Moli v kuchyni - vyhodit vše?

71
15.9.22 11:00

Moli v kuchyni - vyhodit vše?

Ahoj. Včera jsem našla v kuchyni moly, prohlédla všechny skleničky ve stejné polici a byly i tam. V okolních už jsem je nenašla, ale všude čtu, že by se mělo raději vyhodit vše. Dnes ráno jsem je našla i v jedné dóze v úplně jiné skřínce. Je tedy lepší vyhodit opravdu vše nebo stačí prohlédnout a když na pohled nejsou vidět pavučinky nebo samotný mol, tak můžu ponechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
15.9.22 11:20

Taky se mi stalo už párkrát, vždycky vyhazuju všechno načaté. Naposled sem nemohla najít zdroj a nakonec byli v rozinkach, které byly otevřené a presypane do plastové krabičky, předtím ve strouhance, která byla opět v plastové dóze, takže ani jídlo, co je v krabičce není v bezpečí. Jediné kam se mi nedostali byly zavařovací sklenice s luštěninama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
15.9.22 11:24

Oni vlezou i do zavařovaček na „závitové " víčko. Al ezase vyhodit včechno je možná škoda. Pokud už vylétávají, tak v tom napadeném budou asi vidět i "nitky“. O možném pohybu ani nemluvím. Jinak #1 jsou pro ně ořechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 11:26

Vyhoď vše načaté a s pavučinkami nebo kde najdeš moly. Vymyj skříňky. A nalep lapače na moly. Možná se ještě objeví, je to hrůza se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.9.22 11:28

Vyhod vše, kde je vidíš. A kde ne, dej do sklenic, které se zavírají s tou tlustou gumou, z těch jediných nevylitnou. Dostanou se i do nerozbelane čokolády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11858
15.9.22 11:29

Já vyhazuju jen to, kde moli opravdu jsou. Přijde mi škoda, vyhazovat jídlo preventivně. Navíc si je můžeš přinést domů s každým dalším nákupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
15.9.22 12:00
@Russet píše: … A nalep lapače na moly. Možná se ještě objeví, je to hrůza se toho zbavit.

Lapače je nevyhubí- slouží jen jako indikátor výskytu. Na začátku se tam přilepí 1-3, ale když se to nechá dost dlouho, dokažou to úplně vytapetovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
15.9.22 12:00

Načaté není dobrý parametr, oni se bez problémů dostanou i do pytlíku mouky nebo zataveného balíčku čočky. Ale taky nevyhazuju všecko, důkladně prohlídnu. Snažím se skladovat jen v dokonale těsnících dózách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
15.9.22 12:07

Oni se tam „nedostávají“ jen doma, často si to přineseme z obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
15.9.22 12:13

No to nejčastěji. Prevence je hned koupené balíčky šoupnout do mrazáku a přemrazit, ale nějak na to nemám kapacitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6012
15.9.22 12:13
@Ivan PPZ píše:
Lapače je nevyhubí- slouží jen jako indikátor výskytu. Na začátku se tam přilepí 1-3, ale když se to nechá dost dlouho, dokažou to úplně vytapetovat. :D

Hlavně se tam lepí jen samečci a působí 2 měsíce, nikoliv celý rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
15.9.22 12:17

Tak jako ono z hlediska rozmnožování stačí povraždit jen chlapy :-D Otázka pak je, jestli jim ten lapač nevoní tolik, že se tam stoupačkou neslétnou i od sousedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 12:21
@Ivan PPZ píše:
Lapače je nevyhubí- slouží jen jako indikátor výskytu. Na začátku se tam přilepí 1-3, ale když se to nechá dost dlouho, dokažou to úplně vytapetovat. :D

To jsem netvrdila. Jen zjistí, kde se ještě vyskytují a uklid musi provést znovu. Myslím, že to má být vylepeno měsíc. Teď jsem zrovna jednu vylepila z kraje měsíce, abych si to pamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14635
15.9.22 12:32

@ugluk no, manžel takhle v paneláku porad lapal a lapal a moli porad lítali… všecko jsme vymyli, prohledali, ale i tak. Tak jsem mu ty lapace tajně vyměnila za levandulovy odpuzovače a byl klid :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.9.22 12:42

Mám doma moly už snad půl roku a stále nevím kde. Potravinovou skříň jsem už třikrát důkladně prohlédla, vytřela, vše načaté vyhodila a stále tu jsou. Nevím kde. :zed: Takže vyhodit vše načaté nefunguje. Vyhazovat vše ostatní, zvlášť, když je to zjevně v pořádku nebudu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová