Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sagina píše:
já požádala 14.10. večer přes net… a včera už jsem peníze měla na účtěale tedy já zaškrtla, že nechci kontrolovat příjmy, protože mám jenom jednu práci, takže přehled mám.
je fuk, jestli nekdo chtel zkontrolovat prijmy, nebo ne. Urady maji povinnost komunikovat pres datovou schranku. Pokud misto toho posilaji doporuceny dopis, ktery nekdo musi napsat, zanest na postu a zaplatit postovne, pote urednik napise email (automaticky, ale cas to zabere), nestihaji kvuli vlastni neschopnosti.
Tak dnes mi přišla SMS že se prodlužuje že 30 dní na 60 dni ![]()
Dobrý den, chci se zeptat zda měl někdo stejný problém zadala jsem o příspěvek 5000 na dítě po nějaké době mi přišlo že mám opravit manželovi příjmení opravila jsem koukla jsem se a všechno tam bylo špatně napsané tak jsem žádost vzala zpátky a pak jsem volala i na číslo tam zda to vymazou aby s tím nebyl problém bylo mi řečeno že se to po nějaký době vymaže a ať zalezoim novou žádost dneska mi přišla SMS že je to zastaveno z důvodu tě žádosti co jsem vzala zpět. Skrz to že to tam bylo vše napsané u nich blbě.
Já jsem z těch, co zadávali ověření příjmů… po 30 dnech přišla sms, že to bude trvat déle a po dáších asi 25 dnech dopis na poštu (proboha proč?!
), že nám to zamítají. Mimochodem to bylo o pár tisíc, takže, i když jsem s tím příspěvkem spíš nepočítala, tak tohle mě akorát namíchlo
![]()
@matkabagristy píše:
Oni by to stihali, kdyby delali svou praci, jak maji. Vim o pripadu, kdy zadatelka pozadala pres datovou schranku, odpoved ji prisla doporucene na postu, pote emailem, ceka jeste sms
Jasně, a na základě jednoho případu soudíš o všem a všech. Ano, příklad, co uvádíš, je úplně špatně. Ovšem tvá paušalizující věta je dost znevažující; nevím, nakolik máš ponětí o práci řadových úřednic na odd. státní sociální podpory a hmotné nouze v dnešní době. ![]()
@renduli píše:
Jasně, a na základě jednoho případu soudíš o všem a všech. Ano, příklad, co uvádíš, je úplně špatně. Ovšem tvá paušalizující věta je dost znevažující; nevím, nakolik máš ponětí o práci řadových úřednic na odd. státní sociální podpory a hmotné nouze v dnešní době.
Nestihaji, protoze si pridelavaji praci a neplni svou zakonnou povinnost. Prosty fakt. Pisu o konkretnim pripade, ale nemyslim si, ze se jedna o ojedinely pripad. Hovori se o digitalizaci statni spravy, o tom ze datove schranky maji byt povinne. Pritom urad neni schopen poslat odpoved na pisemnost zaslanou pres datovou schranku do datove schranky.
@matkabagristy píše:
Nestihaji, protoze si pridelavaji praci a neplni svou zakonnou povinnost. Prosty fakt.
Ano, úplně všichni a úplně všude. Ano, všichni, co vyřizují dávky na ÚP, jsou úplně neschopní. ![]()
Znáš jeden příklad a paušalizuješ. To je příkladný kritický přístup k informacím. ![]()
Já taky znám neschopného doktora, lajdáka soudce nebo hloupou učitelku, ale nedehonestuji celou profesi.
@renduli píše:
Ano, úplně všichni a úplně všude. Ano, všichni, co vyřizují dávky na ÚP, jsou úplně neschopní.Znáš jeden příklad a paušalizuješ. To je příkladný kritický přístup k informacím.
Já taky znám neschopného doktora, lajdáka soudce nebo hloupou učitelku, ale nedehonestuji celou profesi.
prispevek jsem upravila. Dehonestaci cele profese se vyhybam. Dopisy zaslane postou misto do datovky dostavam i ja z ruznych uradu. A ty uredniky, co tak postupuji na rozdil od tebe neznam.
@matkabagristy Jo ještě k té digitalizaci - ano, zní to dobře. Jurečka se tím stále vychvaluje, ale ono to všechno tak dokonale nefunguje, jak se to prezentuje. Taky proto se pak zpracování zdržuje a komplikuje, ale ne vždy je to chyba těch řadových úředníků, co to zpracovávají. No jo, a jsou přepracovaní, kdejaká socka tam po nich řve… ano, souhlasím s tebou, posílat někomu dopis, kdo má datovku, je chyba. Ale mám pro ně i nějaké pochopení, trochu vím, jak to tam chodí (ne, nepracuji tam, to bych nedávala). ![]()
A ano, chápu, že tyhle okolnosti tě zajímat nemusí.
@renduli píše:
@matkabagristy Jo ještě k té digitalizaci - ano, zní to dobře. Jurečka se tím stále vychvaluje, ale ono to všechno tak dokonale nefunguje, jak se to prezentuje. Taky proto se pak zpracování zdržuje a komplikuje, ale ne vždy je to chyba těch řadových úředníků, co to zpracovávají. No jo, a jsou přepracovaní, kdejaká socka tam po nich řve… ano, souhlasím s tebou, posílat někomu dopis, kdo má datovku, je chyba. Ale mám pro ně i nějaké pochopení, trochu vím, jak to tam chodí (ne, nepracuji tam, to bych nedávala).
A ano, chápu, že tyhle okolnosti tě zajímat nemusí.
Co ma soucasny ministr spolecneho s tim, ze urady nekomunikuji, jak maji?
Datovky funguji radu let. Ja to povazuji za uzasnou usporu casu a penez. Kdyby urady zasilaly pisemnosti pres datovky, usetri spoustu casu a penez a maji vice casu na beznou agendu. Navic v pripade, ktery jsem popsala, po vyzvednuti dopisu na poste jeste nasledoval email se stejnou informaci. Vypada to, jako by meli casu a penez habakuk.
@matkabagristy Ano, kdyby to blbá úřednice poslala datovkou a ne poštou, tak se zbytek směny může válet, protože nebude mít do čeho píchnout. ![]()
@Michaelah95 píše:
Dobrý den, chci se zeptat zda měl někdo stejný problém zadala jsem o příspěvek 5000 na dítě po nějaké době mi přišlo že mám opravit manželovi příjmení opravila jsem koukla jsem se a všechno tam bylo špatně napsané tak jsem žádost vzala zpátky a pak jsem volala i na číslo tam zda to vymazou aby s tím nebyl problém bylo mi řečeno že se to po nějaký době vymaže a ať zalezoim novou žádost dneska mi přišla SMS že je to zastaveno z důvodu tě žádosti co jsem vzala zpět. Skrz to že to tam bylo vše napsané u nich blbě.
Pokud jsi zadost vzala zpet, musi byt rizeni zastaveno. Proto ten dopis. Ted ti vyridi novou zadost.
@renduli píše:
@matkabagristy Ano, kdyby to blbá úřednice poslala datovkou a ne poštou, tak se zbytek směny může válet, protože nebude mít do čeho píchnout.
kdyz si to myslis ![]()
@matkabagristy píše:
prispevek jsem upravila. Dehonestaci cele profese se vyhybam. Dopisy zaslane postou misto do datovky dostavam i ja z ruznych uradu. A ty uredniky, co tak postupuji na rozdil od tebe neznam.
Ja mam datovku bezmala deset let a urady mi do ni posilaji vse. Jenom jednou se mi pokusil mestky urad dorucit standardne, tak jsem tam zavolala, ze na postu nejdu, at mi to poslou do datovky.