postezovala si.Ze slusnosti ji susarnu nechavam k uzivani a mam v ni pouze par uskl.veci,ale jiz vazne uvazuji ze si tam zacnu pradlo veset taky, abych i ja trochu omezoval i ji
@honykony píše:
@Keyllah to tam ale zas budu chodit tak jako chodim ted, zavirat ji ventilacku. To je reseni?
Ano, samozřejmě.
Jde ti o to, aby se ti v bytě nedělala plíseň - nebo o to, abys co nejvíc vytrestal sousedku? ![]()
Do sušárny stejně opakovaně chodíš zavírat, tak prostě místo toho opakovaně otvírej topení. A ostatně, jak píší ostatní - pokud sám v bytě sušíš prádlo, ke vzniku plísní sám aktivně přispíváš… a nějaká „komise“ se ti leda tak vysměje. Zameť si před vlastním prahem - pořádně ve svém bytě větrej a stejně jako tvoje sousedka, suš si prádlo v sušárně (kde k tomu normálně zatopíš).
@honykony píše:
@LiduNe presne tak, vadi mi ze pani absolutne nebere ohledy na to, ze tak jak sussi, skodi v mem byte. A kdyz sem ji tam zapl topeni postezovala si.Ze slusnosti ji susarnu nechavam k uzivani a mam v ni pouze par uskl.veci,ale jiz vazne uvazuji ze si tam zacnu pradlo veset taky, abych i ja trochu omezoval i ji
A jak by podle tebe teda měla sušit?
@BohunkaP pradlo susim na snurach na balkone a susaky mam v jine mistnosti v dobe suseni. Zacnu ted zapinat topeni, uvidime jak rychle jej bude chodit vypinat ![]()