Problém se sousedem v panelovém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
8.12.23 12:12
@vokishka píše:
S poslední vetou souhlasim, ale nastavovani topeni? Jako, ze neumi otocit koleckem, které ma stejne i doma?

umi, nechce. Ale ceka ji v susarne prekvapko az prijde, zaple topeni a mikroventilacka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.23 12:15

@unuděná @j.a.n.i1 @Keyllah Ten anonymní jsem psala já, byl to omyl. Jak jsem to odeslala, tak jsem to tak už nechala s tím, že kdyby byla nějaká reakce, tak se k tomu přihlásím.
Neřeším normálně věci takovýmto způsobem, ale pokud by mi plesnivěl dětský pokojík a já to 100× vysvětlovala a prosila, tak to už je pro mě přes čáru.
Nicméně je fakt, že než a jestli vůbec by na toto řešení došlo, tak bych to určitě zkusila přes jednání vlastníků. A úplně nejlepší by bylo, kdyby tu zeď v sušárně zakladatel zateplil a měl by klid. Ale to zas něco stojí no.

• Citovat
  • Upravit
53190
8.12.23 12:20
@honykony píše:
umi, nechce. Ale ceka ji v susarne prekvapko az prijde, zaple topeni a mikroventilacka ;)

Změřil jsi tam tu teplotu? Pokud bys do budoucna chtěl řešit přes SVJ, tak tohle je dost podstatné. Pokud je tam například 18 stupňů, tak nikdo nebude řešit tvojí plíseń na tvé straně zdi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
8.12.23 12:25
@honykony píše:
ano udrzovat primerena teplota a a tam zatim rozhodne neni

Tak zařiď, aby tam byla - a to osobně a efektivně, tj. choď otvírat topení. Stejně tam chodíš, tak o co jde?

Dumáním nad komisemi a podobnými ptákovinami jen poběží čas a nic se nezmění… než se vzájemně doštěkáte a dokomisujete, bude jaro a problém se vyřeší sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.12.23 12:29
@unuděná píše:
Změřil jsi tam tu teplotu? Pokud bys do budoucna chtěl řešit přes SVJ, tak tohle je dost podstatné. Pokud je tam například 18 stupňů, tak nikdo nebude řešit tvojí plíseń na tvé straně zdi ;)

Co 18, pro vedlejší místnosti je stanoveno 15 a pro schodiště dokonce jen 10… A tedy 15 v místnosti je fuj kosa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.12.23 12:31
@j.a.n.i1 píše:
Co 18, pro vedlejší místnosti je stanoveno 15 a pro schodiště dokonce jen 10… A tedy 15 v místnosti je fuj kosa :mrgreen:

No prave, jestli ono to nebude jen subjektivni. Zakladatel pise, ze babka nechce platit za topeni. To mi prijde jako kravina, kdyby ji slo o to, ze nechce platit, proc by kruci otvirala okno ted v zime? :nevim:
Dala bych do te mistnosti teplomer s vlhkomerem, uz jen proto, abych pripadne mela nejake argumenty pro SVJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.12.23 12:32
@unuděná píše:
Dala bych do te mistnosti teplomer s vlhkomerem, uz jen proto, abych pripadne mela nejake argumenty pro SVJ.

Nebo sousedka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 12:34
@vokishka píše:
S poslední vetou souhlasim, ale nastavovani topeni? Jako, ze neumi otocit koleckem, které ma stejne i doma?
umi ,nechce. Ale ceka ji v susarne prekvapko az prijde,zaple topeni a mikroventilacka ;)
@unuděná píše:
Kolik tam je? Změřils to?

vic jak 18 tam urcite neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 12:35
@unuděná píše:
Změřil jsi tam tu teplotu? Pokud bys do budoucna chtěl řešit přes SVJ, tak tohle je dost podstatné. Pokud je tam například 18 stupňů, tak nikdo nebude řešit tvojí plíseń na tvé straně zdi ;)

zatim pres SBD situaci neresim, takze prip. dukazy nezajistuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 12:41
@BohunkaP píše:
Tak zařiď, aby tam byla - a to osobně a efektivně, tj. choď otvírat topení. Stejně tam chodíš, tak o co jde?Dumáním nad komisemi a podobnými ptákovinami jen poběží čas a nic se nezmění… než se vzájemně doštěkáte a dokomisujete, bude jaro a problém se vyřeší sám.

uz tam z lehka zatapim s otevr. mikroventilackou tak uvidim jak se s tim ted popasuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 12:42
@unuděná píše:

Vas nazor ten Vam neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.12.23 12:46
@honykony píše:
@unuděná vznikly mi nejake naklady s ostranenim plisne a vymalovanim, nehlede na to ze mi zveda naklady za topeni. Takze by se to dle meho nazoru dalo resit v ramci prestupku a to Obcanske souziti.

Zkus se na to poptat, protoze tohle je fakt na palici. Taky jsem zazila „sikanu“ v jednom bydlisti. Vetsinou to byvaji takovi ty lidi, co maji radi ty „stare poradky“.
Verim, ze je to extra neprijemny a narusuje to bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.12.23 12:53
@BohunkaP píše:
Ano, samozřejmě.

Jde ti o to, aby se ti v bytě nedělala plíseň - nebo o to, abys co nejvíc vytrestal sousedku? ;)

Do sušárny stejně opakovaně chodíš zavírat, tak prostě místo toho opakovaně otvírej topení. A ostatně, jak píší ostatní - pokud sám v bytě sušíš prádlo, ke vzniku plísní sám aktivně přispíváš… a nějaká „komise“ se ti leda tak vysměje. Zameť si před vlastním prahem - pořádně ve svém bytě větrej a stejně jako tvoje sousedka, suš si prádlo v sušárně (kde k tomu normálně zatopíš).

Vetsina lidi susi v zime pradlo v byte. My taky. A plisen nemame, proc bychom meli. Vetrame jak je treba. Ale urcite ne tak, ze mame neustale otevrenou ventilacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
8.12.23 12:57
@Keyllah píše:
problém ale není větrání ale netopení…

Pokud se tam vetra nonstop v zime a zvenku jde logicky zvlast v tomhle pocasi i vlhkost, tak to problem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.12.23 12:58
@marcellia píše:
Zkus se na to poptat, protoze tohle je fakt na palici. Taky jsem zazila „sikanu“ v jednom bydlisti. Vetsinou to byvaji takovi ty lidi, co maji radi ty „stare poradky“.
Verim, ze je to extra neprijemny a narusuje to bydleni.

je ale pravda jak mi tu nekteri psali, ze by to bylo na dlouhy lokte, nez by se zahajilo pripadny spravni rizeni, tam by se stejnak v pocatku pokouseli o domluvu a kdo vi kolik casu by vse zabralo a jak vyresilo. Doufam ze k tomu nedojde a situace v susarne se zlepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný