Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie_Sx píše:
Darovat je nesmysl. Ty stenata dost prozerou, stoji to spoustu hodin prace, krmeni 5× denne, odcerveni, ockovani, ani nahodou zadarmo.Mam ted kotata (nasli jsme je), naklady budou tak 300 na kote bez veteriny, a to jsou pidi pidi prckove.
Proto je nemáš množit, ale prostě tu fenu nechat vykastrovat, když nechceš přijmout riziko starání se pár týdnů o štěňata…
Proč lidi dělaj, jak kdyby je někdo nutil ty psy množit?
Ano vychovat štěnata taky něco stojí, ale nechápu lidi, co si řeknou 5000 tisíc za křížence bígl x jokšír, který není naočkovaný a ani odčervený.. To je opravdu hnusná sprosťárna!
Za co si ten množič pak bere takový nehorázný peníze? Neřeknu, kdyby byl odčervený, naočkovaný a chtěl 500 Kč za náklady, tak to ještě pochopím, ale takhle?
@pocker píše:
Ano vychovat štěnata taky něco stojí, ale nechápu lidi, co si řeknou 5000 tisíc za křížence bígl x jokšír, který není naočkovaný a ani odčervený.. To je opravdu hnusná sprosťárna!
Za co si ten množič pak bere takový nehorázný peníze? Neřeknu, kdyby byl odčervený, naočkovaný a chtěl 500 Kč za náklady, tak to ještě pochopím, ale takhle?
Jenže zákon trhu říká, že dokud se najde někdo, kdo to zaplatí, tak se prostě najden ten, kdo tu nabídku vytvoří. ![]()
@Elfido nepřejde bohužel protože poptávka je po štěňatech je i přes veškerou osvětu pořád
A množáci si pořád vymýšlejí neskutečné pohádky. A navíc je stále hodně lidí co vidí množírnu jen v tom kdy jsou velké smečky zavřené v šílených podmínkách. Ale množení je i odchov na jediné fence bez PP tzv gaučové množení. A stejně tak je odchov na neuchověných PP rodičích.
@Leo44 píše:
Nechápu proč se Paní hned navazite. Nikde nevidím zapsáno, že podporuje mnozirny. Paní se ptá proč jsou psy bez pp tak drahé, protože byla koronac a lidí jsou jak pitomý. Útulky jsou fajn, ale stejně se tam jen tak nenajde štěně a v podstatě já bych si osobně z útulku nevzala staršího psa, chvíli jsem v útulku pracovala a opravdu nikdo neví jakou má ten pes hystorii a oni jen mlží já byla sercana za to, že jsem o. psavi jejich majitelum řekla pravdu oni si to rozmysleli. Takže odtud potud. Za druhé, já nechápu proč jen každý co má psa bez pp musí být z mnozirny? Já měla taky psa bez pp a z mnozirny nebyl. Rodiče mají 3 psi bez pp a nejsou ani z útulku ani z mnozirny. Takže než něco komentuji, tak si něco zjistim.Příspěvek upraven 11.06.20 v 08:32
Tak odkud jsou spadli s nebe?
![]()
@Makca87 píše:
Přesně 👍. K tomu ta práce, starost, případně X probdělých nocí……
Tak jsi měla zabránit vzniku těch štěňat
fena se dá hlídat, kastrovat, dneska už existuje i psí antikoncepce… zajímavé že majitelům papírových kvalitních chovných fen to většinou nedělá problém se nechtěným kříženým štěňatům vyhnout, takže to evidentně není až tak nereálné.
@valinka.alenka
A to vadí? Tak má fena štěňata. Ještě, že tyto názory nemáte i na množení lidí. To by pak „bezpapírová“ žena nemohla mít děti.
Vy jste tak posedlí mnozirnama, že nediprejete rodině s fenou mít aspoň jednou štěňata.
Klasické mnozirny mi taky hodně vadí, ale vaše názory už zavání fanatismem
@Makca87 píše:
Tak nesmíš kupovat čistokrevné, když těm lidem nevěříš. Díváš se moc na televizi
.Kámoška má ridgebacka s PP, vyhrává soutěže, přesto má fena rakovinu, jako jediná z vrhu…
Máš nějaké podklady dokazující dědičnost daného typu rakoviny, že argumentuješ zrovna tímhle? A jen tak pro zajímavost, mě PP pes žil s rakovinou skoro 7 let (z toho půlku doby ho nijak neobtěžovala, druhou půlku adekvátně stáří a jen cca poslední rok to bylo špatné) a dožil se na danou rasu a obecně typ psa nadprůměrně vysokého věku. Až na rakovinu byl v zásadě zdravý do poslední chvíle. Kříženci daného plemene (a ono i podobných) umírají klidně o 5 - 10 let dříve a mívají závažné zdravotní komplikace které nezřídka vedou k nutnosti psa utratit v prvních letech života. Tolik k realitě nepapíráků ![]()
PP není záruka plného zdraví, to nejde. PP je zárukou nějakého postupu, dodržených podmínek a s tím spojené minimalizace rizika.
@valinka.alenka píše:
@Elfido nepřejde bohužel protože poptávka je po štěňatech je i přes veškerou osvětu pořád![]()
![]()
![]()
A množáci si pořád vymýšlejí neskutečné pohádky. A navíc je stále hodně lidí co vidí množírnu jen v tom kdy jsou velké smečky zavřené v šílených podmínkách. Ale množení je i odchov na jediné fence bez PP tzv gaučové množení. A stejně tak je odchov na neuchověných PP rodičích.
nevidím důvod, proč by taková fena nemohla mít jednou štěňata
mě by takové štěně nevadilo, papír pro mě není až tak důležitý, důležitější jsou pro mě jiné věci. Množírna to taky není.
@VitHan píše:
@valinka.alenka
A to vadí? Tak má fena štěňata. Ještě, že tyto názory nemáte i na množení lidí. To by pak „bezpapírová“ žena nemohla mít děti.
Vy jste tak posedlí mnozirnama, že nediprejete rodině s fenou mít aspoň jednou štěňata.
Klasické mnozirny mi taky hodně vadí, ale vaše názory už zavání fanatismem
Takže nekontrolovatelné množení koček, které má často za následek klidně i zvýšený výskyt smrtelných vysoce nakažlivých nemocí je taky ok protože přeci ženské s kašlíčkem taky nebráníme v početí?
A ten mýtus jak fena musí mít aspoň jednou štěňata jsem si upřímně řečeno myslela že už je taky přežitý. Mimochodem včas a správně kastrované feny často vykazují mnohem méně zdravotních potíží a nezřídka se dožívají i vyššího věku.
A pokud už chce rodina s fenou mermomocí štěňata, tak jim nic nebrání si fenu uchovnit nebo by jim přinejmenším nemělo vadit že za tu „zábavu“ utratí o něco víc peněz.
@Keyllah píše:
nevidím důvod, proč by taková fena nemohla mít jednou štěňatamě by takové štěně nevadilo, papír pro mě není až tak důležitý, důležitější jsou pro mě jiné věci. Množírna to taky není.
Tak z kynologického hlediska to množírna je
já principiálně proti takovým chovům jsem taky shovívavější, na druhou stranu to že jde o psa s PP bohužel opravdu neznamená že sám je pro rozmnožení vhodný. Cílem následného uchovnění je potvrzení, že pes/fena je pro chov opravdu způsobilý. Opravdu není výjimkou že se něco nepodaří a holt nějaké štěně z vrhu zrovna přenáší rizikový gen apod. ty nic nepoznáš, protože pes je přeci s PP, ale ta štěňata mohou taky skončit s totálně zdevastovaným životem. A pak to není o náhodě, ale o tom, že někdo byl dostatečně nezodpovědný a nezkontroloval to. Další věc je, že nikdo nekontroluje ani příbuznost, nic…
Přiznám se, že nejvíc mám v okolí kříženců labradorů, retrívrů a němečáků dle počtu seřazené cca v tomto pořadí, takže je možné že budu trochu zaujatá. Ale jestli se něco za víc jak 15 let co se kolem psů motám nezměnilo, tak to je naprosté minimum zdravých, bezproblémových psů bez výraznějších „defektů“ v této kategorii. Buď mají obrovské potíže s pohybovým aparátem už za mládí nebo mají v háji imunitu nebo je to pidi verze toho psa, většinou kost a kůže nebo naopak nepřirozeně vytažený, špatně postavené nohy, nevhodná zátěž na svalstvo apod. kříženci němečáků pro změnu nepředvídatelně agresivní, kyčle naprosto odrovnané… někteří umřeli už v 6 - 7 letech po velkých zdravotních problémech, někteří se drží, ale nejsou na tom zdravotně vůbec dobře… a to nemalá část z těchto psů měla aspoň jednoho PP rodiče. Psa bez defektu, bez větších potíží, srovnatelného s dobře vybraným PP chovem je fakt problém mezi nima najít.
@VitHan mimochodem žena může legálně otěhotnět se svým sourozencem nebo rodičem? Ani jí nikdo nebude omezovat pokud se jí narodí dítě třeba ve 12 letech? Když už jsme u těch přirovnání…
@boball píše:
@Lucie_Sx No,tak si je nechtenemůžeš všechno přepočítávat na peníze, bud mám dobré srdce a je mi jedno nebo kolik jsem investovala, a nebo se holt budu snažit dostat své peníze zpět a nebo dokonce něco navíc a je to tady vše kolem dokola.
Tam ale vubec nejde o penize. Jde o to, ze ja do kotat investuju svuj cas, penize, usili, energii, takze zajemci dostanou krasne, ciste, zdrave, vymazlene kote. Narozdil od jinych nalezencu, kteri jsou casto zasopleni, zacerveni, brzo od kocky, a prvni navsteva veta se rovna nejaka ta tisicovka.
Navic kdyz das nekomu ziveho tvora zadarmo, tak si ho zdaleka tak nevazi, kdovi kdo si tu kocku vezme, pak ji obratem zase vyhodi… ne ne.
@MrsNorris píše:
U darování v takových situacích je riziko, že se dostane do rukou někomu, kdo s ním nemá dobré úmysly. Jinak teda já už jsem do „ne mých“ zvířat dala výrazně víc než nějaké pitomé tři stovky za očkování a pětikilo za granule, takže mi taky přijde ujetý to požadovat jako nějakou „ztrátu“. Udávali jsme kotě jen jednou, zdarma, ale byla jsem z toho tak vynervovaná, že jsem si ho nakonec nechalaPříspěvek upraven 23.06.20 v 12:16
Opravdu to neni mysleno jako ztrata, viz vyse.