Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže dnes sem volala pani co mi to vyřizovala a ona obvolala UP a prý se tam čekalo na příjmy a řešilo se tonze jsem cizinka ale je to v pořádku a už je to dořešené a Odpoledne mi přišla SMS že mi to prodlužující s 30 dnů na 60 s důvodu ověřování příjmu no tak jsem zvědavá ![]()
Ber to tak, že ty pracovnice jsou zavaleny formuláři, mnohdy špatně vypsanými, a mají 8hodinovou pracovní dobu. Vím od jedné, že ani nemá kdy si vybrat přesčasy a opravdu nestíhají.
@Cimada píše:
Ber to tak, že ty pracovnice jsou zavaleny formuláři, mnohdy špatně vypsanými, a mají 8hodinovou pracovní dobu. Vím od jedné, že ani nemá kdy si vybrat přesčasy a opravdu nestíhají.
Ano beru všechno nezávidím tímlidem teď ale na druhou stranu je v tom trošku bordel že někteří žádají dřív a nedostanou a ti co později tak do týdne peníze na účtuAle chápu mají toho moc
Vam, co taky prislo, ze bude vase zadost resena v prodlouzene lhute, uz vam prispevek prisel? Zadala jsem, ze chci zkontrolovat prijmy, protoze si nejsem jistá, ze se vlezeme, pristi tyden ubehne i lhuta 60 dni a porad nic. Jako ve vysledku cert to vem, uz s tim prispevkem vicemene nepocitam, jen by me zajimalo, jestli je na tom nekdo podobne ![]()
@Ernais Jsem na tom jako ty, taky spíše očekávám zamítavé stanovisko. Asi jsem neměla zaškrtávat tu kontrolu příjmů
. 60 dní to budu mít 18.10.
@Ernais píše:
Vam, co taky prislo, ze bude vase zadost resena v prodlouzene lhute, uz vam prispevek prisel? Zadala jsem, ze chci zkontrolovat prijmy, protoze si nejsem jistá, ze se vlezeme, pristi tyden ubehne i lhuta 60 dni a porad nic. Jako ve vysledku cert to vem, uz s tim prispevkem vicemene nepocitam, jen by me zajimalo, jestli je na tom nekdo podobne
Ano mi prodloužily na 60dni a příští týden to přišlo 27 září 😀takže jediné vyčkat
@Ernais píše:
Vam, co taky prislo, ze bude vase zadost resena v prodlouzene lhute, uz vam prispevek prisel? Zadala jsem, ze chci zkontrolovat prijmy, protoze si nejsem jistá, ze se vlezeme, pristi tyden ubehne i lhuta 60 dni a porad nic. Jako ve vysledku cert to vem, uz s tim prispevkem vicemene nepocitam, jen by me zajimalo, jestli je na tom nekdo podobne
podáno 19.8. (se zaškrtnutím ověření příjmů), 19.9. přišel email o prodloužení lhůty a dál zatím nic
taky očekávám spíš zamítnutí.
Také jsme nechávali prověřit příjmy a trvalo to déle, nakonec nám ho zamítli a teď jsem zjistila, že neprávem, v systému se jim dvakrát nahrál můj ELDP, takže opět čekáme, ale měli bychom ho dostat. Anonym (finanční situace)
Ten příspěvek byl blbost od samého začátku. Pro bohatší je 5000 Kč sem a tam úplně jedno. Chudým to stejně nijak nepomůže a dalo se to vyplatit jinou formou. Zatíží to zbytečně úřadníky a obere stát o plno peněz. Pokud vím, tak různé organizace navrhovaly jiná řešení, ale zřejmě Jurečka či kdo si nedal říci. Proč se ten člověk nedrží traktorů, kterým snad rozumí?
Dobrý den, jak se to všechno vyřešilo já 21.9 požádala před portál na internetu dala jsem kontrolu příjmu a zítra to je 30 dní a nic. Ostatní kamarádky co to daly jim přišla po 14 dnech SMS a peníze další den a u mě nic
![]()
@Michaelah95 píše:
Dobrý den, jak se to všechno vyřešilo já 21.9 požádala před portál na internetu dala jsem kontrolu příjmu a zítra to je 30 dní a nic. Ostatní kamarádky co to daly jim přišla po 14 dnech SMS a peníze další den a u mě nic![]()
Zkuste zavolat na úřad práce v místě bydliště, oddělení státní sociální podpory. Jestli je tam problém, měli by to tam už mít. Ale teď v říjnu mají strašně moc práce s příspěvkama na bydlení, kvůli energokrizi a přídavkama na děti. Mají toho hodně, nestíhají…
Oni by to stihali, kdyby delali svou praci, jak maji. Vim o pripadu, kdy zadatelka pozadala pres datovou schranku, odpoved ji prisla doporucene na postu, pote emailem, ceka jeste sms ![]()
@matkabagristy píše:
Oni by to stihali, kdyby delali svou praci, jak maji. Vim o pripadu, kdy zadatelka pozadala pres datovou schranku, odpoved ji prisla doporucene na postu, pote emailem, ceka jeste sms
já požádala 14.10. večer přes net… a včera už jsem peníze měla na účtě
ale tedy já zaškrtla, že nechci kontrolovat příjmy, protože mám jenom jednu práci, takže přehled mám.
Jo. Taky mi to přišlo, že prodloužená lhůta. Taky jsem dala kontrolu příjmů.
Asi pár dní po tom, co mě informovali, že to bude trvat 60 dnů, mi zavolala paní z UP a řekla mi v čem je chyba: nemohli ověřit manželovy příjmy. Nepropsalo se jim to do systému. Takže jsem okopčila daňové přiznání a do týdne byly peníze na účtu.
Paní říkala, že jim to prostě chodí postupně a nemají kapacitu, tak to prostě trvá.
Doporučuju:
A) si tam zavolat a zeptat se
B) počkat až vám zavolají a vysvětlí problém - případně přijde nějaké vysvětlení mailem/sms/dopisem.
Vzhledem k tomu, že jsou totálně přetížení, bych volila možnost B.