Proč GPS plácá nesmysly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31672
30.5.14 21:41

proč GPS plácá nesmysly?

Ahoj, opět sem lezu s technický dotazem, omlouvám se :oops: Před několika týdny jsem koupila na bazárku navigaci do auta, asi 3 roky stará..před pár dny jsem ji poprvé zkusila použít v autě, ale mluví mi nesmysly..trasa kterou mi najde, je obvykle asi 5 krát tak dlouhá, než nejkratší…zapla jsem ji ve zlíně, s tím že nás dovede do Tater, no buhužel vymyslela trasu dlouhou asi 1018km, a při cestě Zlín-VIzovice mi pořád nutila, ať se vrátím..cestu z Ružomberoku do Mikuláše(asi 35km), mi vypočítala na 430km :zed: :pocitac: ale kde jedu, tak to mi ukazuje přesně, ulice, a tak, tak nevím. nevíte, co s tím? píchlou na noťasi jsem ji ještě neměla, myslíte že by to pomohlo, tam dát jiný mapy? a popř. kde ty mapy najdu? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
30.5.14 21:46

Nemáš tam nějaký turistický nastavení nebo tak? Můj otec to má v navigaci a honí ho to třeba okruhem po památkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.5.14 21:46

Hele, věnovala bych jí jako (rádoby)vtipný dárek :mrgreen:. Takové to cimrmanovské Přátelé, tudy ne! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.5.14 21:48
@geilens píše:
Nemáš tam nějaký turistický nastavení nebo tak? Můj otec to má v navigaci a honí ho to třeba okruhem po památkách :mrgreen:

já nevím, to asi ne..ráno to zkontroluju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
30.5.14 21:48

@slavuska1 Řekla bych, že nemáš aktuální mapy. Taky mě navigace na dálnici u Zlína hlásila, že mám odbočit vlevo :mrgreen: :zed: aktualizaci zkus najít podle výrobce nebo na nějaké diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
30.5.14 21:49

Nemáš třeba zapnuté vyhýbání se placeným úsekům? Já mám taky špatný zkušenosti: nová navigace garmin nás letos cestou do Alp provedla všema zákoutíma Salzburgu. Myslela jsem, že poletí z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.5.14 21:50
@Emilie píše:
Hele, věnovala bych jí jako (rádoby)vtipný dárek :mrgreen:. Takové to cimrmanovské Přátelé, tudy ne! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no nevím jestli by to dotyčnýho pobavilo, já když mě po 30 poradila, otočit se nyní o 180 stupňů, tak jsem mysela že ji něčím praštím..nakonec jsem ji teda jen vypla :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
30.5.14 21:51

@slavuska1 pripojit k PC a provest aktualizaci map, teda pokud to vubec pujde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
@slavuska1 píše:

Ještě je dobré stanovit průjezdní body :think: nevím, jak se to jmenuje, každopádně tě to provede buď přímo městem nebo okolo něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
@slavuska1 píše:

Ještě je dobré stanovit průjezdní body :think: nevím, jak se to jmenuje, každopádně tě to provede buď přímo městem nebo okolo něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@ivašot. píše:
Nemáš třeba zapnuté vyhýbání se placeným úsekům? Já mám taky špatný zkušenosti: nová navigace garmin nás letos cestou do Alp provedla všema zákoutíma Salzburgu. Myslela jsem, že poletí z okna.

no to mám, slovenskou dálniční známku nemám, ale nevím jestli by to pomohlo :think: tak já naštěstí trefila i bez navigace, to by mě trefilo, kdybych projela půl Slovenska kvůli ní :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.5.14 21:52

@mlsalkaM @mlsalkaM je to značka Mio. mrknu na to..asi mi nezbývá než to zkusit aktualizovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
30.5.14 21:53
@ivašot. píše:

To mi pripomina, ze jsem jednou v Praze manzelovi na mobilu zapla navigaci a omylem mu tam dala trasu pro pesi a to byla taky lahudka, az pote co nas to vedlo do pesi zony jsem si vsimla, co jsem zadala za blbost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.5.14 22:00

Není tam zakázána dálnice kvůli poplatkům?
nebo nemáš tam nastaveno, že sji cyklista a chceš jen cyklostezky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.5.14 22:05
@subsomi píše:
Není tam zakázána dálnice kvůli poplatkům?
nebo nemáš tam nastaveno, že sji cyklista a chceš jen cyklostezky?

dálnice tam zakázaná je, to mi proto říká takový blbosti? když já tady na Slovensku to fakt bez dálnic potřebuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák