Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den stalo se někomu že žádal o příspěvek 5000 a během 30dnu nepřišel žádný mejl ani SMS prostě nic Jak to dál řešit??žádala sem to u nás na chech point na obci a do dneska žádné rozhodnutí jen že začátku jak žádala 15srpna přišel mejl že se zpracovává a do dneska nic Ví někdo jak postupovat dál? samozřejmě zajdu zítra na úřad jen chci vědět jeslí někdo byl v podobné situaci
@Zan84 píše:
Dobrý den stalo se někomu že žádal o příspěvek 5000 a během 30dnu nepřišel žádný mejl ani SMS prostě nic Jak to dál řešit??žádala sem to u nás na chech point na obci a do dneska žádné rozhodnutí jen že začátku jak žádala 15srpna přišel mejl že se zpracovává a do dneska nic Ví někdo jak postupovat dál? samozřejmě zajdu zítra na úřad jen chci vědět jeslí někdo byl v podobné situaci
Dej jim ještě týden a pak kdyžtak zavolej. Určitě budou nadšeni když jim tam bude každej courat.
@JancaS84 píše:
Dej jim ještě týden a pak kdyžtak zavolej. Určitě budou nadšeni když jim tam bude každej courat.
Proč týden když na to mají 30dnu? lidé v mém okolí žádali pozdeji než já i o 3tydny a už to dostali tak proč u mne to trvá?
Jo, už se nám tu začínají hromadit žádosti, které neprošly, protože třeba samoživitelky nepřiložily rodné listy, rozhodnutí o výživném apod. Taky se tu stalo, že někdo zadal špatné číslo účtu, spletl se v rodném čísle, uvedl jinou adresu. Tyto žádosti se musí řešit individuálně, dohledávat skutečnosti, volat žadateli. Takže nejdřív zkus kouknout do aplikace, jestli je vše správně zadáno
Já žádala 15.8., s ověřením příjmu a přišlo mi to minulý pátek 9. 9.
Jde o to, že úřady s czechpointy ty žádosti nabíraly, ale jen je zadali do systému a dále je nezpracovávají, takže těžko říct, jestli tam pořídíte…máte v ruce vytištěný ten dokument o té žádosti? Není tam nějaký kontakt?
@Anonymní píše:
Jo, už se nám tu začínají hromadit žádosti, které neprošly, protože třeba samoživitelky nepřiložily rodné listy, rozhodnutí o výživném apod. Taky se tu stalo, že někdo zadal špatné číslo účtu, spletl se v rodném čísle, uvedl jinou adresu. Tyto žádosti se musí řešit individuálně, dohledávat skutečnosti, volat žadateli. Takže nejdřív zkus kouknout do aplikace, jestli je vše správně zadánoJá žádala 15.8., s ověřením příjmu a přišlo mi to minulý pátek 9. 9.
Jo jenže mi nikdo nevolal ohledně ničeho dávala sem rodné listy děti první dceru mám ve střídavé péči a vím na 100procent že bývalý manžel o to nežádal současny partner s kterým mám syna taky ne Jen by mě zajímalo jeslí mi něco přijde nějaké vyrozumění nebo něco protože už si začínám myslet že to poslali někomu jinému ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Jde o to, že úřady s czechpointy ty žádosti nabíraly, ale jen je zadali do systému a dále je nezpracovávají, takže těžko říct, jestli tam pořídíte…máte v ruce vytištěný ten dokument o té žádosti? Není tam nějaký kontakt?
Jaký dokument? Já žádný dokument nedostála ![]()
No, ono ty sestavy začaly chodit teprve tento týden, referentky na SSP opravdu nemají na starosti jen jednorázový příspěvek, mají toho na práci mnohem víc. Navíc je to nové, teprve probíhá školení, co mají dělat, do čeho v aplikacích koukat, co opravovat, kdy volat a kdy ne. Není to sranda. Teprve se začíná. Spadlo to na úřad práce jak… To bylo keců, že to ÚP řešit nebude. Tak si zkus zítra na SSP zavolat, jestli tě už najdou, kouknou, kde je problém. Ale těch 30 dnů od podání žádosti bych počkala.
@Anonymní píše:
No, ono ty sestavy začaly chodit teprve tento týden, referentky na SSP opravdu nemají na starosti jen jednorázový příspěvek, mají toho na práci mnohem víc. Navíc je to nové, teprve probíhá školení, co mají dělat, do čeho v aplikacích koukat, co opravovat, kdy volat a kdy ne. Není to sranda. Teprve se začíná. Spadlo to na úřad práce jak… To bylo keců, že to ÚP řešit nebude. Tak si zkus zítra na SSP zavolat, jestli tě už najdou, kouknou, kde je problém. Ale těch 30 dnů od podání žádosti bych počkala.
Však 30dnu uplynulo s dnešním dnem proto se ptám zítra budu volat ale nevím kde popravdě tak sem zvedáva Říkám si že lidé kteří žádali po mně i 2tydny už to dávno mají a já furt nic Milion sme. Určitě nepřesáhli 😅 😅to teda určitě nee
@Zan84 píše:
Však 30dnu uplynulo s dnešním dnem proto se ptám zítra budu volat ale nevím kde popravdě tak sem zvedáva Říkám si že lidé kteří žádali po mně i 2tydny už to dávno mají a já furt nic Milion sme. Určitě nepřesáhli 😅 😅to teda určitě nee
Zkus zavolat na Úřad práce, odd. Státní sociální podpory (SSP), v místě bydliště.
@Zan84 píše:
Jaký dokument? Já žádný dokument nedostála
aha, mě tu žádost vytiskli
ale já už to vyhodila, tak ti nepovím.
Tak pak jedině na ten úřad zajít a zeptat se tam, kam se máš obrátit jinam, kdyby u nich nedokázali říct, kde je problém…
Já taky žádala 15 a včera před půlnocí mi přišlo, že zjistili, že mám podle systému nulový příjem (což je pravda) a ať svůj příjem doložím. No je to komedie.
@Zan84 píše:
Jaký dokument? Já žádný dokument nedostála
Museli ti dát tu žádost, je na ní vygenerované jedinečné číslo, bez kterého k té žádosti už nepřidáš žádné dokumenty, pokud tě k tomu vyzvou.
@Anonymní píše:
Jo, už se nám tu začínají hromadit žádosti, které neprošly, protože třeba samoživitelky nepřiložily rodné listy, rozhodnutí o výživném apod. Taky se tu stalo, že někdo zadal špatné číslo účtu, spletl se v rodném čísle, uvedl jinou adresu. Tyto žádosti se musí řešit individuálně, dohledávat skutečnosti, volat žadateli. Takže nejdřív zkus kouknout do aplikace, jestli je vše správně zadánoJá žádala 15.8., s ověřením příjmu a přišlo mi to minulý pátek 9. 9.
a když pobírám přídavky na dítě, a přídavky za srpen mi došly 8.9. a příspěvek stále nikde? všude je psáno, že žádat nemusí ten, kdo pobírá přídavky za červenec, tak jsem nežádala a stále čekám ![]()
přídavky za červenec mi přišly 5.8., tak vůbec netuším, kde je problém?
@Zan84 píše:
Já bych počkala do konce týdne a v pondělí zavolala. Zítra tam bude volat „každý druhý“ a nebudou dělat nic, jen zvedat telefony, a jen se to tím zdrží…jestli není problém, tak myslím, že v pondělí to máš na účtu, nebo budou během příštího týdne volat…