Problémová babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
21.6.17 16:33
@vokishka píše:
@ngauruhoe proč dočasná dovážka? To přece není nic špatného, když jí to budou vozit pořád.

Jako klidne stala dovazka. Me ta moznost proste jen vubec nanapadla, protoze ji nikdo v mem okoli nevyuziva a uprimne zavodni jidelnou bych sve rodice tak akorat tyrala. Takze ja bych vyvarovala. Ale pokud se to da zaridit, tak klido pido. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 16:33
@Izumi Miyako píše:
@vonajebohyne Ano bydlím u rodičů, ale nemluvíme tu o pomáhání jim. My doma jako rodina fungujem. Ovšem jakmile jde o babi, jde oheň na střeše. Tátovi se otevírá kudla v kapse, jakmile jenom na svém mobilu vidí její číslo.@anupati V to máš pravdu, že je u nás problém s domluvou. Ona byla vždycky, ale teď je to horší nebo já to jinak po tom porodu vnímám. Babi je v pečovateláku s tím, že se ovšem domáhá naší pozornosti. Nestačí ji ta péče, co tam má. Malá je její několikátá pravnučka.

Tak ona s vámi ani nebydlí, je v pečovateláku, kde je o všechno postaráno a problém je tedy v čem? Že za ní nechce nikdo chodit, nebo co teda?

• Citovat
  • Upravit
7939
21.6.17 16:35
@Izumi Miyako píše:
@vonajebohyne Ano bydlím u rodičů, ale nemluvíme tu o pomáhání jim. My doma jako rodina fungujem. Ovšem jakmile jde o babi, jde oheň na střeše. Tátovi se otevírá kudla v kapse, jakmile jenom na svém mobilu vidí její číslo.@anupati V to máš pravdu, že je u nás problém s domluvou. Ona byla vždycky, ale teď je to horší nebo já to jinak po tom porodu vnímám. Babi je v pečovateláku s tím, že se ovšem domáhá naší pozornosti. Nestačí ji ta péče, co tam má. Malá je její několikátá pravnučka.

Podivej, ja chapu, ze jsi precitlivela, ale neslo by to vyresit treba temi dovazenymi obedy?
Neni treba s ni tezke porizeni i proto, ze si ted po narozeni male prijde odstrcena? Ono v urcitem veku je to se starymi lidmi jako s malymi detmi. Maji sve vrtochy a nalady.
V kazdem pripade by ta pece nemela viset vyhradne na tobe, to se urcite vsichni shodneme. Ale nejakym zpusobem si musite sednout a rozdelit ukoly.
Tady jde evidentne o tu pozornost, protoze v pecovatelaku o ni tu denni starost maji jini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 16:38
@ngauruhoe píše:
Jako klidne stala dovazka. Me ta moznost proste jen vubec nanapadla, protoze ji nikdo v mem okoli nevyuziva a uprimne zavodni jidelnou bych sve rodice tak akorat tyrala. Takze ja bych vyvarovala. Ale pokud se to da zaridit, tak klido pido. :)

Dovážka je super. Výběr ze dvou jídel, nemusí se tolik a tak často nakupovat, není tolik nádobí na mytí, jídlo každý den jiné a čerstvé, je čas na zahrádku a vlastní záliby místo kmitání kolem sporáku třeba při těchto vedrech. Je spousta lidí co řeknou, to bych nejedl, nejedla. Ale když člověk sám už nemůže, měl by myslet taky na to, aby svému okolí ulehčil od práce a ne aby se mu pověsil na krk jak šutr a starejte se.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.6.17 16:40
@vonajebohyne píše:
Podivej, ja chapu, ze jsi precitlivela, ale neslo by to vyresit treba temi dovazenymi obedy?
Neni treba s ni tezke porizeni i proto, ze si ted po narozeni male prijde odstrcena? Ono v urcitem veku je to se starymi lidmi jako s malymi detmi. Maji sve vrtochy a nalady.
V kazdem pripade by ta pece nemela viset vyhradne na tobe, to se urcite vsichni shodneme. Ale nejakym zpusobem si musite sednout a rozdelit ukoly.
Tady jde evidentne o tu pozornost, protoze v pecovatelaku o ni tu denni starost maji jini.

Nečetla jsi asi, že babička je v pečovateláku a má tam všechno. Postel, teplo, vodu, jídlo i zábavu.

• Citovat
  • Upravit
2839
21.6.17 16:41

Ja bych vam radila vyhledat si i starsi diskuze a hned zakladatelku pochopite. Proc vozit dite na krouzky, kdyz si vystaci doma s kreslenim :-) Proc vyvarovat teple vecere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
21.6.17 16:43
@Kobliha51 píše:
Nečetla jsi asi, že babička je v pečovateláku a má tam všechno. Postel, teplo, vodu, jídlo i zábavu.

Docetla az ted.
A v tom pripade mi to prijde jeste smutnejsi, protoze vim, ze denni pece o seniora v urcitem veku je narocna, predevsim psychicky. Ale tady asi babicce chybi jen pozornost, pocit, ze neni odlozena a je soucasti rodiny. Je to clovek, ne zviratko, kteremu ke stesti a pohode staci najist, vyspat a obcas nejaka zabava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 16:48
@vonajebohyne píše:
Docetla az ted.
A v tom pripade mi to prijde jeste smutnejsi, protoze vim, ze denni pece o seniora v urcitem veku je narocna, predevsim psychicky. Ale tady asi babicce chybi jen pozornost, pocit, ze neni odlozena a je soucasti rodiny. Je to clovek, ne zviratko, kteremu ke stesti a pohode staci najist, vyspat a obcas nejaka zabava.

Máš pravdu. Takže fakt nevidím problém v tom, aby tam za ní často chodili, donesli dortík, vzali ji na procházku i třeba na vozíku. To musí být fakt děsná dřina, kdy ani jeden ze synů, jejich manželky a případně i děti včetně zakladatelky toho nejdou schopni a berou to jako neřešitelný problém. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
7090
21.6.17 16:49

@Izumi Miyako tvoje babička je proti té mojí anděl a stejně se o ní staráme všichni a to není v žádném pečovatelském domě a nevozí jí charita jídlo :nevim: Stáří prostě není lehké ani pro dotyčného ani pro jeho okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 16:51
@lauraka píše:
Ja bych vam radila vyhledat si i starsi diskuze a hned zakladatelku pochopite. Proc vozit dite na krouzky, kdyz si vystaci doma s kreslenim :-) Proc vyvarovat teple vecere :-)

V tom případě nechápu, proč zakladatelka, které se jinde v diskusích vyjadřuje poměrně solidně česky (o obsahu pomlčím) a tady napsala úvodní příspěvek snad japonsky. :mrgreen:
Dík za upozornění. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3736
21.6.17 16:52

Já bych babičce jednou týdně napekla a zavezla buchty a jinak bych se věnovala miminku. Péče o ni by neměla být jen na tobě, ale především na jejich dětech. Když za ní každý zajede jednou týdně, může tam mít bába každý den někoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.6.17 16:56
@Izumi Miyako píše:

no být ty na jejím místě, tak by ti asi taky nestačila ta pozornost, co by se ti dostávala v nějakém pečovateláku… i kdybys byla jen „ta babka, co se počurává“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
21.6.17 16:59
@Kobliha51 píše:
Máš pravdu. Takže fakt nevidím problém v tom, aby tam za ní často chodili, donesli dortík, vzali ji na procházku i třeba na vozíku. To musí být fakt děsná dřina, kdy ani jeden ze synů, jejich manželky a případně i děti včetně zakladatelky toho nejdou schopni a berou to jako neřešitelný problém. :zed: :zed:

To jsem chtela napsat. Chapu, ze je fakt narocna denni pece, mam to take za sebou. Ale vzit babi kazdy den na hodku ven nebo jen chvili delat spolecnost, obcas donest ten dort nebo jidlo na prani, to se snad da zvladnout. Proto mi to prijde smutne.
Sama po svych zkusenostech nejsem priznivcem doziti doma za kazdou cenu, ale hodinka navstev denne, kdyz se prostridaji? Udelat si dvakrat tydne prochazku s kocarkem snad tak strasna obet neni a o ostatni dny at se podeli ostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
21.6.17 17:03

@Fazulina @vonajebohyne upřímně řečeno, já bych se o svou babičku taky nestarala, ani kdybych s ní bydlela pod jednou střechou. Babička je to jen proto, že nás ji tak naši naučili oslovovat. Jinak se ke mně a k ségře nikdy nechovala hezky, k tetiným dětem jo, co mám na ni vzpomínky od malinka (cca od školky), tak nikdy hezký, pořád mi jen něco vyčítala, nadávala, cokoliv jsem udělala, bylo špatně, například všem vnoučatům dala čokoládu a na mě se otočila se slovy ty si nezasloužíš :nevim: nevíte, jestli to zakladatelka neměla stejný :nevim: jasně, nevyjadřuje se hezky, ale to na věci pro mě nic nemění. A úctu k babičce nemám, ani minimální, bohužel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
21.6.17 17:12
@Verunecka289 píše:
@Fazulina @vonajebohyne upřímně řečeno, já bych se o svou babičku taky nestarala, ani kdybych s ní bydlela pod jednou střechou. Babička je to jen proto, že nás ji tak naši naučili oslovovat. Jinak se ke mně a k ségře nikdy nechovala hezky, k tetiným dětem jo, co mám na ni vzpomínky od malinka (cca od školky), tak nikdy hezký, pořád mi jen něco vyčítala, nadávala, cokoliv jsem udělala, bylo špatně, například všem vnoučatům dala čokoládu a na mě se otočila se slovy ty si nezasloužíš :nevim: nevíte, jestli to zakladatelka neměla stejný :nevim: jasně, nevyjadřuje se hezky, ale to na věci pro mě nic nemění. A úctu k babičce nemám, ani minimální, bohužel :nevim:

To je pěkně hnusný. Nedovedu si představit jak ses jako malá holčička po tomhle musela cítit. U nás je něco podobného tchyně. Manželově prvnímu a od švagrové by se rozdala a naše nikdy nic. Na Vánoce to třeba bylo nemám peníze a nemůžu jednomu dát a druhým ne. Přitom těm druhým dala a té naší ne. Dcera naštěstí byla hodně malá a neměla z toho rozum. No a teď už jí rok neviděla, nepamatuje si na ní a rádoby babička po ní taky neteskní a takovému člověku dcera ani babi neřekne i kdyby se stavěla rádoby babička ani uši. Ale bylo tam toho víc, ne jen toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová