Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
mám takový zvláštní problém. Poslední dobou se mi stává, že se probudím uprostřed noci, nevím kde jsem, strašně rychle mi tluče srdce, bolí mne na hrudi, když se pokusím posadit, tělo mne neposlouchá a svalím se na postel a i když můj partner spí vedle mne, nepoznávám jej. Dneska v noci jsem dokonce viděla jakousi siluetu člověka, jak se nade mnou naklání. No před čtvrt rokem jsme se přestěhovali, muže to být tím? Ale byt je krásný a líbí se nám v něm. A Po porodu druhé dcerky jsem se dva roky léčila na psychiatrii, ale už přes rok je vše v pořádku a jsem bez léků… Nemáte někdo nějakou zkušenost, nebo radu, co to může být? Moc děkuji ![]()
Tak to asi záleží na tom, s čím ses léčila:) není to nějaká spánková porucha? mozek spí, vedomi ne? Proc nezajdes k psychiatrovi? to bude asi nejlepsi, zvlast, pokud jsi mela predtim uz psychické problém hodné léčby. Nejsi ve stresu?
@MarieOVMUC píše:
Tak to asi záleží na tom, s čím ses léčila:) není to nějaká spánková porucha? mozek spí, vedomi ne? Proc nezajdes k psychiatrovi? to bude asi nejlepsi, zvlast, pokud jsi mela predtim uz psychické problém hodné léčby. Nejsi ve stresu?
léčila jsem se s těžkou depresivní poruchou, a nakonec z toho byla bipolární porucha, ale doktorka mi sama řekla, že jestliže se bez lék obejdu, tak je nemá smysl brát..ale asi tam zase bohužel budu muset zajít…
@malefic tak to bych šla určitě k lékařce, tohle radši nepodceňuj..
@JayLee píše:
a nestalo se něco před vámi v tom byte?
tak to je něco na co asi ani nechci znát odpověd
bohužel ale nevím, a vyrostla jsem vlastně s maminkou v bytě o patro výš, takže bych o tom asi musela vědět…
@Malcmi píše:
@malefic tak to bych šla určitě k lékařce, tohle radši nepodceňuj..
asi máš pravdu,, zajdu tam co nejdřív
@JayLee píše:
pokud by to nebylo psychického razu tve problémy, tak bych hledala spatny vlivy a zony resp negativa ve vasem byte
jak se dají zjistit?
@malefic píše:
léčila jsem se s těžkou depresivní poruchou, a nakonec z toho byla bipolární porucha, ale doktorka mi sama řekla, že jestliže se bez lék obejdu, tak je nemá smysl brát..ale asi tam zase bohužel budu muset zajít…
hodně jsme se o BAP zajímala, hrozilo mi, že to mám také a vím, že u této nemoci se léky vysazovat nesmí! může ti být dobře měsíc, rok nebo dva roky, ale vyléčená nejsi a nikdy nevíš, kdy se ti to vrátí! připadá mi to jako obrovský risk od té doktorky!
@Špuntice1986 píše:
hodně jsme se o BAP zajímala, hrozilo mi, že to mám také a vím, že u této nemoci se léky vysazovat nesmí! může ti být dobře měsíc, rok nebo dva roky, ale vyléčená nejsi a nikdy nevíš, kdy se ti to vrátí! připadá mi to jako obrovský risk od té doktorky!
Děkuji za radu, co nejdříve za ní zajdu ![]()
@JayLee píše:
a nestalo se něco před vámi v tom byte?
Duchy bych v tom nehledala. Zakladatelka evidentně s psychikou už problém měla, takže by to měla řešit s odborníkem.
@Knofletka píše:
Duchy bych v tom nehledala. Zakladatelka evidentně s psychikou už problém měla, takže by to měla řešit s odborníkem.
Ano to měla, ale promintě mi, neznamená, že když se jednou léčite, že se budete léčit do konce života. ![]()
@malefic píše:
Ano to měla, ale promintě mi, neznamená, že když se jednou léčite, že se budete léčit do konce života.
Nemusí to tak být, ale je to asi první co člověka napadne. Zeptat se někoho kdo o mém zdravotním stavu už něco ví, a kdo nejspolehlivěji může vyloučit tuhle příčinu.
@Knofletka píše:
Nemusí to tak být, ale je to asi první co člověka napadne. Zeptat se někoho kdo o mém zdravotním stavu už něco ví, a kdo nejspolehlivěji může vyloučit tuhle příčinu.
Ano, to ano, také mě to napadlo, ale ostatní „věci“ které se dějí, mě právě zarážejí. Přijde mi to jakoby to bylo tou místností. Noční můry o tornádech, nehezké sny, špatná soustřěděnost, unava.. víte snažím se psát, napsala jsem svou první knihu a šlo to hladce, ale od te doby co se něco snažím splodit v ložnici, to prostě nejde. A taky samozřejmě nechci hned běžet za doktorem, ale jestliže to bude nutné, tak tam jistě zajdu ![]()