Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mam to samé..Blok žeber a hrudní páteře..ale mám to nejspíš po očkování na kovid. Už to mám 4 měsíce a žádná změna ![]()
Mohou to byt plice, mama je astmatik, po covidu ji sla kapacita plic o skoro 50% dolů, vracelo se to do normalu vic jak pul roku.
@Anonymní píše:
Mám cca měsíc po covidu a začalo mne tak divně pálit/bolet na hrudi a hůře se mi dýchá. Byla jsem u praktické doktorky a chtěla jsem ať mne pošle pro jistotu na kardiologii… udělala mi v ordinaci EKG a to bylo v pořádku a řekla, že jít na kardiologii není potřeba a že to bude od zad. Řekla jsem si ok, tak zkusím cviky na záda, ale zatím beze změny. Máte někdo zkušenost co by to mohlo být?
Muž už víc jak rok nemá zpět čich a teď mu zjistili astma
a dle Dr to vse je od covidu ![]()
Na to cvičení se objednej na fyzioterapii, ať ti poradí konkrétní cviky pro tebe, ne jen tak podle internetu.
Zároveň k tomu zkus plavání (tedy pokud neplaveš styl paní radová, to na záda bude ještě horší), ideálně společně se sanou.
Případně si kup masážní pistoli a nebo rovnou hitachi magic wand a nech se od někoho masírovat na zádech.
@Lucie_Sx
Na plicním jsem byla, sice mne neposlal na rentgen, protože spirometrii a poslech jsem měla v pořádku.
@Anonymní píše:
Mám cca měsíc po covidu a začalo mne tak divně pálit/bolet na hrudi a hůře se mi dýchá. Byla jsem u praktické doktorky a chtěla jsem ať mne pošle pro jistotu na kardiologii… udělala mi v ordinaci EKG a to bylo v pořádku a řekla, že jít na kardiologii není potřeba a že to bude od zad. Řekla jsem si ok, tak zkusím cviky na záda, ale zatím beze změny. Máte někdo zkušenost co by to mohlo být?
Také to může být psychosomatické, je už dneska dokázané, že COVID má významný vliv na psychické problémy a v té oblasti máte svalstvo, které takto reaguje při stresu reaguje. Lidé, co se se stresem léčí, tak to poznají tak, že když si vezmou nějaký lék na okamžitou úlevu, např. Neurol, tak to přejde min. po dobu působení.
EKG natočené v ordinace bez obtíží Vám toho zase tolik neřekne, lepší by bylo samozřejmě, kdybyste měla tu možnost v době potíží (třeba na chytrých hodinkách, Verovalu, apod.).
Určitě je dobré po tom jít tak dlouho, dokud nepřijdete na příčinu. Záleží, jak máte dobrého praktika, někteří Vás pošlou na všechna vyšetření, co mohou, aby na to přišli, někteří to utnou, a pak je jediná alternativa soukromé vyšetření u internisty, ale mimo pojišťovnu. Já jsem postupoval stejně, když mi umřel praktik, který by vynikající diagnostik a převzal to po něm nový.