Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fidela Ahojky, tak píšu až teď, dopadli jsme špatně, hned jsem šla na UPT, dnes mě pustili domů
Opět závažné kombinované postižení plodu těžce slučitelné se životem. Budem čekat na výsledky genetiky…co na to říct, už po druhé za sebou, to přece nemůže být náhoda
Moc držím pěsti ať vám to dopadne dobře… ![]()
Ahoj, to je mi strašně líto. Ted ti jsou asi nějaký slova útěchy k ničemu protože to prostě musí přebolet a nejlepším lékem bude čas. Ale věř že se zdravýho miminka dočkáš. Máš pravdu že to asi už náhoda nebude a asi někde bude chyba ale oni vás určitě pošlou na genetiku a tam se to snad už konečně vyřeší. Myslím na tebe a posílám ti na dálku hodně moc sil ![]()
@Kyarra to je mě moc líto
, nevim o jakou šlo vadu minule a ted ale pokud je to stejné a i kdyby ne tak bych si nechala udělat genetiku, potraty v začátku beru jako náhody ale pokud je to něco genetického a jestli navíc se to opakuje tak před dalšim těhu bych chtěla mít v ruce papír že šlo jen o blbou náhodu ![]()
@Markéta80 No jo, minule nám právě dali ten papír, že to byla náhoda a stejně se zase něco pokazilo…Zda to je to stejné co minule se dozvíme až rozborů plodové vody…Řešili o asi tři docenti a všichni na to hleděli jak puci, že dvakrát za sebou vývoj. vada je strašně nepravděpodobné. Ale co se týče čísel a pravděpodobnosti, tak už nevěřím ničemu! Teď právě řeším, co všechno bychom si měli nechat otestovat. nechceme nic podcenit a nechat se odbýt ![]()
@Kyarra hele já když poprvé potratila navíc vinou lékaře tak jsem přešla k jinýmu a ten hned nás poslal na genetiku, tam že teda neni důvod nic dělat když to byl samovolný v 6tt ale nakonec nám udělal genetiku, to si nechte udělat jestli máte chromosomy v pořádku, třeba každý z vás máte něco špatně a jak se to spojí tak je to blbý a pak by se muselo udělat speciální IVF kde se testujou rovnou embryo které je geneticky ok, ale samozřejmě může být vše ok ale 2× podobná vada by byla teda tuplovaná smůla
, lepší by ted bylo kdyby se na něco přišlo i kdyby něco malého ale alespon by se vědělo proč a jak to řešit.
Ahoj uz jen 3 dny do podrobeno ultrazvuku nemuzu se dockat jestli se neco zlepsilo k lepsimu. mam hrozny strach a zaroven se strasne tesim. ale porad jeste necitim pohyby a jsem v 19tt. jak to mate vy.
Ja vim ze pohyby jsou cytim trochu dele ale ja necitim ani to zblunkani, bublani, proste nic. Nejsem prvorodicka a myslela jsem ze bych to mela citit o neco driv nez prvorodicka.
Jell, moje sestra cítila první pohyby až ve 23.týdnu. Je to její první těhotenství, začátkem prosince má termín a miminko i ona jsou v pořádku.
Ahoj vcera me poprve kopla malicko ale kopla jsem ve 20tt. v patek jsem byla na podrobnem ultrazvuku a plodova voda trochu pribila ale ne moc porad je ji malo. V 17tt mi rekli ze mam zvysene riziko na syndrom a ze ma malo plodove vody a ze bych mela premyslet i nad tim ze to kdyz to bude spatne jestli bychn chtela jit na potrat. 3 tydny jsem se trapila a jen o tom premyslela a kdyz jsem ted byla na ultrazvuku tak jsem se ji na to zeptala pokazde je tam jina doktorka a ona se podivala do papiru a rekla ze jsem nikdy zadne zvisene riziko nemela ze mi to interpret asi spatne prelozil nebo se nekdo spletl, ze jsem mela nejake hodnoty vizsi ale ze to bylo neco jineho a ze uz je to dobre, krev koluje jak ma miminko roste jak ma jen ta voda ze ji je porad mene nez ma byt. a ze to muze v budoucnu miminko ohrozit. Strasne se mi ulevilo ze ta neni zadny syndrom. je to strasny pocit kdyz vam jedna doktorka rekne tohle a jina zase neco jineho komu mam pak verit.Ale snad se to sve da do poradku.
No tak to je super. A víš kde máš placentu? Já si zase myslim že kdyby jsi měla ty plodovky nějak hodně malo tak bys práve malou hodně cítila protože voda tlumí nárazy takže si myslim že to zas tak hrozny nebude. Doktoři jsou někdy opravdu děsný. Já u prvního měla vždycky všechny vyšetření ok a týden před termínem mi v porodnici řekli že mám hodně plodový vody a doktorka která byla navíc ještě docentka mě pěkně vyjukala že jaktože se na to nepřišlo dřív že to je u postiženejch dětí a nedá se ted dělat nic jinýho než čekat co se narodí. No já byla na nervy a nakonec syn byl úplně ok a na porodním sále mi zase řekli že sem měla plodovky málo. takže asi tak. A todle těhotenství mě jen stresujou ale už si na to začínám pomalu zvykat a snažim se věřit miminku že je zdravý a spolu to zvládnem. aspon nějak se člověk musí udržovat v nějaký psychický pohodě aby to mimča neodnesly. Když doktoři to neumí