Problém s.prispevkem 5000

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12864
23.10.22 10:20
@matkabagristy píše:
Co ma soucasny ministr spolecneho s tim, ze urady nekomunikuji, jak maji?
Datovky funguji radu let. Ja to povazuji za uzasnou usporu casu a penez. Kdyby urady zasilaly pisemnosti pres datovky, usetri spoustu casu a penez a maji vice casu na beznou agendu. Navic v pripade, ktery jsem popsala, po vyzvednuti dopisu na poste jeste nasledoval email se stejnou informaci. Vypada to, jako by meli casu a penez habakuk.

Ten e-mail je prace navic, nicmene to casto urednik posle, kdyby si ucastnik dopis nevyzvedl, aby se obsah dozvedel. Kdyz teda ted pominu tu datovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.22 10:24
@mag píše:
Ja mam datovku bezmala deset let a urady mi do ni posilaji vse. Jenom jednou se mi pokusil mestky urad dorucit standardne, tak jsem tam zavolala, ze na postu nejdu, at mi to poslou do datovky.

No, ale oni zadny svuj cas ani penize neusetrili. Jeste zabrali cas a penize tobe. Ja chapu, ze se to na uredniky, zvlaste v dobe, kdy pres ne vlada rozdava penize milionu lidi, hrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.22 10:26
@mag píše:
Ten e-mail je prace navic, nicmene to casto urednik posle, kdyby si ucastnik dopis nevyzvedl, aby se obsah dozvedel. Kdyz teda ted pominu tu datovku.

dopis prisel doporucene, tzn. odesilatel ziskal informaci o tom, ze dorazil. Navic existuje neco jako fikce doruceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
23.10.22 10:29

@matkabagristy oni proste na tech uradech, kde pracuji s fyzickymi osobami nepodnikateli, nejsou zvykly datovky prverovat, protoze je tolik lidi zase nema. Ja posilam vesmes podnikatelum, tak proveruju vzdy, i kdyz ve spisu urad dorucoval pisemne. Musi se to ty urady naucit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
23.10.22 10:30
@matkabagristy píše:
dopis prisel doporucene, tzn. odesilatel ziskal informaci o tom, ze dorazil. Navic existuje neco jako fikce doruceni.

Ano a prave proto to poslou obcas i emailem. Prave kdyby si to neprevzal. Ano, ja tak nejak o fikci neco tusim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
23.10.22 10:33

@matkabagristy hele samozřejmě, že pokud má někdo datovku, musí úřady komunikovat přes ni. Ale ono to není tak jednoduché, jak píšeš. Já to znám i z té druhé strany. Řadový úředník nemá takový přístup do datovky, jak to znáš ty. Přes datovku musí jít písemnosti oficiální, tedy schválené a s číslem jednacím. Po schválení nadřízeným jde písemnost někomu, kdo má to odesílání na starosti. Takže říct, že úředníci by měli čas, kdyby dělali co mají a používali datovky je nesmysl. Úředník, který řeší tvoji žádost, rozhodnutí a výzvy neodesílá, ani nenosí na poštu. Takže úspora času veškerá žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.22 10:34
@mag píše:
Ano a prave proto to poslou obcas i emailem. Prave kdyby si to neprevzal. Ano, ja tak nejak o fikci neco tusim :)

no, furt se tocime v kruhu. Kdyby urednik delal jen to, co je jeho zakonnou povinnosti, usetri cas a penize eraru.
Vic k tomu vedet nepotrebuji. Pokud urednik napise pro jistotu jeste sms, budu na to mit stejny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.22 10:35
@Hanula1212 píše:
@matkabagristy hele samozřejmě, že pokud má někdo datovku, musí úřady komunikovat přes ni. Ale ono to není tak jednoduché, jak píšeš. Já to znám i z té druhé strany. Řadový úředník nemá takový přístup do datovky, jak to znáš ty. Přes datovku musí jít písemnosti oficiální, tedy schválené a s číslem jednacím. Po schválení nadřízeným jde písemnost někomu, kdo má to odesílání na starosti. Takže říct, že úředníci by měli čas, kdyby dělali co mají a používali datovky je nesmysl. Úředník, který řeší tvoji žádost, rozhodnutí a výzvy neodesílá, ani nenosí na poštu. Takže úspora času veškerá žádná.

mne to je jedno, kdo na konkretnim urade to zasila. Kdyz zasila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
23.10.22 10:43

@matkabagristy asi takto: pokud mi třeba chybí u žádosti číslo účtu. Úřednice vystaví výzvu, kterou musí nadřízený schválit a podepsat, pak se předá dalšímu člověku, který prověří, jestli má dotyčný datovku, jestli má osobní nebo podnikatelskou, jestli neexistuje nějaká plná moc. Pak se odešle. Druhá možnost: úřednice pošle email nebo SMS: V žádosti chybí účet, postupujte takto… Kde je úspora času? Já to znám z obou stran a ono to není tak jednoduché, jak to píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
23.10.22 10:53
@mag píše:
@matkabagristy oni proste na tech uradech, kde pracuji s fyzickymi osobami nepodnikateli, nejsou zvykly datovky prverovat, protoze je tolik lidi zase nema. Ja posilam vesmes podnikatelum, tak proveruju vzdy, i kdyz ve spisu urad dorucoval pisemne. Musi se to ty urady naucit. :nevim:

Zásadní chyba systému je, že úředník nemá žádnou zodpovědnost za své chyby. Protože v opačném případě by úřady fungovaly jinak. Bohužel zatím úřady spíše fungují jako skladiště neschopných lidí, kteří jen přidělávají práci těm schopnějším kolegům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.22 10:54
@Hanula1212 píše:
@matkabagristy asi takto: pokud mi třeba chybí u žádosti číslo účtu. Úřednice vystaví výzvu, kterou musí nadřízený schválit a podepsat, pak se předá dalšímu člověku, který prověří, jestli má dotyčný datovku, jestli má osobní nebo podnikatelskou, jestli neexistuje nějaká plná moc. Pak se odešle. Druhá možnost: úřednice pošle email nebo SMS: V žádosti chybí účet, postupujte takto… Kde je úspora času? Já to znám z obou stran a ono to není tak jednoduché, jak to píšeš.

Prisla zprava o zamitnuti zadosti s cislem zadosti. Pokud je to slozite poslat datovkou, pak chapu. Je treba to poslat doporucene, poslat email a jeste poprosim o sms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
23.10.22 10:55
@Hanula1212 píše:
@matkabagristy asi takto: pokud mi třeba chybí u žádosti číslo účtu. Úřednice vystaví výzvu, kterou musí nadřízený schválit a podepsat, pak se předá dalšímu člověku, který prověří, jestli má dotyčný datovku, jestli má osobní nebo podnikatelskou, jestli neexistuje nějaká plná moc. Pak se odešle. Druhá možnost: úřednice pošle email nebo SMS: V žádosti chybí účet, postupujte takto… Kde je úspora času? Já to znám z obou stran a ono to není tak jednoduché, jak to píšeš.

To až tak není pravda. Pokud úřad komunikuje s občanem, zasílá do schránky občana. Pokud komunikuje s OSVČ, zasílá do schránky IČaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
23.10.22 11:04
@matkabagristy píše:
Prisla zprava o zamitnuti zadosti s cislem zadosti. Pokud je to slozite poslat datovkou, pak chapu.

Hele, já to myslela obecně. V tvém případě. Pokud by mi to pošťačka přinesla, byl to třeba případ jednorázového příspěvků na dítě, kdy vím, že už s nimi nic řešit nebudu, mávla bych nad tím rukou. Pokud bych musela na poštu, poslala bych email s tím, ať mi to pošlou do datovky. V případě, že by to byl třeba FÚ, kde mám u 20 klientů 20 plných mocí, pak bych to řešila, protože je pravdepodobne, že se to bude opakovat. Což nechci. Nikdy nevíš, ve kterém kroku se chyba stala. Ono většinou je chyba jinde, než v konkrétním úředníkovi, např. pokud ti program neukáže, že ten člověk má datovku, těžko to u každého papíru budeš kontrolovat, jestli ten program náhodou nekecá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.22 11:12
@Hanula1212 píše:
Hele, já to myslela obecně. V tvém případě. Pokud by mi to pošťačka přinesla, byl to třeba případ jednorázového příspěvků na dítě, kdy vím, že už s nimi nic řešit nebudu, mávla bych nad tím rukou. Pokud bych musela na poštu, poslala bych email s tím, ať mi to pošlou do datovky. V případě, že by to byl třeba FÚ, kde mám u 20 klientů 20 plných mocí, pak bych to řešila, protože je pravdepodobne, že se to bude opakovat. Což nechci. Nikdy nevíš, ve kterém kroku se chyba stala. Ono většinou je chyba jinde, než v konkrétním úředníkovi, např. pokud ti program neukáže, že ten člověk má datovku, těžko to u každého papíru budeš kontrolovat, jestli ten program náhodou nekecá.

to je furt dokola. Ale je zajimave, kolika urednikum nevadi utracet z eraru za postovne a nechat klienty, at nekam telefonuji, pisou, behaji na postu…, kdyz si nesplni zakonnou povinnost. Jeste ze jim zbyva cas na napsani emailu, protoze, co kdyby si dotycny pro ten dopis na postu nedosel, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
23.10.22 11:16
@matkabagristy píše:
to je furt dokola. Ale je zajimave, kolika urednikum nevadi utracet z eraru za postovne a nechat klienty, at nekam telefonuji, pisou, behaji na postu…, kdyz si nesplni zakonnou povinnost. Jeste ze jim zbyva cas na napsani emailu, protoze, co kdyby si dotycny pro ten dopis na postu nedosel, ze.

A ještě to dělají v superpředraženém software, který ani neumí ověřit, zda má občan datovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová