Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No tak se o ní starat nebudeš, no, co jako? Budeš se celý život litovat? Ty musíš myslet na děti a na to, jak jim zařídíš prázdniny do budoucna, když nemáš nikoho, kdo by ti je pohlídal. Proč tě nemrzí, že nemají tátu, že tě nemrzí, že nemají žádný vztah s druhými prarodiči? Ano, chápu, že tě to mrzí, ale nic s tím neuděláš ![]()
Jako že když mi odrostou konečně děti a můžu se zase chvíli věnovat sobě, tak jsem sobecká, protože pro změnu nechci skákat kolem vnoučat? Můžu mu věnovat čas, občas. Ale nechci ho tady přes noc ani na týden…a nestydím se za to, prostě to tak mám. A péči by ti měly vrátit děti za to, že si pečovala o ně když byly malé, ne za to, že jim pečuju o jejich potomky…
@Capretta píše: Více
Já znám takovou bláznivou biomatku jednu, a to ještě nijak dobře. Ale samozřejmě každá druhá snacha tady na emiminu je střelená lesana
a fakt si myslím, že většina matak je za hlidani dost vděčná, a tak zbytečně neprudi. Já sama třeba fakt trvám jen na tom jezdit v sedačce, nosit helmu na mototku, čistit zuby a neponocovat. Jinak neprudím, i když na mě jdou z některých návyků mdloby ![]()
@Capretta píše: Více
My museli taky tchyni krotit, co se jídla a hraček týče. Má doma nebo doveze vždycky kopec sladkého a byt nemáme nafukovací.
Občas si s mojí mamkou notovali, jak za nich se dělalo to a to a my jsme přežili… tak jen říkám, že dneska je to zase jiný a končím.
@ibis píše: Více
Ale, vždyt nakonec zakladatelka neví jestli babička nebude později ochotně hlídat. Vypíchla bych větu, nechce se starat o nějakého uječence. Dítě je malé, zřejmě upískané, nedá si možná říct, nemá rozum. Až ho dostane a bude to parták na výlety, může se to změnit. Taky hlídám raději letos než vloni vnučku, když už jí budou v listopadu tři, a už je s ní prča, mluví a vyjadřuje co chce a nechce. A upřímně se těším, až bude ještě starší, nebude muset v poledne chrnět a bude ještě víc samoobslužná. ![]()
@Velryba černá píše: Více
No, ale to, že je měl rozedřené do krve, dopsala až potom
. Já reagovala na první příspěvek té uživatelky.
@Bytsamsebou jasně, člověk ale běžně nepíše do každého jednoho příspěvku úplně všechny podrobnosti.
@Pidulka1991 píše: Více
To mě vždycky upřímně pobaví, jak je laťka nastavena na to, že jsme tu péči nějak přežili. Co na tom, ze máme haluxy, skoliozu, žalufeční vředy a chodíme na terapie, abychom se vyrovnali se svým dětstvím ![]()
@Venetia píše: Více
Co je špatně na tom, že jsem si myslela, že matka bude mít svoje vnouče ráda a právě proto s ním sama od sebe bude chtít trávit čas? Stejně tak jak nás se sestrou měli rády naše babičky. Nebo v nouzi pomůže?
@terien píše: Více
Zas lidi jsou ruzny. Ja si treba pamatuju, že když jsme byli u babicky na leto, tak nas proste nechala, at si co delame (jakože jsme chodili v osmi, deseti spat ve dve rano atp.) a moc s nezajímala, zato když s nama byla mama, tak brachu schválně cpala natajno pred obedem sladkym. A tam to bylo fakt videt, ze udela vse, aby mame uskodila 🙄
A prarodice z otcovy strany jsou taky v Nemecku. Ti taky nemaji zajem?
@Teik310 píše: Více
Tak ono se s nima nakonec dalo na všem domluvit. I mamka si nakonec od nas vzala i protismernou sedačku
. Přitom jí to přislo zbytečné a moc to hrotím.
Vlastně včera jsem měla rozprávku s tchanem o synově vztekaní. Taky mě to sejří, ale je mu 4,5 má nedozrálou nervovou soustavu a prostě nezvládá emoce. Tak mu říkám, ze taky občas bouchne (čím je starší tak fakt míň a míň) tak přeci nemůže chtit po čtyrletém dítěti, aby zvládal emoce, když to nezvládá leckterý dospěli. Uznal, že na tom něco je. Ono asi jde i o podaní od těch rodičů.
Není na tom špatně vůbec nic. A většina babiček svoje vnoučata ráda pohlídá. Tady se vždycky hrozně polarizuje, a vyjdeš z toho jako bláznivá krkavčice, která si děti pořizovala jen proto, abys je mohla narvat babičkám a zkazila jim poklidný stáří
Však málokterá máma je na děti úplně sama a bez pomoci, a není nic špatného na tom, být z toho smutná. Neber si tuhle diskusi příliš osobně, spíš jako náhled na to, jak to vnímají moderní babky ![]()
@Velryba černá píše: Více
reagovala jsem na jeden konkrétní příspěvek a mezi tím, ona dopsala další
. Ale je mi to jedno, hádat se kvůli číčovině nebudu.
@Radúzka1234 píše: Více
Jo a jak budou litovat? To by mně fakt zajímalo. že jsi to z děti poprdena, tak to fakt nevnucuj každému