Problémová babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1641
21.6.17 17:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
21.6.17 17:23

@glitterball cítila jsem se zle, to víš že jo. Ještě teď, když si vzpomenu, co všechno mi prováděla, tak mi je z toho úzko. Nechápu to. Snažím se odpustit, ale není to lehký. Každopádně nezapomenu asi nikdy, nejde to. Proto píšu úplně na rovinu, že já bych nevyvařovala, na 99% jsem sijistá, že kdyby byla v pečovatelském domě, na návštěvu bych tam asi taky nejela. Jo, je to smutný, ale jinak nevidím. Kdyby mamka chtěla, abych jela s ní, jela bych, ale jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.6.17 17:24

@Izumi Miyako A měli jste s babičkou nějak špatné vztahy, nebo jak tedy vycházíte? Když je v pečovateláku, proč jí v šestinedělí vyváříš? Přece tam musí mít obědy. Jak často jsi ji navštěvovala dřív? Byla dřív taky taková?

Jinak pokud už vaření, asi bych od tebe lehké přizpůsobení čekala. Např. pokud děláš palačinky, prostě bych udělala palačinky a hotovo. Na druhou stranu, asi se není čemu divit, že seniorce nebude vyhovovat kari :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
21.6.17 17:28

Ach Bože, holka… nevim jaké mate vztahy, ale tohle vyznělo dost hnusne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
21.6.17 17:29

@glitterball jinak buď ráda, že z toho dcera nemá rozum. Je to tak lepší pro ni :kytka: já měla „nevlastního“ dědu (ale pro nás byl vlastní, krev není někdy zas tak důležitá) od druhé babičky, ten nás miloval, byl to náš dědík, tím spíš pak nechápu, že se někdo k dětem pak chová takhle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.6.17 17:37

Nečetla jsem reakce, možná někdo psal…
babičce obědy- pokud tam máte rozvoz pro seniory a táta nech si vaří sám…a nebo společně ty s tátou, nepochopila jsem jak to máte mezi sebou..
Každopádně babičce obědy a má klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.6.17 17:41
@Janasas píše:
Nečetla jsem reakce, možná někdo psal…
babičce obědy- pokud tam máte rozvoz pro seniory a táta nech si vaří sám…a nebo společně ty s tátou, nepochopila jsem jak to máte mezi sebou..
Každopádně babičce obědy a má klid..

babička je v pečovateláku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
21.6.17 17:42

Ty blaaaho, nechci se tohodle dozit :roll: se radsi odstrelit ty jo. eutanazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.6.17 17:43

@Malaga tak za babičkou mají chodit ti co mají čas v otm případě.. bohužel někdy v rodině to neni nikdo.. :nevim:
Já podle uvodu si myslela, jak kolem babičky neběhají a neřeší.. kde co- doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
21.6.17 17:49

Když jsem to četla, zatrnulo mi z takového vyjadřování. Pro mě nemyslitelné. Jsem z rodiny zvyklá na jiné vztahy a vzájemný respekt.
Ale netuším, jaké vztahy jsou v rodině zakladatelky. I když vlastně mnohé naznačuje to, že vlastní synové na matku kašlou a osypou se, když vidí její číslo na mobilu. :roll: 8o Pak se ani nedivím, že zakladatelka o ní mluví jako o počůrané babce… ale hezké to tedy není.
Naprosto však chápu vyčerpání zakladatelky - od rodiny je to velice „empatické“ na ni všechno hodit hned po porodu. Problémem téhle rodiny není jen nemocná babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
21.6.17 17:51

No tez jsem si puvodne myslela, ze maji babicku doma. Babicka je v pecovatelaku a pribuzenstvo se hada kdo se u ni milostive stavi na navstevu. Vsak zakladatelka je uz potrestana, chlap ji utekl a skudli kazdou korunu. Zda se, ze bozi mlyny vazne melou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 18:01

Se mi líbí, jak jste si tady některé hezky postěžovaly, co za megeru byla ta vaše babička, ale že by takovou babičku měla i zakladatelka, to jsem se nedočetla. Jen, že je to pochcaná bába (něco v tom smyslu).
@renduli Ale CO na ni chtějí hodit, CO? babička je v pečovateláku. Ničeho jsem se nedočetla.

• Citovat
  • Upravit
4201
21.6.17 18:05
@Kobliha51 píše:
@renduli Ale CO na ni chtějí hodit, CO? babička je v pečovateláku. Ničeho jsem se nedočetla.

Jo, to máš pravdu. ;)
Na to bych se taky chtěla zeptat. V tom pečovatelském domě nevaří? Nebo nedovážejí jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
21.6.17 18:11

Ahoj, já bych se určite v jídle v této situaci nepřispusobovala, vařila bych, na co máme chut mi a ber nebo nech bejt, ale jak píšou ostatní, trošku úcty by to chtělo, i když chápu, že jsi asi nakrknutá a potřebuješ to dostat ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
21.6.17 18:25

@Kobliha51 Podstatě to, že je babička upnutá na naší rodinu. Když něco, volá okamžitě buď tátovi nebo mě. Nezavolá strejdovi, aby ji vzal k doktoru. A ačkoliv dostává obědy v rámci té pečovatelské služby, tak by chtěla, aby ideálně jsme ji my vyvařovali. Nedaleko bydlí moje sestra. A její děti si k babi chodí pro peníze. Ale, že by ji sestra nakoupila to ne. Babi zavolá k nám a my ji jedem nakoupit. Tátu nebaví furt za ní něco řešit, starat se o ní. Je pak kvůli tomu hrozně naštvanej. Druhá věc je ta, že strýc má jakmile jde o babi ručičky dozadu.

Babi má kočku.

A pro lepší pochopení budu citovat, to co táta velmi často říká: „Zasraní důchodci, já bych je postřílel.“ Můj táta má ke starým lidem velmi, ale velmi negativní postoj. Paradoxně sám budu letos oficiálně důchodce.

Já upřímně nechci za babi chodit, jednak proto, že mám problémy s kojením, které by se u ní těžko řešily. Malá nemá porodní váhu a má méně než tři kila. Tak mám strach vůbec s ní celkově někam chodit. Táta za ní sice jezdí, ale ona by chtěla, aby tam byl neustále. A když ne on, tak máma nebo já.

@vonajebohyne Co se malá narodila, chce té pozornosti víc než předtím. Nedávno se třeba zjistilo, že babi nemá pochopení proto, že kojím a vážně si nemůžu s ní po telefonu povídat. Samo kojení je něco s čím bojuji. No, táta po více jak šedesáti letech zjistil, že ho babi vůbec nekojila. Prostě mu hned dala flašku s um. Pro tátu to byl docela šok.

Jinak, malá se mi narodila před termínem a je na hranici donošenosti.

@Imamother: Špatné vztahy jsou v naší rodině jaksi široký pojem, protože je máme mezi sebou snad všichni na všech frontách. No s babi to bylo řekneme fajn, dokud jsem se kolem ní točila. Pak jsem začala žít svůj život, pracovat a tak. No, ono se stalo to, že měla vředy a ležela v nemocnici. Tak se jí musely odhlásit obědy. Propustili ji však dříve. Tak se celý víkend nedělalo nic jiného než se řešilo, jestli bude nebo nebude jíst špagety se sýrovou omáčkou. A vařím já, protože to moje máma zrovna 2× neumí a ochotna taky moc není. Ke všemu babi je ten typ člověka, kterému podáš prst a ukousne ti celou ruku. Takže je schopna si ty obědy zase odhlásit, abych se jí vyvařovalo s tím, že se budem doma hádat. Protože táta bude vzteklej jak nevím co, máma bude neustále hudrovat, což se ostatně u nás děje zcela běžně. Ostatně, když něco tak se doma chce, abych to řešila já. Přesněji, abych já řešila třeba to, že si babi pustila nějakého dealera do bytu a podepsala „děsně“ výhodou smlouvu. No, dříve by mi to tak nevadilo, jako teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová