Převod lesního pozemku na pastviny

Anonymní
15.9.22 12:23

převod lesního pozemku na pastviny

Dobrý den, mám možnost koupit RD s okolními pozemky 50 000m, ovšem jen cca 2000m okolo domu je veden jako zahrada, zbytek jsou lesní pozemky, a na těch pozemcích je opravdu listnatý les, není nikde žádná planina, mě zajímá, zda jste tohle někdo řešil a část lesních pozemků vyjmul a nechal převést jako travnatá plocha, nebo zahrada, jde mi o to, že chci chovat ovce, kozy atd a to v lese jaksi nejde. Je to prostě reálné, nebo les zůstane lesem a mám smolíka? děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.9.22 12:38

Nikdo jste to neřešili?

• Citovat
  • Upravit
607
15.9.22 12:41

Neřešila jsem, ale asi bych se informovala na úřadě obce, do jejíhož katastru pozemky patří, zda je možné žádat o změnu územního plánu a co všechno je pro to potřeba udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.9.22 12:42

Můžu se zeptat manžela, až se vrátí z práce. Jelikož se v lesnictví pohybuje. Chtěla jsem totiž kupovat pozemek, kde byl les a byl vykaceny. Jenže to byl ten problém. Muselo se to zalesnit. Proto to prodávali. Takže otázka zda to budeš moci vykacet a nezalesnovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:00

No ale já bych to pravé chtěla vyjmout, protože les nemůžu ze zákona oplotit, takže tam nemůžu nic chovat, je to dům, který je situovaný tak, že před domem se nachází zahrada a ovocný sad necelých 2000m a hned za domem už je lesní pozemek a les kolem dokola, rozlohu to má cca 50 000m, jestli je reálné z toho aspoň hektar za tím domem vyjmout a mít to jako louku, neustále pročítám lesní zákony a přijde mi, že les je nad všechno, prostě jaksi nemožné mít místo lesa cokoliv jiného.

• Citovat
  • Upravit
481
15.9.22 13:01

Změna užívání území se řeší na stavebním úřadu územním řízení. Navrhovaný záměr musí být samozřejmě v souladu s územním plánem a vyjádřením dotčených orgánů (odbor životního prostředí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:08

Vím že se to řeší na úřadě, ale taky vím, že to LČR nechcou asi povolovat, pokud se nejedná o nějaký veřejný záměr, jako třeba stavba protipovodňového valu, stavba třeba vodní zásobárny pro obec atd, prostě pro veřejné blaho, ne pro „blaho“ soukromé osoby, tak mě zajímá jestli tohle někdo řešil a bylo mu vyhověno

• Citovat
  • Upravit
34322
15.9.22 13:24

Zjisti si, co je potreba pro zrizeni obory.

Zbohatlici takhle oplocuji naprosto neskutecne rozlohy, je to k zbliti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.9.22 13:32
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám možnost koupit RD s okolními pozemky 50 000m, ovšem jen cca 2000m okolo domu je veden jako zahrada, zbytek jsou lesní pozemky, a na těch pozemcích je opravdu listnatý les, není nikde žádná planina, mě zajímá, zda jste tohle někdo řešil a část lesních pozemků vyjmul a nechal převést jako travnatá plocha, nebo zahrada, jde mi o to, že chci chovat ovce, kozy atd a to v lese jaksi nejde. Je to prostě reálné, nebo les zůstane lesem a mám smolíka? děkuji za odpověď.
@Anonymní píše:
No ale já bych to pravé chtěla vyjmout, protože les nemůžu ze zákona oplotit, takže tam nemůžu nic chovat, je to dům, který je situovaný tak, že před domem se nachází zahrada a ovocný sad necelých 2000m a hned za domem už je lesní pozemek a les kolem dokola, rozlohu to má cca 50 000m, jestli je reálné z toho aspoň hektar za tím domem vyjmout a mít to jako louku, neustále pročítám lesní zákony a přijde mi, že les je nad všechno, prostě jaksi nemožné mít místo lesa cokoliv jiného.
@Lucie_Sx píše:
Zjisti si, co je potreba pro zrizeni obory.Zbohatlici takhle oplocuji naprosto neskutecne rozlohy, je to k zbliti.

Lesní pastva je v ČR zakázaná. Výjimka lze v NP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:58

@Lucie_Sx pro oboru potřebuje člověk rozlohu minimálně 50ha já bych měla jen 5ha :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.22 14:00

Ještě jsem tam objevila parcelu o rozloze 13 000m a je vedena jako ostatní plocha, úplně nevím co si pod tím mám představit, ale tato parcela je taky komplet plná stromů :think:

• Citovat
  • Upravit
Tala20
15.9.22 14:45
@Anonymní píše: … pro oboru potřebuje člověk rozlohu minimálně 50ha já bych měla jen 5ha

Třebas farma Zelené údolí v Heřmanově chová daňky ve farmovém chovu v oboře o rozloze 4 ha. Takže to asi bude nějak jinak?

@Anonymní píše: … les nemůžu ze zákona oplotit, takže tam nemůžu nic chovat

Není pravda. Podle § 32 odst. 8 zákona č. 289/1995 Sb., lesní zákon, platí že je zakázáno oplocovat les z důvodů vlastnických nebo za účelem omezení obecného užívání lesa; to se netýká lesních školek, oplocení zřízeného k ochraně lesních porostů před zvěří a oplocení obor nebo farmových chovů zvěře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová