Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, když podám žalobu o určení otcovství, jak dlouho celí ten proces trvá a co vše je v něm zahrnuto? Nemůžu to nikde najít. Žalobu chci podat ihned po narození dítěte. Děkuju za rady.
@labilniveverka Poraď se na OSPOD - tam Ti pomohou i se sepsáním návrhu k soudu.
Ty se chces tahat po soudech???To je asi na hodne dlouho…
A proc zaloba o urceni otcovstvi???
Nechci ale nic jiného mi nezbývá. Protože otec malé mi nechce podepsat otcovství a pracuje v zahraničí - to tady mám zůstat bez prostředků? a ještě to popírá ![]()
@labilniveverka A jeeee tak to chapu…A vy jste spolu nebo ne??Predpokladam ze asi nejste …To je od nej pekne hnnusny ze to popira..
To je tak, když má ty svoje kamarády co mu něco nakukají a on se toho potom drží.
@labilniveverka To je ono no a to je chyba a velka, kdyz se drzi kamosu…A jaktoze je v zahranici? Pracovne? Takze nejste spolu?? ![]()
No nějakou dobu to asi trvat bude, ale tyhle věci by měly být vyřizovány rychleji než ostatní.
@labilniveverka To ne, to se neboj. A určitě kontaktuj co nejdříve příslušný úřad, tam Ti nejlépe pomůžou - mají s tím již zkušenosti (já mám jen ty „školní“).
Zkusím to OSPOD a začnu to řešit, mám rodit za dva dny tak ať mám vše nachystané. děkuju
Po podani zaloby (mam to za sebou) to muze trvat civilnimu soudu nekolik mesicu, nez Vas predvolaji a pak to muze protistrana treba 2× posunout (z duvodu nepritomnosti pravnika nebo otce), jak se to stalo nam, takze nakonec od podani zaloby do soudu to bylo 8-9 mesicu!
A se zalobou se radsi obrat na pravnika, i kdyz je to drahe, ale aby si pak otec nevymyslel nejake figle, clovek nikdy nevi… Tak se drz ![]()