Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Učitelé jsou neoblíbeni žáky/studenty, kteří jen s nevolí přijímají fakt, že se po nich chce práce a chování, za které jsou následně hodnoceni. Nepracuji, hodiny trávím zábavou… za moji známku a postih v oblasti chování můžou úči. Rodiče nemaj rádi učitele v případě, že se po nich chce, aby děcko splňovalo normy slušného chování a přístupu ke škole.
@matkabagristy píše:
Učitelé jsou neoblíbeni žáky/studenty, kteří jen s nevolí přijímají fakt, že se po nich chce práce a chování, za které jsou následně hodnoceni. Nepracuji, hodiny trávím zábavou… za moji známku a postih v oblasti chování můžou úči. Rodiče nemaj rádi učitele v případě, že se po nich chce, aby děcko splňovalo normy slušného chování a přístupu ke škole.
má pravdu předsedo!!!
@CHLAP.cz píše:
No na prvním stupni se musí děti naučit hlavně psát, pravopis a počítat.
Ještě nejsou zralé na složité úkony do života. Praktické věci by měly přijít od 6 třídy a hlavně na SŠ. Např. vyhledávání informací (nestačí google), práce s texty, sloh atd. atd… Týmová práce, psychologie… Můžu sem dát odkazy, až je najdu.
Jo, práce s texty. To je lahůdka. To, co tu vyjmenováváš se běžně děje. Dělají se různé projekty, skupinové práce apod. Dokonce se využívají i interaktivní metody, ale pokud není odezva na druhé straně, můžeš se klidně na hlavu postavit a nebude z toho nic. Jsme totiž zpět u nevychovaných mazlíků.
@SAJ píše:
Ale, ale, kecáš až se ti od huby práší… Víš, kolik takových výmluv denně slyšíme?
nejlepší je tahle: To mi dělá můj chytrý telefon ![]()
@Tinuvien píše:
Jo, práce s texty. To je lahůdka. To, co tu vyjmenováváš se běžně děje. Dělají se různé projekty, skupinové práce apod. Dokonce se využívají i interaktivní metody, ale pokud není odezva na druhé straně, můžeš se klidně na hlavu postavit a nebude z toho nic. Jsme totiž zpět u nevychovaných mazlíků.
Já se přeci vůbec nezastávám nevychovaných dětí. ![]()
Určitá skupina společnosti nemá o (kvalitní) vzdělání zájem. Já k nim nepatřím.
http://www.reflex.cz/…echteji.html
Rodiče vlastně žádnou změnu školství nechtějí
Že jsou učitelé konzervativní, není nic divného. O moderní pedagogice většinou nevědí skoro nic, odvolávají se na tradiční a osvědčený systém, a pokud něco nefunguje, přičítají to stále drzejšímu a línějšímu žactvu. Čest a omluva výjimkám, ale opravdu jich není mnoho. Jenže o moc lépe na tom nejsou ani rodiče, ti také většinou netuší, proč a jak by se mělo školství měnit.
@hanka.br. píše:
Zaráží mě jen jedno. Ty klidně přiznáš, že vlastně o skutečném stavu školství, o kterém tady x stránek tak zasvěceně diskutuješ, nevíš ale vůbec nic. A ani ti to nepřijde trapný, blbý. Hlavně, že jsi chlap, bez kterých to ve školství nejde. To já si zase myslím, že bez takových mozků se docela dobře obejdeme.
NEPOUČUJ MĚ - LASKAVĚ. Nejsem tvůj žáček v 1.B. ![]()
Nejsem odborník na školství, ale zajímám se o to. Když nevím, vyhledám si informace, sleduji trendy i v zahraničí. Do školy se nechystám jít pracovat. Mě by zajímalo - co by Jste Vy učitelky ve školách změnily???
Vždyť i na tu rákosku je potřeba chlap. Na druhém stupni jsou někteří puboši dost přerostlí… ![]()
https://www.respekt.cz/…et-s-druhymi
Jak se pozná nejlepší učitel: ví, že je podstatné vycházet s druhými
@CHLAP.cz píše:
Já se přeci vůbec nezastávám nevychovaných dětí.
Určitá skupina společnosti nemá o (kvalitní) vzdělání zájem. Já k nim nepatřím.http://www.reflex.cz/…echteji.html
Rodiče vlastně žádnou změnu školství nechtějí
Že jsou učitelé konzervativní, není nic divného. O moderní pedagogice většinou nevědí skoro nic, odvolávají se na tradiční a osvědčený systém, a pokud něco nefunguje, přičítají to stále drzejšímu a línějšímu žactvu. Čest a omluva výjimkám, ale opravdu jich není mnoho. Jenže o moc lépe na tom nejsou ani rodiče, ti také většinou netuší, proč a jak by se mělo školství měnit.
Víš, že to je třináct let starý článek, že jo? Mimochodem, před třinácti lety bylo ještě hej…
@matkabagristy píše:
Učitel musí být důsledný a umět si zjednat pořádek
https://zpravy.idnes.cz/…tudenti.aspx?…
Proč se dětem nechce do školy? Chybí hry a pozitivní přístup
@SAJ píše:
Víš, že to je třináct let starý článek, že jo? Mimochodem, před třinácti lety bylo ještě hej…
Vím. Tady máš jen 10 let starý
- pořád to platí. ![]()
https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Co má umět dobrý učitel? Poznat šikanu a být zábavný
@Tinuvien píše:
https://www.lidovky.cz/…/noviny.aspx?…
Na šestině škol učitelé neumí žáky naučit, jak pracovat s čteným textem
Inspekce v posledních dvou letech prováděla šetření na více než dvě stě třiceti základních školách po celé zemi. Výsledek? Šestina z nich neumí děti správně naučit, jak s textem pracovat, jak ho chápat a používat dál v praxi. A podobných škol bude zřejmě ještě víc.
@SAJ píše:
@CHLAP.cz Kámo, všem soudným chlapům děláš strašnou ostudu…
Ta zase učitelkám - pokud jsi učitelka. ![]()
@ModraJeDobra píše:
Tak tady se to rozjelo!![]()
Ja bych tu praci taky nemohla delat. A hodne lidi to poznamena. Vim o docela dost ucitelich, kteri by i radi zmenili povolani, ale netroufaji si (nebo ze by to takovy des nebyl, nakonec?!).
To máš pravdu - poznal jsem to tady v diskusi - někoho to poznamenalo teda dost. ![]()
@CHLAP.cz píše:
Ta zase učitelkám - pokud jsi učitelka.
My učitelky jsme přece největší zlo, ne?
Takže nám mohu ostudu dělat pouze tím, že jsem naprosto úžasná. Prostá logika, kámo.
A díky za kompliment.
![]()
@SAJ píše:
My učitelky jsme přece největší zlo, ne?Takže nám mohu ostudu dělat pouze tím, že jsem naprosto úžasná. Prostá logika, kámo.A díky za kompliment.
![]()
Jenom některé ![]()
Ještě Jsi zapomněla opravit můj překlep * Ta opravuji na Ty