Problém s.prispevkem 5000

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
16.9.22 17:43

Takže dnes sem volala pani co mi to vyřizovala a ona obvolala UP a prý se tam čekalo na příjmy a řešilo se tonze jsem cizinka ale je to v pořádku a už je to dořešené a Odpoledne mi přišla SMS že mi to prodlužující s 30 dnů na 60 s důvodu ověřování příjmu no tak jsem zvědavá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.22 17:46

Ber to tak, že ty pracovnice jsou zavaleny formuláři, mnohdy špatně vypsanými, a mají 8hodinovou pracovní dobu. Vím od jedné, že ani nemá kdy si vybrat přesčasy a opravdu nestíhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.9.22 17:49
@Cimada píše:
Ber to tak, že ty pracovnice jsou zavaleny formuláři, mnohdy špatně vypsanými, a mají 8hodinovou pracovní dobu. Vím od jedné, že ani nemá kdy si vybrat přesčasy a opravdu nestíhají.

Ano beru všechno nezávidím tímlidem teď ale na druhou stranu je v tom trošku bordel že někteří žádají dřív a nedostanou a ti co později tak do týdne peníze na účtuAle chápu mají toho moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
7.10.22 10:23

Vam, co taky prislo, ze bude vase zadost resena v prodlouzene lhute, uz vam prispevek prisel? Zadala jsem, ze chci zkontrolovat prijmy, protoze si nejsem jistá, ze se vlezeme, pristi tyden ubehne i lhuta 60 dni a porad nic. Jako ve vysledku cert to vem, uz s tim prispevkem vicemene nepocitam, jen by me zajimalo, jestli je na tom nekdo podobne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
7.10.22 10:31

@Ernais Jsem na tom jako ty, taky spíše očekávám zamítavé stanovisko. Asi jsem neměla zaškrtávat tu kontrolu příjmů :mrgreen:. 60 dní to budu mít 18.10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
7.10.22 10:33
@Ernais píše:
Vam, co taky prislo, ze bude vase zadost resena v prodlouzene lhute, uz vam prispevek prisel? Zadala jsem, ze chci zkontrolovat prijmy, protoze si nejsem jistá, ze se vlezeme, pristi tyden ubehne i lhuta 60 dni a porad nic. Jako ve vysledku cert to vem, uz s tim prispevkem vicemene nepocitam, jen by me zajimalo, jestli je na tom nekdo podobne :mrgreen:

Ano mi prodloužily na 60dni a příští týden to přišlo 27 září 😀takže jediné vyčkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4873
7.10.22 10:40
@Ernais píše:
Vam, co taky prislo, ze bude vase zadost resena v prodlouzene lhute, uz vam prispevek prisel? Zadala jsem, ze chci zkontrolovat prijmy, protoze si nejsem jistá, ze se vlezeme, pristi tyden ubehne i lhuta 60 dni a porad nic. Jako ve vysledku cert to vem, uz s tim prispevkem vicemene nepocitam, jen by me zajimalo, jestli je na tom nekdo podobne :mrgreen:

podáno 19.8. (se zaškrtnutím ověření příjmů), 19.9. přišel email o prodloužení lhůty a dál zatím nic :nevim: taky očekávám spíš zamítnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.10.22 11:09

Ano přišel ale já měla problém někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.22 11:44

Také jsme nechávali prověřit příjmy a trvalo to déle, nakonec nám ho zamítli a teď jsem zjistila, že neprávem, v systému se jim dvakrát nahrál můj ELDP, takže opět čekáme, ale měli bychom ho dostat. Anonym (finanční situace)

• Citovat
  • Upravit
9085
7.10.22 13:50

Ten příspěvek byl blbost od samého začátku. Pro bohatší je 5000 Kč sem a tam úplně jedno. Chudým to stejně nijak nepomůže a dalo se to vyplatit jinou formou. Zatíží to zbytečně úřadníky a obere stát o plno peněz. Pokud vím, tak různé organizace navrhovaly jiná řešení, ale zřejmě Jurečka či kdo si nedal říci. Proč se ten člověk nedrží traktorů, kterým snad rozumí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
20.10.22 16:59

Dobrý den, jak se to všechno vyřešilo já 21.9 požádala před portál na internetu dala jsem kontrolu příjmu a zítra to je 30 dní a nic. Ostatní kamarádky co to daly jim přišla po 14 dnech SMS a peníze další den a u mě nic :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
20.10.22 20:50
@Michaelah95 píše:
Dobrý den, jak se to všechno vyřešilo já 21.9 požádala před portál na internetu dala jsem kontrolu příjmu a zítra to je 30 dní a nic. Ostatní kamarádky co to daly jim přišla po 14 dnech SMS a peníze další den a u mě nic :) :D

Zkuste zavolat na úřad práce v místě bydliště, oddělení státní sociální podpory. Jestli je tam problém, měli by to tam už mít. Ale teď v říjnu mají strašně moc práce s příspěvkama na bydlení, kvůli energokrizi a přídavkama na děti. Mají toho hodně, nestíhají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.10.22 20:56

Oni by to stihali, kdyby delali svou praci, jak maji. Vim o pripadu, kdy zadatelka pozadala pres datovou schranku, odpoved ji prisla doporucene na postu, pote emailem, ceka jeste sms :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.10.22 21:05
@matkabagristy píše:
Oni by to stihali, kdyby delali svou praci, jak maji. Vim o pripadu, kdy zadatelka pozadala pres datovou schranku, odpoved ji prisla doporucene na postu, pote emailem, ceka jeste sms :roll:

já požádala 14.10. večer přes net… a včera už jsem peníze měla na účtě :nevim: ale tedy já zaškrtla, že nechci kontrolovat příjmy, protože mám jenom jednu práci, takže přehled mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
20.10.22 21:07

Jo. Taky mi to přišlo, že prodloužená lhůta. Taky jsem dala kontrolu příjmů.
Asi pár dní po tom, co mě informovali, že to bude trvat 60 dnů, mi zavolala paní z UP a řekla mi v čem je chyba: nemohli ověřit manželovy příjmy. Nepropsalo se jim to do systému. Takže jsem okopčila daňové přiznání a do týdne byly peníze na účtu.
Paní říkala, že jim to prostě chodí postupně a nemají kapacitu, tak to prostě trvá.
Doporučuju:
A) si tam zavolat a zeptat se
B) počkat až vám zavolají a vysvětlí problém - případně přijde nějaké vysvětlení mailem/sms/dopisem.

Vzhledem k tomu, že jsou totálně přetížení, bych volila možnost B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová