Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
a když pobírám přídavky na dítě, a přídavky za srpen mi došly 8.9. a příspěvek stále nikde? všude je psáno, že žádat nemusí ten, kdo pobírá přídavky za červenec, tak jsem nežádala a stále čekám
přídavky za červenec mi přišly 5.8., tak vůbec netuším, kde je problém?
NEpsali o pridavkach za cerven?
@vokishka píše:
eh, já jsem pořád přesvědčená, že za červenec, tak nevím, jdu googlit,
tulipán a růže, které na ÚP pracujete, prosím, jak to je?
@vokishka píše:
tak ne, mám to správně, nežádá ten, kdo má nárok v červenci na přídavek za červen, a to mám
@stinga ti, kteří měli v červnu přiznaný přídavek na dítě (a v červenci tedy obdrželi dávku za červen), těm byl jednorázový příspěvek na dítě vyplacen automaticky.
Pokud o přídavek na dítě žádali později zpětně, jednorázové příspěvky vyplaceny automaticky nebyly. Pokud Vám tedy peníze nepřišly a nepožádal si ani druhý rodič, podejte si žádost elektronicky přes Jendu nebo na pobočkách CzechPOINT (kromě pošty, tam to půjde až od října).
@mojara píše:
Museli ti dát tu žádost, je na ní vygenerované jedinečné číslo, bez kterého k té žádosti už nepřidáš žádné dokumenty, pokud tě k tomu vyzvou.
To mi přišlo na mejl že se to zpracovává a číslo žádosti do ruky mi nikdo nic nedal
@Anonymní píše:
@stinga ti, kteří měli v červnu přiznaný přídavek na dítě (a v červenci tedy obdrželi dávku za červen), těm byl jednorázový příspěvek na dítě vyplacen automaticky.
Pokud o přídavek na dítě žádali později zpětně, jednorázové příspěvky vyplaceny automaticky nebyly. Pokud Vám tedy peníze nepřišly a nepožádal si ani druhý rodič, podejte si žádost elektronicky přes Jendu nebo na pobočkách CzechPOINT (kromě pošty, tam to půjde až od října).
aha, tak děkuji, o přídavky jsem žádala v červenci, až jsem měla potvrzení o mzdě za červen,
tak teda budu žádat před Jendu,
mamka dělá také na úřadě, ale ne ˇUP ani OSSZ´, a stále mi tvrdila, že žádat nemusím, že mi to dojde automaticky
@Zan84 pravděpodobně je tam něco špatně. Teprve teď dostáváme seznamy klientů a postupně jednu dávku po druhé vyřizujeme a obvoláváme klienty. Napiš si na úřad nebo zavolej, řeknou ti, jestli je tam skutečně problém.
@stinga píše:
tak ne, mám to správně, nežádá ten, kdo má nárok v červenci na přídavek za červen, a to mám
Jo, to jo. Ja te pochopila, ze jsi v srpnu dostala za červenec
@Anonymní píše:
Já taky žádala 15 a včera před půlnocí mi přišlo, že zjistili, že mám podle systému nulový příjem (což je pravda) a ať svůj příjem doložím. No je to komedie.
A můžu se zeptat, jak to dopadlo? Já mám, totiž taky nulové příjmy.
@vokishka píše:
Jo, to jo. Ja te pochopila, ze jsi v srpnu dostala za červenec
no nakonec je to tak, že jsem to pochopila já špatně, v červenci za červen jsem nedostala, to jsem neměla nárok, dostala jsem fakt v srpnu za červenec, takže musím podat žádost - mně zmátlo, to „za červen“, protože příjmy jsem dodávala duben - červen, ale prostě není to tak
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat, jak to dopadlo? Já mám, totiž taky nulové příjmy.
Některé příjmy se vůbec nesehrály. Jsou jich stovky. Takže jestliže je to pravda, že jsi žádné neměla, napiš čestné prohlášení. Komedie to rozhodně je, ale i pro nás, protože to kdosi nedomyslel a my pak dostaneme tyhle suprove pokyny, které v nejlepším po týdnu ještě změní, abychom vypadali jako větší pitomci.
Mne dnes přišel email, ze se prodlužuje lhůta na vyřízení na 60 dnů a to jsem zadala hned první den.
@xkoup21 píše:
Mne dnes přišel email, ze se prodlužuje lhůta na vyřízení na 60 dnů a to jsem zadala hned první den.
Coze? tak to už je směšné Něco vymyslí pak nedomýšlí jedním to dají druhým ne No uvidíme co mi prijde ![]()
Žádala jsem přesně před měsícem on-line a zatím nic
. Dávala jsem to s kontrolou příjmů, protože si sama nejsem jistá zda se vlezem, nebo ne. Jakým způsobem se vlastně kontrolují ty příjmy? (jsme oba zaměstnanci, takže by to neměl být problém dohledat)
Přesně. Pracovníci ÚP nemají plný přístup do téhle dávky a nemůžou tam sami vše opravit :lol. U některých dávek se nesehrály žádné příjmy, pak jsou dávky, kde si klienti zadali špatně údaje, nepřiložili potřebné dokumenty, nenahlásili změny apod. Všechny dávky je potřeba jednotlivě dořešit, tedy vyzvat klienta k doložení/ opravě, pak to ověřit, schválit, vyplatit a takových dávek je na každém pracovišti tisícovka
Nemluvě o tom, že ty doložené příjmy se budou počítat na koleni na kalkulačkách
A prý že se to ÚP nedotkne
+ další dávky, kde klienti nemusí nejlépe už nic dokládat, pracovník na přepážce si přece vše obvolá, obepíše a sežene sám. Na stole 150 žádostí, v počítači dalších 30 elektronických, na zpracování pár hodin týdně a lhůtu 30 dní i s víkendy, onemocněním aj.
. Po pěti letech praxe plat uklízečky. Takže dávám výpověď.
Anonymně, chodí sem kolegyně i klienti