Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, opět sem lezu s technický dotazem, omlouvám se
Před několika týdny jsem koupila na bazárku navigaci do auta, asi 3 roky stará..před pár dny jsem ji poprvé zkusila použít v autě, ale mluví mi nesmysly..trasa kterou mi najde, je obvykle asi 5 krát tak dlouhá, než nejkratší…zapla jsem ji ve zlíně, s tím že nás dovede do Tater, no buhužel vymyslela trasu dlouhou asi 1018km, a při cestě Zlín-VIzovice mi pořád nutila, ať se vrátím..cestu z Ružomberoku do Mikuláše(asi 35km), mi vypočítala na 430km
ale kde jedu, tak to mi ukazuje přesně, ulice, a tak, tak nevím. nevíte, co s tím? píchlou na noťasi jsem ji ještě neměla, myslíte že by to pomohlo, tam dát jiný mapy? a popř. kde ty mapy najdu? ![]()
Nemáš tam nějaký turistický nastavení nebo tak? Můj otec to má v navigaci a honí ho to třeba okruhem po památkách ![]()
Hele, věnovala bych jí jako (rádoby)vtipný dárek
. Takové to cimrmanovské Přátelé, tudy ne!
![]()
@geilens píše:
Nemáš tam nějaký turistický nastavení nebo tak? Můj otec to má v navigaci a honí ho to třeba okruhem po památkách
já nevím, to asi ne..ráno to zkontroluju ![]()
@slavuska1 Řekla bych, že nemáš aktuální mapy. Taky mě navigace na dálnici u Zlína hlásila, že mám odbočit vlevo
aktualizaci zkus najít podle výrobce nebo na nějaké diskuzi
Nemáš třeba zapnuté vyhýbání se placeným úsekům? Já mám taky špatný zkušenosti: nová navigace garmin nás letos cestou do Alp provedla všema zákoutíma Salzburgu. Myslela jsem, že poletí z okna.
@Emilie píše:
Hele, věnovala bych jí jako (rádoby)vtipný dárek. Takové to cimrmanovské Přátelé, tudy ne!
![]()
![]()
no nevím jestli by to dotyčnýho pobavilo, já když mě po 30 poradila, otočit se nyní o 180 stupňů, tak jsem mysela že ji něčím praštím..nakonec jsem ji teda jen vypla
![]()
@slavuska1 pripojit k PC a provest aktualizaci map, teda pokud to vubec pujde ![]()
@slavuska1 píše:
já nevím, to asi ne..ráno to zkontroluju
Ještě je dobré stanovit průjezdní body
nevím, jak se to jmenuje, každopádně tě to provede buď přímo městem nebo okolo něj ![]()
@slavuska1 píše:
já nevím, to asi ne..ráno to zkontroluju
Ještě je dobré stanovit průjezdní body
nevím, jak se to jmenuje, každopádně tě to provede buď přímo městem nebo okolo něj ![]()
@ivašot. píše:
Nemáš třeba zapnuté vyhýbání se placeným úsekům? Já mám taky špatný zkušenosti: nová navigace garmin nás letos cestou do Alp provedla všema zákoutíma Salzburgu. Myslela jsem, že poletí z okna.
no to mám, slovenskou dálniční známku nemám, ale nevím jestli by to pomohlo
tak já naštěstí trefila i bez navigace, to by mě trefilo, kdybych projela půl Slovenska kvůli ní
![]()
@ivašot. píše:
To mi pripomina, ze jsem jednou v Praze manzelovi na mobilu zapla navigaci a omylem mu tam dala trasu pro pesi a to byla taky lahudka, az pote co nas to vedlo do pesi zony jsem si vsimla, co jsem zadala za blbost ![]()
Není tam zakázána dálnice kvůli poplatkům?
nebo nemáš tam nastaveno, že sji cyklista a chceš jen cyklostezky?
@subsomi píše:
Není tam zakázána dálnice kvůli poplatkům?
nebo nemáš tam nastaveno, že sji cyklista a chceš jen cyklostezky?
dálnice tam zakázaná je, to mi proto říká takový blbosti? když já tady na Slovensku to fakt bez dálnic potřebuju ![]()