Proč jsou štěňata bez PP tak drahá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1793
11.6.20 08:11

Z útulku jsme psa nechtěli. Máme děti a chceme si psa vychovat od štěněte. Pes z útulku nevím co prožil a nevím jak by se choval. Hlavně máme děti, tak stěně pro nás bylo nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.6.20 08:12
@pocker píše:
Máme psa přes známou a viděla jsem jak pes žije. Nebyl zavřený v kleci, nic takového.
S PP nepotřebujeme, nechodíme na výstavy ani nic takového. Máme ho jen jako mazlička do rodiny.

Viděla jsem jak pes zije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a co myslíš že to bude ukazovat mnozitel? Tyrana zvířata co žijí v kleci? Ne. Miláčky mazlíčky co jsou hezky doma na gauči. Ráda bych dostala kontakt na tu tvou známou!

• Citovat
  • Upravit
mackA159
11.6.20 08:13
@pocker píše:
Z útulku jsme psa nechtěli. Máme děti a chceme si psa vychovat od štěněte. Pes z útulku nevím co prožil a nevím jak by se choval. Hlavně máme děti, tak stěně pro nás bylo nejlepší řešení.

I v utulku jsou štěňata. Vymluvy, výmluvy, výmluvy.

• Citovat
  • Upravit
11.6.20 08:14
@pocker píše:
Máme psa přes známou a viděla jsem jak pes žije. Nebyl zavřený v kleci, nic takového.
S PP nepotřebujeme, nechodíme na výstavy ani nic takového. Máme ho jen jako mazlička do rodiny.

Kdybys měla rozum, půjdeš do útulku, psů je tam dost. Ještě se tu divíš, však patříš přesně k těm, o kterých tu píšeš.. :zed: Tvl. pořídit si vořecha za 3500.- Kdybys ty prachy raději dala na podporu nějakého spolku, co pomáhá psům, nebo těm co dělají dočasky, udělala bys lépe. Dokud budou takoví hlupáci, tak se s komerčním množením nikdy nepřestane.
Zajímalo by mě, kolik už měla, chudák fena, vrhů, jen aby majitel vydělal na takových hlupácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.20 08:15
@pocker píše:

Je vidět, že jsi na psy v útulku ani nekoukla, štěňata tam jsou také.
Tyhle podporovače množek bych hnala holí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
11.6.20 08:16

@pocker my taky nechodíme na výstavy ale do psa s PP, 1. nepodpoříme množku, 2. pes je testovány proti nemocem takže i my máme nějakou jistotu

• Citovat
  • Upravit
304
@pocker píše:

To je obrovský mýtus, PP a výstavy. Naprostá většina majitelů psů s PP výstavy neabsolvuje. O tom to vůbec není. Taky máme psy s PP a nechodíme na ně. Množení psů bez PP je plivnutím do ksichtu všem poctivým chovatelům, kteří se roky, nebo desetiletí snaží chov někam posunout a udržet dobré vlastnosti plemene. Jak víte, že rodiče vašeho pejska nebyli příbuzní? Pro uchovnění musí každý pes i fena splnit jistá kritéria. Jak zdravotní testy, tak i mít správnou povahu a exteriér. Protože bez toho by plemeno brzy nebylo plemenem, které se těší oblibě kvůli jeho typickým vlastnostem. V dnešní době, kdy je k dispozici milion informací proč nemnožit a proč nekupovat štěňata od množitelů absolutně nechápu, že si někdo takové štěně koupí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363

Fenky v množírnách často jen rodí a rodí.
Nikdy nevíš, co z křížence vyroste a jak bude vypadat.
@pocker, znáš „otce“ pejska? Víš určitě, že to nebyl bratr?
To je ten důvod, proč si lidi kupují pejsky z množírny, protože nechtějí chodit na výstavy. Bohužel bez PP jsou více náchylní k nemocem (oni i PP mají různé vady, ale tam se snaží ohlídat co se dá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.6.20 08:17
@Šmoulice píše:
Takže jsi sama podpořila množku a koupila si vořecha za 3500 8o :roll:
Koupíš předraženýho vořecha a divíš se cenám vořechů bez PP? :mrgreen:

Ale ten jeji byl prece levný že? A přes známou!!! 8o

Ale už nevydejcha, ze jini se napakujou pri stejne blbosti…takovy ctyri pet stenat za osmicku a hned je na peknou dovču. :think:

• Citovat
  • Upravit
1793
11.6.20 08:17

Týrané zvíře to rozhodně nebylo! Normální rodina s rodiným domem a zahradou.
Mý rodiče mají taky psa bez PP a sousedi též.. A mají krásných 12 let, jsou zdraví. Nikde není napsané, že pes s PP bude zdraví po celý svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
11.6.20 08:18

@pocker geny udělají to samé, co výchova. Co ty můžeš vědět, že má za geny, když je bez PP? Pak budeš brečet, že je tvrdohlavý a neposlušný, což by ta rasa přece být neměla.
Podporuješ prostě množírny tímto krokem. Stejně jako ta známá tím, že množí psa bez PP. Jestli je z vesnice, tam se furt drží názor, že by měla mít fena aspoň jednou za život štěňata. Množírna není jen 50 psů zavřených ve sklepě. Podporuje je i tohle obchodování mezi známými. Když už, tak pochopím, že jim fena utekla a nějaký pes ji nakryl. Ale pak mají ta štěňata dát zadarmo.
I štěňata jsou v útulcích. Mohli jste si ho vzít tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.6.20 08:19
@pocker píše:

Mmch co mate za „plemeno“? Ty uvozovky davam zamerne…

• Citovat
  • Upravit
Parninas
11.6.20 08:20

Hele nezlob se, ale tvé argumenty jsou stejné jako těch, co si je za těch 8k koupí. Pokud to bylo od známé a přepokládám, že byla storka, že fenu neuhlídali, tak nechápu těch 3,5k. Co tak vím, tak to většinou dáš za ty základní náklady, tj očko, odčervení atd. Už jen to, že si stále řekla o takhle vysokou částku říká, že to dělá pro prachy.

Že zvířata ukazovala mimo klec a tak??? No tak samozřejmě. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kdo by si takové zvíře koupil. Tohle je jen hloupý stereotyp. Možná by ses divila, ale i ti množkaři, co mají doma zvířata v klecích, ty pejsky ukazují jinde. Zkus si něco načíst o této problematice.

Pejska si samozřejmě užij a ať jste šťastní. :kytka: Ale prosimtě něco si o tom zjisti, protože aktuálně jsi jen další člověk, co tento problém množení živí. Už jen to co píšeš docela ukazuje, že nemáš vůbec představu o co jde.

• Citovat
  • Upravit
3155

@pocker než tu budeš obhajovat svoje jednání, něco si o problematice nastuduj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159

Modli se aby tomu psovi nic nebylo. Nejde jen o to že jsou levný, ty psi mají spoustu nemoci, už jen proto že jsou křížený.. :zed: Před pár lety mi rodina k narozeninam koupila štěně. Bez PP. Se psem jsem lítala od 6 měsíců na veterinu, v 8mi měsících jsem ho musela nechat utratit. Neměl plně vyvinutý ledviny. Dle veterinarky je to tím že byl z množirny, u těch psů se to většinou do roka projeví… Ani nevíš jak mi bylo. Už bych nikdy, ani moje rodina, nekoupili psa bez PP. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný