Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CHLAP.cz píše:
Tenhle praxi má:Rostislav Riško: Naše školství je čtvrté nejhorší v Evropě
https://pribramsky.denik.cz/…0110623.html
Existuje někde ve světě model vzdělávání, který by splňoval vaše myšlenky nebo se jim alespoň přiblížil?
Například Finsko. Školství je zde bezplatné, děti dostávají bezplatně pomůcky, mají tam dokonce bezplatné stravování.
Ve Finsku je ale také profese učitele nejprestižnějším povoláním. Teprve potom jsou ekonomové, právníci atd. Nestačí pouze slibovat a mluvit o školství ve volebních programech, ale začít je také třeba pro to něco dělat.
2011, u nás se to v platbách ve škole liší tím, že děcka platí za oběd asi 25 kč, sociální případy to maj zadara
@matkabagristy píše:
2011, u nás se to v platbách ve škole liší tím, že děcka platí za oběd asi 25 kč, sociální případy to maj zadara
Však2018 bude naše školství už suverénně na posledním místě. (musel jsem zase opravit moje původní suveréně - podtrženo červenou vlnovkou).
Tu češtinu ve škole pěkně odflákli. (učitelky odflákly).
Dříve, než tu diskuzi zaspamuje zdejší znalec přes média, chci se s něčím podělit. Pořádala jsem dneska takovou akci - Den s proužkem ve prospěch českých rozštěpových pacientů. Běhalo to po FB, byla to jediná medializace, v podstatě jsem očekávala, že se bude týkat zasvěcených. Přišlo mi neuvěřitelné množství překrásných fotografií školních kolektivů, celých škol, učitelských sborů a vedení škol v proužkovaném oblečení se slovy podpory a s tím, jak dnes proběhla na těchto českých školách kampaň na podporu dětí a lidí s jinakostí a k jejich začlenění do kolektivů a do života. Je to zkušenost prožitá a procítěná, nádherná a vřelá. Až mi někdo bude předkládat články v novinách o něčem, co neprožil, vysměju se mu do očí. Na školách jsou skutečně skvělí lidé, kteří reagují na dobré věci a děti vedou k životním hodnotám. Fakt díky.
@hanka.br. píše:
Dříve, než tu diskuzi zaspamuje zdejší znalec přes média, chci se s něčím podělit. Pořádala jsem dneska takovou akci - Den s proužkem ve prospěch českých rozštěpových pacientů. Běhalo to po FB, byla to jediná medializace, v podstatě jsem očekávala, že se bude týkat zasvěcených. Přišlo mi neuvěřitelné množství překrásných fotografií školních kolektivů, celých škol, učitelských sborů a vedení škol v proužkovaném oblečení se slovy podpory a s tím, jak dnes proběhla na těchto českých školách kampaň na podporu dětí a lidí s jinakostí a k jejich začlenění do kolektivů a do života. Je to zkušenost prožitá a procítěná, nádherná a vřelá. Až mi někdo bude předkládat články v novinách o něčem, co neprožil, vysměju se mu do očí. Na školách jsou skutečně skvělí lidé, kteří reagují na dobré věci a děti vedou k životním hodnotám. Fakt díky.
Moc hezké!
Navíc ten smutný závěr…kolikrát jsou to, bohužel „jen“ učitelé, kteřívedou dnešní děti k životním hodnotám a nejen v tom suplují rodinu.
@hanka.br. píše:
Jo a upravil bych pravopis. Pro začátek zrušit y. zůstalo by jen i. ![]()
@matkabagristy píše:
A ono je to přesně naopak. Nejvíc pedagogického mistrovství musí prokázat elementaristé a učitelé nevýběrových zš a učňáků. Proti tomu je výuka namotivovaných děcek motivovaných rodičů procházkou růžovým sadem.
Jak se z bystrých kluků stávají skladníci, nebo spíš nezaměstnaní. „Ve škole na ně kašlou,“ říká učitelka angličtiny na SOU
@JIVaJaH píše:
@hanka.br. Moc pěkné!Moc hezké!
Navíc ten smutný závěr…kolikrát jsou to, bohužel „jen“ učitelé, kteřívedou dnešní děti k životním hodnotám a nejen v tom suplují rodinu.
JJ, rodiče by se dnes spíš měli stydět. A ne cupovat kantory, vedení hlavně svým pocitem „všeználkovství.“ Některé příspěvky jsou přesmutné.
@CHLAP.cz píše:
Jo a upravil bych pravopis. Pro začátek zrušit y. zůstalo by jen i.
Obojí je možné? Někdy v tom mají guláš i bohemisté, říká šéf češtinářů
@CHLAP.cz …je prudič? Neúspěšný žák? Má své vlastní zkušenosti nebo je to vyhledavač článků o školství? Známe sílu medií i jejich věrohodnost, že?
@rokris píše:
JJ, rodiče by se dnes spíš měli stydět. A ne cupovat kantory, vedení hlavně svým pocitem „všeználkovství.“ Některé příspěvky jsou přesmutné.
Tak si to shrneme. Školství u nás je super, učitelky jsou super.
Proč tedy nezaloží některá učitelka diskusi: PROČ JSOU UČITELKY NEJOBLÍBENĚJŠÍ?
![]()
@JIVaJaH píše:
@CHLAP.cz …je prudič? Neúspěšný žák? Má své vlastní zkušenosti nebo je to vyhledavač článků o školství? Známe sílu medií i jejich věrohodnost, že?
Mám se školstvím velmi špatné zkušenosti, ale přál bych ostatním lepší školství.
Jednoduché. ![]()
Tahle diskuse naznačuje, že změna v této společnosti je téměř nemožná.
![]()
Společnost ještě nedospěla. ![]()
@CHLAP.cz píše:
Tak si to shrneme. Školství u nás je super, učitelky jsou super.Proč tedy nezaloží některá učitelka diskusi: PROČ JSOU UČITELKY NEJOBLÍBENĚJŠÍ?![]()
![]()
Protože v populaci je bohužel spousta „odborníků“ na úplně všechno, jako jsi ty.
![]()
Příspěvek upraven 01.06.18 v 21:43
@CHLAP.cz píše:
Tak si to shrneme. Školství u nás je super, učitelky jsou super.Proč tedy nezaloží některá učitelka diskusi: PROČ JSOU UČITELKY NEJOBLÍBENĚJŠÍ?![]()
![]()
Protože jim nekoukají z hlavy špejle.
@JIVaJaH píše:
@CHLAP.cz …je prudič?Neúspěšný žák? Má své vlastní zkušenosti nebo je to vyhledavač článků o školství? Známe sílu medií i jejich věrohodnost, že?
Co to je neúspěšný žák???
No to rozhodně nejsem. Maturitu jsem udělal v pohodě. Každý není génius na pravopis, ale za to umí jiné věci a v životě má úspěchy jinde. ![]()