Problémová babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76739
23.6.17 13:08

@tedeira @freeport ale ta babička nepotřebuje žádné staraní o sebe, je v pečovateláku! a tam vše má. Jde jen o návštěvu a pokec, a to je taky problém.
U @Izumi Miyako je problém vše, zřejmě by to chtělo toho tak často tady uváděného psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.6.17 13:24
@stinga píše:
@tedeira @freeport ale ta babička nepotřebuje žádné staraní o sebe, je v pečovateláku! a tam vše má. Jde jen o návštěvu a pokec, a to je taky problém.
U @Izumi Miyako je problém vše, zřejmě by to chtělo toho tak často tady uváděného psychologa

fakt? tak to jsem nedočetla. no jeje, tak v čem je problém, příjde na pokec a zase odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
23.6.17 13:25
@stinga píše:

tak jednak existují telefony a druhak na návštěvy má ostatní příbuzné, ten měsíc bych se prostě od dítěte nikam nehla, to není zase tak nepřekonatelně dlouhá doba, aby to babička nevydržela a nepochopila…já bych to spíš své vnučce, která by měla potřebu se v šestinedělí angažovat, striktně zakázala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
23.6.17 13:29

@freeport já jsem se zakladatelky taky nejdřív zastávala, až pak tam bylo víc podrobností - tak jsem naprosto změnila názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80107
23.6.17 13:34
@tedeira píše:
tak jednak existují telefony a druhak na návštěvy má ostatní příbuzné, ten měsíc bych se prostě od dítěte nikam nehla, to není zase tak nepřekonatelně dlouhá doba, aby to babička nevydržela a nepochopila…já bych to spíš své vnučce, která by měla potřebu se v šestinedělí angažovat, striktně zakázala…

A proč? To nesmí chodit ven? nesmí se s nikým bavit? prosím tě, umíš si představit, že by měla dvě a celý měsíc by se zavřela jenom s tím jedním? nechápu, protč by nemohla do pečovateláku na návštěvu. Ona se nějak moc lituje. nejdřív jsem to brala, že je fakt přetížená, ale jak to z ní leze, tak si říkám, že nemá důvod k nějakým stížnostem. babička je v pečovateláku, má tam všechno, i to jídlo, no a když by za ní jednou za týden zašla na pokec, tak ji to nezabije. cestou koupí pár zákusků, uvaří jí ikafe a sobě čaj a dobrý, ne? jenom chtít a šlo by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
23.6.17 13:59
@inkakřivák píše:
A proč? To nesmí chodit ven? nesmí se s nikým bavit? prosím tě, umíš si představit, že by měla dvě a celý měsíc by se zavřela jenom s tím jedním? nechápu, protč by nemohla do pečovateláku na návštěvu. Ona se nějak moc lituje. nejdřív jsem to brala, že je fakt přetížená, ale jak to z ní leze, tak si říkám, že nemá důvod k nějakým stížnostem. babička je v pečovateláku, má tam všechno, i to jídlo, no a když by za ní jednou za týden zašla na pokec, tak ji to nezabije. cestou koupí pár zákusků, uvaří jí ikafe a sobě čaj a dobrý, ne? jenom chtít a šlo by to.

tak ono taky záleží, jak daleko pečovatelák je, pokud by byl do půl hodiny cesty, zašla bych třeba na chvíli, abych stihla kojení doma, pokud jí jinak kojit nejde, ale prostě abych se trmácela někam daleko, to bych fakt nedala, po prvním porodu ze mě šla krev docela dost celé šestinedělí, byla jsem ráda, že jsem jen na zahradě a nebo na procházkách blízko domu kdyby něco…prostě byl pro mě zbytečný stres jezdit někam, kdo chtěl, přijel za mnou…, teď za pár dní opět rodím, máme v rodině podobnou situaci z obou stran a zaplať pánbů mě teď všichni nechávají žít a přímo vyžadují, ať neriskuji a nikam teď nejezdím, je pravda teda, že to k oběma babičkám mám 60 km a na řízení se už opravdu necítím…takže se momentálně starají zbylí příbuzní a já komunikuji po telefonu, a v šestinedělí taky nehodlám nikam cestovat, prostě ať si to zakladatelka udělá tak, jak se na to cítí…je pravda, že jsem nepročetla úplně celou diskusi, takže jen píšu svůj názor z toho, co jsem vyčetla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
23.6.17 16:22

@Bebuše opravdu upřímně ti závidím a doufám, že teď po druhé už to tak taky budu mít. Já byla schopná téměř normálně myslet, ale rozhodně ne fungovat. Náročný porod v desítkách hodin zakončený sekcí, mimi které spalo max. 1,5 hod v kuse ať byl den či noc jinak brečelo, no do dneška je pro mě šestinedělí prožitá noční můra. Jako přídavek rozhašený hormony (pláč u reklamy bylo ten nejmenší detail)a spánková deprivace. Ne každá má šestinedělí v pohodě a právě proto je to šestinedělí, aby se dalo novopečené matce pokoj, pokud je v pořádku a může fungovat tak super a směle do toho, ale pokud potřebuje čas se z toho všeho vylízat, tak by se jí bez pardonu měl poskytnout a okolí by to mělo tolerovat a nechat plně na ní. Kafíčka u babičky jen pro její potěšení, která má zajištěnou péči v pečovateláku, tak to by bylo to poslední co bych v tu dobu řešila. Má ostatní příbuzné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
23.6.17 21:49

@Calathea Tak ono je to právě o tom se v hormonech neutopit. Rozptýlení v podobě jiných povinností než mimi dost pomůže. Stejně tak kafíčka s kamarádkami;) Pokud si myslíš, že jsem byla v pohodě zdravotně, tak to určitě ne. Močák jsem necítila po prvním překotném porodu šest měsíců. Kráčela jsem tak, že mi vložka nevydržela někdy ani dvacet minut, bolely mě střeva, šití… to bylo u prvního. Druhý byl zdravotně o trochu lepší, ale odešla mi imunita. Týden jsem marodila a týden byla jakš takš ok. Do toho dítě, které řvalo tři měsíce noc/den a 18m batole, které bylo na nervy z toho řevu. V noci jsme se s chlapem střídali po hodině ve spaní.
Být doma a řešit sebe, by byl můj konec. Buď bych zabila sebe nebo dítě. Takže i ujetá tchýně byla vlastně super ;D Nemít čas na svoje bolístky je fakt výhoda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová