Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je mi 23 doma mám 2,5-letého lumpa a teď jsem podruhé těhotná. V prvním těhotenství jsem žádné problémy neměla až na to že jsem přibrala 25kg
a běžných těhu obtíží jsem si to užívala porod byl SC neotvírala jsem se tak mi kuchli
. Teď jsem v 18tt opět po spontálním otěhotnění v 6tt jsem zjistila že bylo založeno na dvojčátka ale jedno se přestalo vyvýjet. V 9tt jsem začala krvácet pohotovost vše OK mimi OK a tluče srdíčko
10tt krvácení hospitalizace a nalezen velký hematom 6×4cm no zkrátím to od té doby ležím teď mě mudři. chtějí hnát na plodovku kuli zvýšenýmu HCG ale jinak testy jsou negativní. A tak pokud je mezi vámi některá která má taky tak hezký průběh těhu
jako já a chce si zkrátit chvíli nepřemýšlením jak to vlastně dopadne tak se přidejte budu ráda. ![]()
Ahoj, já jsem taky podruhé těhotná-17tt, doma mám taky 2,5 torpedo. První těhotenství úplně v pohodě, rodila jsem ve 42.tt.Porod už teda tak pohodovej nebyl-byla už zkažená plodovka.ale zvládly sme to. První 3 měsíce druhýho těhu krom šílený nevolnosti byly v poho ale ve 14.tt krvácení-příčina nezjištěna, ale za to zjistily zkrácený, měkký a pootevřený čípek. Mám ležet v posteli ale s malým dítětem to vůbec nejde. Někdý už mě z toho taky popadá šílenství.
Ahojky
tak to já poctivě ležím ne že bych nevěřila prďolce že to nezvládne už jsme přežili 5× masivní krvácení ale nechci opět do nemocnice už z toho mam tiky a navíc doktoři mi furt cpou do hlavy že můžu potratit u nás to funguje tak že malímu dám jíst utřu mu prdku když se vykadí nebo ho doprovodim do postele jinak ležim už si zvykl a sám mě do postele zahání
já mu pustím pohádky a on je hodný sice mi štve že je to vyloženě televizní dítě ale teď se nedá nic dělat manžel chodí buď v noci nebo dopoledne do práce a když přijde tak uklízí vaří a stará se o malího
@tehulka001 držim palce at je vše v pořádku, jen tu plodovku zvaž. Já krvácela v átt šíleně že všichni doktoři at těhu ukončim že to nemá budoucnost
, jenže na utz když jsme viděla jak tluče srdíčko tak jsme odešla že budu ležet, od té doby žádné krvácení. hematom zmizelo až skoro v 18tt. Na genetice v 15tt že mimi vypadá dobře a i kdyby něco že plodovku by asi nebrali kvůli hematomu, zbytečný risk
. Nakonec si vše malá vybojovala, sice akutní sekce v 35tt ale malá je v pořádku. tak co nejvíc lež a nezvedej nic těžkého. Ted zpětně si říkam že to zase tak hrozný nebylo i když vim že je zázrak že se nic nestalo. Malá měla 1,25cm a hematom 6,6×4,5cm
a obklopoval váček ze 2/3 nahoře takže kdyby se utrhnul tak by vzal prý vše s sebou. postupně měnil tvar a místo a najednou už hematom nikdo neřešil a pak na jedný kontrole že hematom zmizel
![]()
@Markéta80 Jsem ráda že jsi napsala úplně se v tom vidím s tím hematomem taky mi moc šancí nedávali teď když sem minulí pátek byla na pohotovosti s krvácenim tak mi doktor povídal vy ste tu byla nedávno to ste vy stím obrovským hematomem jen sem odvětila že jo a začal mi vysvětlovat že když začnu potrácet tak mi píchnou injekci na urychlení no podpora hadr a teď v pátek sem byla u gyndr a ta naměřila 3,9×2,6 takže zatim to eště konce nemá je to na blázinec včera sem mírně zakrvácela a dnes špiním a modlím se aby se to nerozjelo a já nemusela do nemocnice co se týká plodovky tak jsem na 80% rozhodnutá že nepůjdu eště si chci doplnit info od genetiků snad i tajně doufam že maj mozek a samy AMC zavrhnou když ví jak jsem na tom
Ahojky, ja v 8tt krvaceni, jeli jsme na pohotovost, nalezen hematom na vnitrni brance, dostala jsem utrogestan a ascuritin, do mesice a kousek se vstrebal. Chvilku byl klid a pak me zaclo okolo 24 tt bolet v podbrisku, sla jsem k dr. a ten zjistil, ze se mala tlaci hlavickou dole na cipku a mocaku, to jsem chodila jeste do prace, kde sem cely den sedela a nedalo se to, sla jsem si pro neschopenku. Na dalsi ko ve 29tt si ze me dr. delal srandu, ze litam urco po meste a to se fakt lezela, pak me zkontroloval a mela jsem z cs0-1 cs3, tak mi rekl, ze me posila hned do nemocnice na kortikoidove injekce, ze se mu to nelibi. Po 3 dnech nas pustili domu, mame klidovy rezim, bez sexu. Pry bych mohla predcasne porodit. Dnes jsme ve 32tt, lezime, zatim drzime 2v1, tak snad jeste min 2 tydny budeme. Pry o porodu muj dr. nechce slyset do 37tt.
@Bambinka1 Ahoj
To si taky pěkně užíváš tak nohy k sobě a nepouštět za žádnou cenu
.
Ahojky tak i já se přidávám do klubu i když už jsem dál, jsem v 37tt, v 6tt krvácení a hematamo, takže jsem ležela do 15tt, hematom se ztratil a dr. mi povolil lehke vychazky, no pqk od 22tt mi hrozi předčasným porodem, čípek se najednou začal šíleně zkracovat, poctivě jsem si proležela 14 týdnů a tem mi pro změnu hrozí císařem
Tehulka001 lezim a nepoustim. Rikam si vydrzet aspon do toho 34tt, plice mame diky kortikoidum snad uz vyvinute.
Pajkax ja si taky rikam, abych pak jeste neprenadela, no uvidime.
Ahoj, já měla ve druhém těhu taky veliký hematom a doma 2,5letá dvojčata. V 8tt jsem začala krvácet, 14 dní jsem ležela v nemocnici a pak mě pustili i s hematomem domů. No, šetřila jsem se, co to šlo i když s dvojčatama to nešlo skoro vůbec
Ještě ve 21tt tam hematom byl, ve 23tt už nebyl, zato se v tom místě kousek odchlípla placenta, ve 25tt už bylo všechno v pohodě a malý se nakonec narodil 36+3. ![]()
@Pajkax Ahojky teda to mi nestrašte že až se mi ztratí hematom tak bude zlobit čípek už si plánuju jak si vyšůruju a už mám různý plány
už to vidim až setoho zbavim tak už se sotva budu hýbat po utrogestanu a ležení už mám možná 6kg nahoře
taky hned po šestinedělí je naplánovaná zumba
. Jinak císaře se neboj neni to nic hroznýho bolí to ale dá se to přežít spíš mi třeba vadilo že když sem dostala MS tak bolesti břicha projížděli jizvou ale na to si časem zvvykneš hlavně kdyby tě kuchli tak si s pšíkáním počkej na mě to přišlo asi 3 den a málem sem se pos… a taky když se hodně směješ tak to bolí ale jinak to jde
@Bambinka1 Jo to je dobře pokud jsou plíce je to dobře už je to na blázinec ležet co? Ale co by sme kuli prďolám nevydrželi
@berunkab3 Ahojky tak já doufam že už zmizí největší strach mam že se opět rozteče a já budu muset do nemocnice jak jsi to psychyckyzvládala takhle dlouho?
Holky za těch 14 týdnů jsem měla stavy, to bylo děsně na hlavu, takže vím co prožíváte, já z toho byla třeba dva dni úplně vyřízená, na blázinec a pak zase v poho, ale teda víc zátěž na psychiku než fyzicky
Tehulka001 snad nee. Ja musim rict, ze sem v 8 mesici a mam brisko jako nektere v mesici 5-6 a jen 6 kg nahore, asi tam ma malo mista, prdolka.