Problémová babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148887
21.6.17 19:15
@Anonymní píše:
Anonymne ptz by me tu ostatni sezrali…o svoje rodice by se meli starat jejich deti si myslim takze tata se strycem…ano ty taky, ale jen sem tam dat ruku k dilu. Pokud mas male dite starej se o ne a vykasli se na ne

Já to napíšu i rovnou, asi tak. O babičku ať se postarají její děti a zakladatelka ať pomůže v rámci možností, jak při o péči o novorozeně jí to čas dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 19:17

@nonina
Babičce bych nabídla, že jednou týdně bude mít oběd na přání od své vnučky - od Tebe, sem tam by neškodilo upéct, nebo koupit nějakou dobrotu i mimo ten jeden oběd. Myslím, že jeden oběd v týdnu by ses přizpůsobit mohla, Ty i rodina

Babička je v Pečovateláku. To je od slova Pečovat. Obědy tam mají. Nikdo jim je vařit a nosit nemusí nehledě na to, že ten pečovatelák může být vzdálen od bydliště rodiny třeba 50 km. Jak vzdálen je, to jsme se zatím nedozvěděli. :think:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.6.17 19:17
@Anna766 píše:
Já to napíšu i rovnou, asi tak. O babičku ať se postarají její děti a zakladatelka ať pomůže v rámci možností, jak při o péči o novorozeně jí to čas dovolí.

Přesně tak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
21593
21.6.17 19:40
@ngauruhoe píše:
Jako klidne stala dovazka. Me ta moznost proste jen vubec nanapadla, protoze ji nikdo v mem okoli nevyuziva a uprimne zavodni jidelnou bych sve rodice tak akorat tyrala. Takze ja bych vyvarovala. Ale pokud se to da zaridit, tak klido pido. :)

nahodou. Moji babicce nechavame dovazet jidlo, nevim tedy odkud, zaridila to teta a je to docela dobre. Tuhle jsem byla u babicky na navsteve zrovna jak to jidlo prislo a babicka se chtela podelit, protoze toho je na ni stejne moc. Tak jsme si to daly pul na pul a nemuzu rict, ze by to bylo nejedle. Samozrejme to bylo jidlo alà jidelna ale pozivatelne. K obedu mela polevku a testoviny s zampiony. Mnam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.6.17 19:42
@Bůča píše:
psala jsem o sobe, ze nez se dozit takovyho stari, kdy se budu pocuravat, tak snad radsi spachat sebevrazdu. a mysli si o me co chces. nerekla jsem, at se postrili vsichni stari omg! tobe doporucuju prozmenu souloz nebo studenou sprchu, potrebujes to. vymist pavuciny.ty kognitivne silnejsi jedince woe :pankac:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
21.6.17 19:50
@Anonymní píše:
Anonymne ptz by me tu ostatni sezrali…o svoje rodice by se meli starat jejich deti si myslim takze tata se strycem…ano ty taky, ale jen sem tam dat ruku k dilu. Pokud mas male dite starej se o ne a vykasli se na ne

Tak k tomuhle ucelu neslouzi anonym, frajerko. Pokud se bojis napsat svuj nazor a obhajit si ho mezi diskuterkama, tak radsi nepis vubec. Tohle fakt neni duvod pouzit anonym a dej si bacha, aby te admin neodtajnil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
21.6.17 19:52
@vonajebohyne píše:
Touto optikou by zakladatelku meli rodice vyhodit z baraku a at se o dite tak nejak postara sama, kdyz partner se na ni vyprdnul.
V normalnich rodinach si lide pomahaji napric generacemi, vis?
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.6.17 21:28
@Kobliha51 píše:
@nonina
Babičce bych nabídla, že jednou týdně bude mít oběd na přání od své vnučky - od Tebe, sem tam by neškodilo upéct, nebo koupit nějakou dobrotu i mimo ten jeden oběd. Myslím, že jeden oběd v týdnu by ses přizpůsobit mohla, Ty i rodinaBabička je v Pečovateláku. To je od slova Pečovat. Obědy tam mají. Nikdo jim je vařit a nosit nemusí nehledě na to, že ten pečovatelák může být vzdálen od bydliště rodiny třeba 50 km. Jak vzdálen je, to jsme se zatím nedozvěděli. :think:

Samozřejmě, že v pečovatelském domě mají obědy. Ovšem babička zřejmě stojí i o něco třeba nad rámec toho, co jí jsou schopni v tom pečovateláku poskytnout. Proto píši o tom, že jednou týdně by to vaření mohlo být kompromisem pro babičku i rodinu - protože z toho co zakladatelka píše, tak to vypadá, že má s vařením starosti neustále a taky, že to chození na návštěvy nechce k vůli tomu, že babička nemá stejné názory např. na kojení. Z toho mi tak nějak vyplývá, že to asi nebude daleko 50 km, ale třebas ve stejném městě (asi by jinak neřešila časté vaření - to by snad babičce vysvětlili ihned, že je nemožné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.17 21:55
@nonina píše:
Samozřejmě, že v pečovatelském domě mají obědy. Ovšem babička zřejmě stojí i o něco třeba nad rámec toho, co jí jsou schopni v tom pečovateláku poskytnout. Proto píši o tom, že jednou týdně by to vaření mohlo být kompromisem pro babičku i rodinu - protože z toho co zakladatelka píše, tak to vypadá, že má s vařením starosti neustále a taky, že to chození na návštěvy nechce k vůli tomu, že babička nemá stejné názory např. na kojení. Z toho mi tak nějak vyplývá, že to asi nebude daleko 50 km, ale třebas ve stejném městě (asi by jinak neřešila časté vaření - to by snad babičce vysvětlili ihned, že je nemožné).

Já mám s pečovatelákem bohaté zkušenosti. Jistě nejsou všechny stejné a taky záleží i na mobilitě starouška. Mají opravdu dobré jídlo, saláty, koláče, dostatek pití. Vedle je obchod, kde jim personál cokoliv nakoupí. Návštěvní hodiny jsou od rána do večera. Každý týden je tam nějaká kultury. Kolem parčík s venkovním posezením, kde se dá hezky relaxovat. Neříkám, že je to tak všude. Ale jsou lidi, kteří jsou spokojení s málem a někteří nejsou spokojení nikdy. Doma je doma, to je určitě pravda. Ale někdy to nejde a někdy se nenajde člověk, který by se uměl a mohl starat. To taky neodsuzuju. Horší je, když se někdo nechce starat a taky, když někdo tu péči nepotřebuje a stejně ji vyžaduje, ať už jsou důvody jakékoliv.

• Citovat
  • Upravit
6388
21.6.17 23:02

Musím zítra mamce říct, jak je úžasná..Když babi byla na doma a později na LDN, tak sice jedla, ale málo..Mamka ji speciálně vařila to, co věděla že má ráda, aby se najedla a měla dost síly. Děkuji mamce, že mě takto vychovala a připadá mi to normální :srdce:
Velice smutné čtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.6.17 23:12
@SlecnaSally píše:
Musím zítra mamce říct, jak je úžasná..Když babi byla na doma a později na LDN, tak sice jedla, ale málo..Mamka ji speciálně vařila to, co věděla že má ráda, aby se najedla a měla dost síly. Děkuji mamce, že mě takto vychovala a připadá mi to normální :srdce:
Velice smutné čtení

Tak pokud clovek vyrusta ve zdrave rodine, tak mu to prijde smutne a tak je to spravne.

Cloveku, ktery vyrostl v disfunkcni rodine, to mozna taky pripada smutne, ale zaroven vidi to, co jini nevidi. Fungujici vztahy v rodine si clovek nevydupe a rodinu taky nespasi, kdyz si bude hrat na matku Terezu.

Ano, zakladatelka by mohla mit lepsi moralni zasady, ale pokud se na tohle v jeji rodine nehraje a nebyla v tom duchu vychovavana, jak by k nim prisla??? Zaroven uz takto se ji rodina snazi vmanipulovat do situace, ze o babicku se bude starat ona, i kdyz ma novorozene dite. Jak by to asi dopadlo, kdyby na to pristoupila? Vsichni by poskocili radosti a te nove ulohy by se uz nezbavila.

Ono je to velmi jednoduche soudit z pohledu nekoho, kdo nezije v takovem toxickem rodinnem prostredi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
21.6.17 23:51

No, už bych se jenom opakovala, takže…

Z toho, co píšete by to mělo fungovat v normálně fungující rodině zcela jinak. A vypadá to, že ta moje jaksi do této škatulky zrovna dvakrát nepasuje.

A vezmu to z jiné strany: Chodily jste na procházky i když jste pořád krvácely a otékaly vám nohy?

Jsem s malou v patře. Jsem vám tak přemýšlela, že bych s ní sešla dolů. A uvědomila jsem si, že se normálně bojím chodit po schodech s ní v náruči :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.6.17 00:45
@Izumi Miyako píše:
Jsem s malou v patře. Jsem vám tak přemýšlela, že bych s ní sešla dolů. A uvědomila jsem si, že se normálně bojím chodit po schodech s ní v náruči :oops:

Znam, my nemame vytah, chodila jsem 3 patra schody dolu. Dodnes se bojim, ze zakopnu a poletim. Jeste se mi to nestalo. Dolu chod klidne, nehecuj se, davej pozor, at ti nikde nic neplanda, o co bys mohla zakopnout a na chuzi se soustred. Zadne chozeni hlavou v oblacich.

Nic se nestane, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
22.6.17 08:17
@warita píše:
Znam, my nemame vytah, chodila jsem 3 patra schody dolu. Dodnes se bojim, ze zakopnu a poletim. Jeste se mi to nestalo. Dolu chod klidne, nehecuj se, davej pozor, at ti nikde nic neplanda, o co bys mohla zakopnout a na chuzi se soustred. Zadne chozeni hlavou v oblacich.Nic se nestane, neboj.

Jako malá jsem strávila hodně času s berlemi a od té doby nedokáži chodit „normálně“. Máš pak slyšet ty kecy jako: „kdyby sis vzala normální boty“. A přitom je to úplně něčím jiným. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.6.17 08:36
@Izumi Miyako píše:
No, už bych se jenom opakovala, takže…

Z toho, co píšete by to mělo fungovat v normálně fungující rodině zcela jinak. A vypadá to, že ta moje jaksi do této škatulky zrovna dvakrát nepasuje.

A vezmu to z jiné strany: Chodily jste na procházky i když jste pořád krvácely a otékaly vám nohy?

Jsem s malou v patře. Jsem vám tak přemýšlela, že bych s ní sešla dolů. A uvědomila jsem si, že se normálně bojím chodit po schodech s ní v náruči :oops:

krvácela jsem celé šestinedělí… bydleli jsme ve čtvrtém patře bez výtahu… měla jsem kromě mimina i psa a tříletou dceru, ven jsem musela nejméně třikrát, čtyřikrát denně… nejen ve tvé rodině jsou podivné vztahy, ale vždycky je někdo ten první, kdo to může začít dělat jinak… už jen pro svůj vlastní dobrý pocit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová