Fraxiparine, čím mazat modřiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7932
11.9.12 18:02

@Kyarra to je zvláštní, mně doktorka kladla na srdce, hlavně ať si vyberu a píchám pořád do jednoho - buď břicho nebo stehna, že prý z břicha se to vstřebává rychleji než ze stehen a není vhodné to střídat :nevim:

no a v porodce mi pak sestřička píchala do paže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
11.9.12 18:13

@chaarleene No, mě dokonce řekla střídat břicho, paže a stehna a že sestra mi vysvětlí jak. Když jsem se sestry zeptala, tak řekla, ať se na paži vykašlu, že tam se to píchá blbě a bolí to. Kam přesně do té paže ti to píchali a bolelo to? Mě říkala, že jakoby zvrchu, ale ať to nedělám…zítra zkusím to stehno a když tak se vrátím jen k břichu. Mám tam teď jen dvě minimodřiny, tak mě to samotnou překvapilo, že to mám začít střídat… :think:

• Citovat
  • Upravit
428
11.9.12 18:25

@Kyarra No já uvidím v pátek co mi řeknou na hematologii, já už nechci píchat. :! Ach jo, :zed: Břicho mám samou bulku a to svědění je fakt děs. Do stehna to bude asi nepříjemný. Pamatuji si, že po slepáku mě sestra píchla heparin do stehna, bolelo to jako ta sviňa a ta modřina jak švestkový koláč. Přeci jenom na tom stehně není tolik tuku jako na břiše teda aspoň u mě. Tak jsem na to zvědavá možná dopadnu jako ty :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
11.9.12 21:23

@Kyarra normálně někde pod rameno… bolelo to, ale nijak hrozně, podobně jako do stehna :nevim:

já ode dneška taky píchám :jazyk: :roll: zatím teda do břicha, časem se uvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
12.9.12 11:26

Tak jsem to do stehna dneska nezvládla! :roll: Kašlu na to a budu pokračovat do břicha, pokud to půjde :jazyk:
@chaarleene Vítej do klubu! :hug:

• Citovat
  • Upravit
428
12.9.12 11:39

@Kyarra Nedala si to?!Se ti nedivím já bych taky nemohla :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
12.9.12 11:52

@Andysek83 Mě přišlo, že ta jehla nešla skrz - možná to bylo psychikou - ale prostě to nešlo. Navíc mám ještě jeden technický problém - mám si obden píchat 0,2ml - odstříknout si z té 0,3 - ale tam není vůbec žádná stupnice! tak jsem prostě trochu odstříkla a pak, jak jsem to chtěla do toho stehna a nešlo to propíchnout, tak už z té jehly tekla další tekutina…bála jsem se, aby tam vůbec ještě něco zůstalo a tak to rychle vrazila do břicha - a samozřejmě natrefila na cévku, ale už jsem to neřešila… :jazyk:

Nemáte někdo zkušenost s odstříkáváním - jak to odměřit - z 0,3 na 0,2? Asi jem byla moc naředěná, že mi takhle snížila… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
428
12.9.12 11:59

@Kyarra a ještě jsi chytla cévku, taky dobrý. Neví s odstřikováním fakt zkušenost nemám, ale asi bych to taky dělala tak jako ty, prostě trochu upustit. Jak jinak??? Je to děs běs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
26.10.12 15:26

Holky, mám dotaz, pomůže ten heparoid, o kterém jste psaly, i na bolestivé zatvrdliny? po včerejším vpichu se mi udělala pěkná hrča a pořád to ještě bolí/pálí/svědí :zed:

teda jak jsem si zpočátku libovala, že to je do břicha lepší než to stehna a že se mi ani nedělají modřiny, tak poslední dobou každou chvíli modřina a včera zase ta hrča :zed: a dneska jsem zase narazila na cévku, modřina naštěstí není, ale malá zatvrdlina jo :roll: za chvíli nebudu mít kam píchat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
26.10.12 17:11

@chaarleene Jestli přímo heparoid pomůže na ty hrčky, tak to úplně asi ne, ale určitě tím nic nezkazíš. Mě taky ještě pomáhalo přikládat obklad s Alpou - trochu se to zklidní…

• Citovat
  • Upravit
7932
26.10.12 17:15

@Kyarra díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamilacek
7.3.13 07:57

Ahoj, tak od včerejska si picham misto 1× 2× denne fraxiparin 0,4ml…taky se mi delaj modrinky a takovy boule-nevite, proc se delaj ty boule? Asi ze to pichnu spatne? Jsem v 25.tydnu…no predstava ze az do konce tehu apak sestinedeli, je hrozna:-(
Jeste jsem se chtela zeptat, jestli jste nektera z vas rodila takhle naredena v epudur. anestezii? Nekde jsem cetla, ze se epidural nedoporucuje pri tomhle redeni…

• Citovat
  • Upravit
3106
11.10.13 14:35

Holky, mám dotaz. Píchám od začátku, teď jsem v 10.tt a bricho sama boule, sem tam modrina. Na hematolce mi rekli, ze je to alergii na fraxiparune a ze se to vubec nevstrebava, a zmenili mi to na fragmin 5000 a ze mam zatim pichat do stehna. Take jste meli boule? Resili to vasi dr.? 2× jsem predtim potratila, tak se ted vazne bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.3.18 18:24

boule

@smiley1 Ja mám zlomenu nohu mam ju v dlahe už od februára…pichaju mi draxiparin 0,3 ml do brucha…zo začiatku mi nič nebolo…ale teraz mam za sebou vela injekci…a robia sa mi na bruchu take boule…a modriny občas…a odvtedy ako amm boule 2 na bruchu v mieste vpivchu…tak mam na päťa taku modrinu či čo…predtym ma doktorka upozornila že ked mam v tej dlahe nohu a nehybem snou velmi tak musim uživaťž fraxiparin lebo by som mohla mať trombozu ach----

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
27.11.18 22:00

Síce staršia diskusia, ale pridávam aj ja moju skúsenosť. kvôli hustejšej krvi si musím pichať fraxiparín - bud do brucha si to dávam alebo do stehna…na stehnách mám modriny, že vyzerám, ako keby som si dávalka dačo iné ako fraxiparín, aj ma jedna bolí a ešte dnes som bola so synom na plaveckom kurze v bazene a ako som ho držala a on kopal nohami, tak rovno do tej modriny…fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí