Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@slavuska1
tak zkus pokusně dálnice povolit a uvidíš co ti najde, pokud to bude rozuumně krátká trasa, tak to bude tím
pokud by i tak vymyslela nějakou okružní jízdu, tak nevím ![]()
Ani postarsi mapa nemuze najit trasu nekolikrat delsi (krome extremnich pripadu).
Nekde bude nastaveni, co to zpusobuje.
Trasa by mela byt navolena nejrychlejsi, optimalni, ekonomicka- nebo neco takoveho.
Nesmi tam byt pri planovani nastaveno nejake omezeni- placene useky, omezena rychlost…
Musi byt navolena cesta autem (zadne cyklo, pesi a pod).
A aby nebyl nastaveny nejaky prujezdni bod hodne mimo.
Pak bych zkusil jine trasy, jestli to dela vzdycky tak divne, nebo treba jen se Slovenskem…
Taky se priklanim ke kontrole nastaveni, zda neni zadano vyhybat se placenym usekum, mapy pro cyklisty, chodce… pak zkusit aktualizaci.
A jen pro pobaveni, me jednou navigace navedla do jednosmerky, samozrejme z te spatne strany a ja si toho nevsimla, slepe jsem ji verila a v puli cesty mi to zacalo dochazet a na konci jsem se potkala s policajty
, musela jsem vycouvat a nastesti, kdyz jsem jim to ukazala, tak se jen smali a poradili kudy mam jet ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 22:12
@slavuska1 píše:
@mlsalkaM @mlsalkaM je to značka Mio. mrknu na to..asi mi nezbývá než to zkusit aktualizovat
http://eu.mio.com/…zace-map.htm
Pomůže to?
@Janha píše:
Taky se priklanim ke kontrole nastaveni, zda neni zadano vyhybat se placenym usekum, mapy pro cyklisty, chodce… pak zkusit aktualizaci.
A jen pro pobaveni, me jednou navigace navedla do jednosmerky, samozrejme z te spatne strany a ja si toho nevsimla, slepe jsem ji verila a v puli cesty mi to zacalo dochazet a na konci jsem se potkala s policajty, musela jsem vycouvat a nastesti, kdyz jsem jim to ukazala, tak se jen smali a poradili kudy mam jet
Příspěvek upraven 30.05.14 v 22:12
to mě pobavilo
![]()
@mlsalkaM píše:
http://eu.mio.com/…zace-map.htmPomůže to?
díky, já to zítra zkusím, teď už se mi nechce
ale teda nejprve zkusím zapnout ty dálnice, třeba to bude stačit ![]()
@michee píše:
To mi pripomina, ze jsem jednou v Praze manzelovi na mobilu zapla navigaci a omylem mu tam dala trasu pro pesi a to byla taky lahudka, az pote co nas to vedlo do pesi zony jsem si vsimla, co jsem zadala za blbost
Taky máme těch navigačních historek víc. Loni jsem byla s dětmi v Beskydech a manžel za námi přijel. Pak jsme vyráželi na výlet a že pojedeme objema autama, abych se s mladším mohla vrátit dřív. Začala jsem plánovat trasu a manžel smetl mapu ze stolu se slovy, že mám jet za ním, že má navigaci. Já už to tam trochu znala, takžé když blbě odbočil, tak na něj svítím, troubím, mávám a on nic, furt jede podle navigace. Nakonec elegantně se svým zánovním pětkovým bavorákem zaplul do lesa. Kolem jedoucí cyklisti se dobře pobavili, jak to tam snad na desetkrát otáčel. Přiznàm se, já se bavila taky.
@ivašot. píše:
Taky máme těch navigačních historek víc. Loni jsem byla s dětmi v Beskydech a manžel za námi přijel. Pak jsme vyráželi na výlet a že pojedeme objema autama, abych se s mladším mohla vrátit dřív. Začala jsem plánovat trasu a manžel smetl mapu ze stolu se slovy, že mám jet za ním, že má navigaci. Já už to tam trochu znala, takžé když blbě odbočil, tak na něj svítím, troubím, mávám a on nic, furt jede podle navigace. Nakonec elegantně se svým zánovním pětkovým bavorákem zaplul do lesa. Kolem jedoucí cyklisti se dobře pobavili, jak to tam snad na desetkrát otáčel. Přiznàm se, já se bavila taky.
Projeď celý nastavení tras. Pravděpodobně tam bude uložené nastavení bývalého majitele, takže tam budou v paměti nějaké body, kterými navigace navádí. Nejlíp, kdybys ji mohla celou jakoby restartovat. A aktualizovat by nejspíš taky chtěla.
@RadkaCh píše:
Projeď celý nastavení tras. Pravděpodobně tam bude uložené nastavení bývalého majitele, takže tam budou v paměti nějaké body, kterými navigace navádí. Nejlíp, kdybys ji mohla celou jakoby restartovat. A aktualizovat by nejspíš taky chtěla.
no, tak to je možný. bývalá majitelka je tuším z Litvínova, a ono mě to pořád táhlo tím směrem, hlavně z toho Zlína
ale zase dneska ten RUžomberok. MIkuláš přes Litvínov nevedl, to by nebylo 430km, ale o dost víc ![]()
@slavuska1 píše:
no, tak to je možný. bývalá majitelka je tuším z Litvínova, a ono mě to pořád táhlo tím směrem, hlavně z toho Zlína![]()
ale zase dneska ten RUžomberok. MIkuláš přes Litvínov nevedl, to by nebylo 430km, ale o dost víc
Tam může být nastavena spousta věcí, je potřeba to projít a všechno opravit k vašim potřebám. Navigace dokáže potrápit, když je šptaně nastavená. ![]()
Já navigacím nevěřím. Nás protáhla nesmyslnou trasou, rozhodně to nemělo nic společného s placenými úseky či průjezdními body, prostě jí šiblo. Kamaráda protáhla lesní cestou. Někdy je to v pohodě, jindy kvetu, co to zase vymyslela a navíc musím přesvědčit manžela, že já se opravdu nepletu a naprosto mimo je navigace. Pořád jsem byla ve střehu, jestli si zbytečně nezajíždíme. Důvod? Prý je potřeba aktualizovat mapy, jen za 1500
Nesmysl! To, že nás uhne z trasy a za pár kilometrů (přičemž my najeli třeba 20km)vrátí na tu samou silnici, která tam stojí léta letoucí, nemůže spravit aktualizace ![]()
Od té doby, co máme navigaci v mobilech, tak letěla do skříně. Já si raději najdu trasu na Seznamu nebo na Googlu a jedu popaměti, ale manžel je bludička, tak to využívá hodně. Musím říct, že navigace v telefonu je spolehlivá. Ještě jsem jim neodchytla chybu a to už měl manžel dvě různé značky mobilů (a dva různé operační systémy), tak už jim i věřím a nekontroluji.
@kadlina mas recht, taky pouzivame mobilni verzi s zatim spolehlive.
@kadlina píše:Od té doby, co máme navigaci v mobilech, tak letěla do skříně. Já si raději najdu trasu na Seznamu nebo na Googlu a jedu popaměti, ale manžel je bludička, tak to využívá hodně. Musím říct, že navigace v telefonu je spolehlivá. Ještě jsem jim neodchytla chybu a to už měl manžel dvě různé značky mobilů (a dva různé operační systémy), tak už jim i věřím a nekontroluji.
Asi všechno záleží na konkrétních typech. Já jsem s normální navigací dojela v pohodě, zatímco mobilní mě protáhla nevyžádaně centrem Vídně. A stejně to funguje i obráceně. Je potřeba si dobře vybrat ![]()