Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mužů se přidat? Velmi zkrácené dva SP podstoupili jsme IVF…a že dvojčata se vyklubali třináctka. Dnes je to týden co jsem byla nucena že zdravotních důvodů dohnala na redukci trojcatek. Teď bojují o to jedno miminko, musím být silná kvůli němu. Redukce sebou nese mnoho rizik snad bude vše o. k. v úterý jdu na kontrolu do Podolí…aby toho nebylo málo že stresu mi recidivy genitalni opar a kvasinky..pokud je to recidivy nic nehrozí… jsem ve 12 týdnu…všem držím moc moc pěstí a snad mne přijmete mezi Vás
@tehulka001 S těma dvěma rarachama jsem to tak nějak nevnímala. Jenom, když jsem měla jít na další ultrazvuk, tak jsem se jenom modlila, aby už byl hematom pryč. Na jednom ultrazvuku mě dorazila doktorka slovy:„Hematom tam může zůstat až do konce a potom při porodu vyjde.“ Taky jak bylo mimi větší, tak už ho hematom tak neohrožoval, protože byl menší. Ale na začátku jsem ho měla 10×4cm, což byl podle miminka obrovský.
Píšu z tel a ten si píše co chce:-D snad to prelouskate… čekala jsem trojcatka né trinacku ![]()
@Pajkax Musim s tebou souhlasit já mám takový stavy že občas když je hodně zle si říkám aby byl konec že už dál nemůžu a už další krvácení nezvládnu jestliu by nebylo lepší kdybych potratila
ale to si spíš myslim že mám právě z těch doktorů samozřejmě toho vždy lituju ale už jsem psychycky na dně i když se snažim to zvládnout. Co se týká fyzickýho stavu jsem KO vše mě bolí záda kyčle už nevim jak si lehnot a začínají mi bolet nohy když jdu na Wc.
@Bambinka1 můžu jen tiše závidět já už se zase vidim že budu vypadat jak vyvrženej vorvaň ![]()
@kamillka2 Ahoj určitě jen pojď k nám
Je mi moc líto co se ti stalo a moc držím palečky ať to jedno miminko se udrží ![]()
Tehulka001 je si obcas rikam zvetsi se brisko, zvetsi, citi kazdy jeji pohyb, kazde jeji sprajcnuti v podbrisku je bolestive. Na snad to jeste chvili vydrzime. Spim uz spatne, furt beham na wc, taky nevim jak si lehnout.
@Bambinka1 To znám s těma kopancema
malej měl oblíbený moje žebra plíce a žaludek a močák byl specialitka tam hopsal jak ping-pongovej míček asi se tim baví že se máma kroutí na veřejnosti aby se nepočůrala
. S tim leženim mě pomohlo když jsem si vzala kojící polštář to se mi spalo docela dobře
@tehulka001 je to šílený, můj doktor mě poslal do nemocnice že potrácim a když jsem přišla po týdnu, že prý mě už vyškrtli z objednaných
, prý nevěřili že přijdu ještě jako těhotná
A do trimestru to všichni viděli špatně, hrozilo i že hematom začne deformovat gestační váček což by byl průser což s enestalo no a po 12tt už nikdo hematom ani neřešil a jen já s eptala jestli ta je a kolik měří a vždycky jen že tam ještě je ale že to ani měřit nebudou a já ho taky viděla a jak byl už na straně tak to bylo lepší
ale celé těhu hodně náročné, ale nikdy bych nevěřila že i při tak masivnim krvácení může těhu pokračovat. manžel když to viděl tak říkal že co se mě v koupelně rozlilo za barvu
. nezbývá ted než ležet a čekat a věřit miminku že je silné a vše zvládne ![]()
@Markéta80 tak mě teda automaticky říkali že rovnou potratim stejně tak v porodnici což teda trvá do teď to že by se mohlo přestat mimi vyvýjet mi nikdo třeba neřekl
to jsem vše našla na netu. Co se týká krvácení nějaká always na noc kam se hrabe při jednom odtoku vložka nepobírá teče to všude okolo a na zemi krve jak z vola a takhle to naposledy probýhalo 4h. v kuse po 5minutových intervalech a přidali se 2cm velké sražené kusy a hematom po změření 6,4×2,6 na pohotovosti to mě hospitalizovali teď v pátek už ho gyndr naměřila menší ale radost nemám takhle sem se radovala dvakrát do návštěvy pohotovosti. Myslim že kdybych takhle každou chvíli nekrvácela tak to nikdo neřeší
@tehulka001 hele vložka taky protekla hned, měla jsem tam látkovou plenu a úplně jsem cítila jak to teče a sraženiny velikosti pěsti a doktor právě že i čípek je otevřenej
, prostě šílený a nakonec Vali vše zvládla
ale psycho to bylo, furt jsem jen slyšela že neni vyhráno, do toho se mě furt vracela angína
já v nemocnici neležela, ale já krvácela jen tu jednu noc a pak už nikdy nic ale fakt jsem jen ležela ![]()
@Markéta80 Tak u mě zatim teda ani nachlazení ani nic podobnýho ťuk ťuk právě je to hroozný psycho se jenom zvednout jestli nebudu zase krvácet no a když to příde tak se modlim ať to přestane ale vim že to bude horší a horší a bude to trvat než to zkončí naposledy sem se nechala odvézt rychlou pomalu sem začala omdlívat
@tehulka001
já krvácela jen asi 3h v tu noc a ráno už celkem ok a v nemocnici že už krev nikde nevidí ale snad do 20tt jsme měla strach z každé návštěvy wc a furt se mě o tom zdálo
. ta psychika byla mnohem horší než fyický stav. jo fyzicky mě bylo špatně už ten večer ale já tahala malýho i s golfkama a nejspíš z toho to bylo
a pak mě bylo špatně 2dny po krvácení ale pak mě bylo super ale ten strach co bude za týden
a nedá se nemyslet, prostě jsme věděla že je tam minimální šance že těhu bude pokračovat a do vnitř si člověk nevidí. Ty krvácíš furt? zase jsi alespon pod kontrolou i když možná na psychiku ještě horší co
. mě pak bylo vlastně fajn teda do doby než mě začli brát bolesti zad ale hematom už nekrvácel, pak zmizel ale stejně jsem měla až do konce klidový režim, u měl byl větší problém pak boj s cukrovkou
a fakt od 12tt kdybych se neptala tak už hematom nikdo neřešil. Já měla utz častý i kvůli cukrovce.
Ahoj holky, já jsem takto přišla o mimi v loni ve 23týdnu. A vím jaké to je šílené, taky proto se šíleně klepu strachy jak to dopadne letos. Doktor mi rovnou do očí řekl at nepočítám s tím že mimi donosím. Že to bude 100 pro dřív. Tak ležím a také se děsím každého štouchnutí atd..
Přeju vám hrozně moc štěstíčka a výdrže.
Ahoj holky takžeš včera odchod do postele v půl desátý protože jsem začala slabě krvácet manža šel do práce takže sem se klepala jak osika v půl 3 ráno jsem mu psala že eště nespim a stále krvácim a oněco víc než když odjížděl tak přijel domů a že mám spát že k malímu vstane chudák no něco sem naspala mezi lítáním na záchod samo že se to zhoršovalo takže naposled jsem vstávala s tím že sem opět celá turch takže teď čekam co bude bolí mě břicho že pomalu koušu do stolu a tajně doufam že to přestane ale vim že to je eště na dlouho