Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kyarra kam presne si pichas? Ja byla z hemacky naucena do bricha - spise zepredu (ja jsem teda nezmar, pichnu si klidne za pochodu…), ale jedna osvicena PA mi poradila pichat vice do boku, proste ten spek nabrat dal od pupiku a
. Na modriny neporadim, kdyz se mi drive udelala, tak vydrzela tydny, ted jak picham vice na stranu, tak se uz nedelaji.
Dělají se modřiny hodně? Já si ho budu píchat za od 25tt do stehna ![]()
Vím, že se to po píchání fraxi. do břicha dělá. Tomu se asi nevyhneš. A asi bych se s tím v těhu smířila. Myslím, že obecně i kdyby jsi se něčím mazala nebude to k něčemu nebo se modřiny ztratí jen o malinko rychleji než normálně a to za nějaké riziko nestojí. A to si máš píchat až do konce těhu? Týjo, to je doba. A nedovedu si představit, píchat si to do toho vetšího už jakoby tužšího břicha ![]()
@Bertolina11 Taky píchám více do boku, ale někdy se modřina udělá i tam. Je týden, kdy nic a pak třeba týden, že co píchnu, to modrák nebo boulička
Taky mě to poslední dobou začíná svědit - ne hned, ale třeba druhý, třetí den po vpichu ![]()
@nelaa ja sipicham od cca 9tt, budu pichat do koce tehotenstvi a jakmile mi to uz do bocniho brisniho speku nebbude pohodlne, tak budu pichat do stehna.
@Kyarra pokud opravdu mas hodne velke modriny nebo zatvrdliny, tak je jeste mozne zmenit typ miniheparinu. Nicmene vetsinou vim, ze se meni spis clexan za fraxi…
@Kyarra svedi me taky
, pokud je to jen 1× do tydne, tak bych to holt „pretrpela“ ![]()
Příspěvek upraven 09.09.12 v 14:51
@Misschelle Modřiny se dělají jak komu - někomu prý vůbe, někdo má břicho modré. Do stehna nevím, tam mi to připadá, že to musí ví bolet, protože je asi těžší si udělat pořádně tu kožní řasu…uvidíš, je to taky o cviku ![]()
Ahoj,
po několikaměsíčním píchání Fragmine se mi začaly také dělat modřiny a zatvrdliny na břiše. Při minulé návštěvě v trombotickém centru mi doktorka doporučila mazat modřiny ibu-hepa, pokud máš doma zásoby - už se neprodává nebo koupit si heparoid. Takže doporučení přímo od zdroje a ty musí vědět, zda se to smí v těhotenství nebo ne ![]()
(jsem v 6.měsíci)
@Bertolina11 Já první měsíc brala Clexane 0,2, pak jsem přešla na Fraxi 0,3. Myslím, že ty modřiny jsou způsobené spíš větším množstvím aplikované látky, než značkou…Když tam mám třeba 3 modřiny na jedné straně, tak pak už moc není kam píchnout, tak jen jsem chtěla vědět, zda není něco, co by urychlilo hojení. Jinak vím, že je to dost o technice…pícháš si to striktně kolmo?
@Aditu Díky za tip, ten ibu-hepa nemám, ale když je krize, tak mažu tím heparoidem. Jen mě vyděsil ten příbalový leták - že v těhu jen krátkodobě na doporučení lékaře…ta moje hematoložka mi nikdy nic moc neřekne ani pořádně nevysvětlí, tak k ní nemám úplně důvěru, proto i jsem pochybovala o tom tvrzení, že heparoid můžu brát úplně s klidem
Tak to máme podobné, mě se začly tvořit, když jsem přešla na vyšší dávku z 2500 na 5000. Ale vypadá to, že si tělo během 3 týdnů zvyklo a další zatvrdliny se netvoří. Občas nějaká modřinka, pokud si napíchnu cévku, ale to prý účinné látce nevadí.
Ten IBU-HEPA urychluje hojení, to mi pomohlo. ![]()
Snažím se píchat kolmo, ale někdy je to fakt blbý - to je moje ranní trauma, třeba píchám i 10 minut
než tam vrazím celou jehlu. Nechápu jak to mají zdravotní sestry během 5 vteřin hotové!!! Já se prostě rychle nebodnu ![]()
Ahoj holky, končím 12.tt. a ca od 5.tt. si píchám fraxiparine do břicha. Občas se mi dělají modřiny a zatvrdliny. Nevíte, čím mazat, aby se to rychleji hojilo? Heparoid se podle letáku v těhotenství nedoporučuje, ale když jsem se ptala na hematologii, tak prý to ničemu nevadí. Ale moc dobrý pocit z toho nemám. V lékárně nic moc taky nedoporučili - jen prý přikládat lihové obklady (např. Alpu), ale to mi přijde k ničemu. Ostatní přípravky - např. Lioton 100000 - fungují na stejném principu jako heparoid a jsou ještě silnější, takže ty asi taky ne. Jak to řešíte vy, nějaké tipy? Děkuji!