Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
hele jestli fakt máš strach jed na UTZ, za pár minut máš hotovo a máš jistotu že jsi v pořádku. se svým dítětem by jsi taky jela, tak šup do auta a na pohotovost ![]()
a kdyby mě to něco uvnitř udělalo, čurala bych třeba krev? nebo jak to poznám? ![]()
Kdybys měla poranění trávicího traktu(kam hrtan odpravdu nepatří
), tak bys krev nečůrala, spíš bys našla buď čerstvou krev ve stolici- pokud by došlo k poranění střev a pokud jícen, žaludek, tak by stolice byla černá(krev by byla natrávená), nebo bys zvracela čerstvou krev. A pravděpodobně by se přidala i bolesti břicha. Pokud jsi z toho tak vystreslá, tak běž do nemocnice na pohotovost, a řekni jim tam, že jsi pravděpodobně spolkla ostrý předmět, ale nejsi si tím jistá
, Tam Ti pomůžou víc než diskuze na netu ![]()
UZ je blbost - prosim hlavne nevymahat po zadnem doktorovi - Uz do strev velmi blbe vidi -duvod je hodne plynu ve strevech, plyny brani prenosu UZ vlneni. Bricho se sice sonuje, ale prakticky vyhradne parenchymove organy (ty nedute)
kdyztak spis RTG
bolet bricha bych pri poraneni traviciho traktu cekala urcite na prvnim miste - a dosti brzy.
děkuji za informaci, skoro jsem strach nespala, volala jsem i na pohotovost, a řekli mi taky RTG všech částí těla. No a prý kdybych měla třeba bolest břicha, pálení někde, tak mám dojet na chirurgii.
Tak zatím nic nemám. Ale mám strašný strach něco sníst, myslíte, že můžu?
Napila jsem se zatím vody. Mám koupený makový hřeben a meruňkový koláček ![]()
anonym já myslím že můžeš ale kousej opatrně , víš co kdyby náhodou…
my minule řešili problém, malej rozkousl skleničku, a my s manžou jsme lezli a hledali střepy, naštěstí jsme našli všechny, bylo to jako puzzle, ale jinak bychom hnali na pohotovost
Dobry vecer,
potrebuji radu ci zkušenost. Dcerka, 4 roky spolkla ve středu vecer lízátko s plastovou tyčkou. Vůbec nevím, jakse to mohlo stat, seděla na gauči, lizala a najednou strašný rev a vypadala, ze nemůže dýchat. Manžel ji hned dal hlavou dolu a bouchal do zad. Zkusila jsem to vyndat, ale nemohla jsem tu tyčku v krku chytit, i když sem ji cítila. Dcerka i zvracela s krvi, jak mela poraneny krk. Okamzite jsme jeli na pohotovost, jenže na rentgenu samozrejme nic nebylo vidět. Alespoň ale vyloucili poraněni plic.. Z čeho jsem ale uplne hotova je fakt, ze lékaři tvrdí, ze ta tyčka dokáže projit zažívacím traktem. Už dva dny kontroluji hovinka, nechodí kvůli tomu ani do školky a stale nic. Jak dlouho to muze trvat? Co ji mam dávat jist? Doted mela spis hladkou kasovitou stravu kvůli poraněni krku. To se už zda byt lepsi, tak bych rada nějakou stravou podporila pruchod tyčky, ale zase abych ještě vic neublizila. Navíc se bojím komplikaci, co když to z ni proste nevyjde? Jake další vysetreni pozadovat?
Jsem z toho v hroznem stresu, mam o ni strach. Lízátka maji vyjimecne a vždy je s nimi nutim sedět, aby se něco nestalo. Navíc jsem byla ve stejne mistnosti a stejne jsem si nevšimla, ze s nim dela co nemá.
Prosím zachovat anonym, stydím se, ze jsem hrozná matka.
Nejsi hrozná máma, to se prostě může stát. Dávala bych jí hodně chleba, aby se do něj tyčka zabalila, kdysi nám to tak říkali ve škole. Případně jestli dá zelí. Nebo jiné jídlo s velkým podílem nestravitelných zbytků.
A nemohla se ta tycka rozlozit? Nektete jsou z umele hmoty, ale nekdy jen takove papirove, rozkladaji se pomalu uz jen tim cucanim. Zalezi z ceho byla. Ale asi nezbyva, nez cekat…
Nejsi hrozná, někdy se něco takového pritrefi, ani nevíš. Mne kdysi kluk spolknul magnet, tak 1,5 cm dlouhý váleček. Vyšel myslím tak po 24 hodinách, dávali jsme jídla bohatá na vlákninu - jablka, švestky. I to zelí… No a co radili na té pohotovosti? My měli čekat den a pak sjet na rtg, jestli se to nekde nesprajclo. Vykadil to samozřejmě ihned po návratu z rtg. Držte se a ať je tyčka brzy na světě!!! ![]()
To jsem tedy take prekvapena, ze vas nechaji jen cekat, asi bych take davala chleba a zeleninu a ovoce, moc drzim palce a dejte vedet, take bych byla vynervovana a urcite si to nevycitejte, proste porad se uhlidat nedaji
Ahoj, kdysi jsem spolkla kousek kovové tyčky od šlehače. Ten samozřejmě na rtg videt byl. Každopádně Mudr mi tenkrát říkal ať jim hodně chleba, aby se to asi nějak obalilo a pak něco, abych chodila dobře na záchod, jedla jsem zelí. Nepamatuji si to už přesně, ale. myslim, že to vyšlo cca třetí až čtvrtý den. Držím palce.
no já jsem při polknutí cítila jen že jsem něco spolkla většího.
No mám strach, aby mě to neprořezalo střeva…
co když to byl třeba 3 cm kus a větší? Snědla jsem to cca v 15.45 hodin.