Proč jsou učitelky neoblíbené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
30.5.18 13:49
@xacxa píše:
Ale to že si zaslouží víc tvrdí ona, nikoli já…asi to bylo špatně pochopeno, já jsem pouze své tchyni podotkla, že jsem jako učitelka brala méně jako ona a vystačilo mi to a nikdy jsem si nestěžovala. Ona nevychází s penězi a navíc si stěžovala, že je málo ohodnocená. Rozhodně se nepovyšuji nad její manuální práci. Můj manžel je vyučený truhlář a jsem na něho moc hrdá. U tchyně není problém to, že není „študovaná“ jak říkáš. U ní je problém omezenost ve všeobecných znalostech získaných na základní škole. Já s ní mám jediný problém, a to ten, že je sebestředná a sobecká, sebelítostivá a závistivá. Nesuď pokud neznáš. A nevím proč bych měla mít úctu k někomu, kdo se ke mně chová jako k hadru a když ji upozorním že mi vzbudila zrovna uspané měsíční dítě a ona na mě zařve " aby ses nepotentovala" tak můj osobní názor je, že ani nemá právo nazývat se babičkou. ;)

Tak si založ diskusi o své tchýni. Napsala jsi to sem do všeobecné debaty o učitelkách. Taky mám v okolí věčně nespokojené seniory. S tímto tématem to ale nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 14:00
@melasa píše:
Já jsem na vedoucí funkci a mám stejnou zodpovědnost za své zaměstnance jako učitelky za děti. Dcera je zdravotní sestra a má stejnou zodpovědnost za pacienty a o doktorech ani nemluvím.

Ale tady se řeší povolání učitelky. A nezlob se na mě, ale myslím, že je rozdíl mít zodpovědnost za dospělé lidi a malé děti. Dost pochybuji o tom, že hlídáš, aby si tvoji zaměstnanci nerozbili hlavu o lavici…

• Citovat
  • Upravit
3739
30.5.18 14:08
@Anonymní píše:
Ale tady se řeší povolání učitelky. A nezlob se na mě, ale myslím, že je rozdíl mít zodpovědnost za dospělé lidi a malé děti. Dost pochybuji o tom, že hlídáš, aby si tvoji zaměstnanci nerozbili hlavu o lavici…
:lol: :lol: :lol: :lol: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
30.5.18 14:09
@melasa píše:
Já jsem na vedoucí funkci a mám stejnou zodpovědnost za své zaměstnance jako učitelky za děti. Dcera je zdravotní sestra a má stejnou zodpovědnost za pacienty a o doktorech ani nemluvím.

No a? Tak jdi dělat něco jiného a nestěžuj si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.5.18 14:10
@Anonymní píše:

Já vím, že se řeší povolání učitelky, však jsem taky napsala, že učitelky mají odpovědnost stejně jako každá jiná profese výše zmiňovaná. Pořád nechápu a třeba mi to tady někdo vysvětlí, proč se tou odpovědností tak ohánějí, každá profese má nějakou odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.5.18 14:11
@kontramatka píše:
No a? Tak jdi dělat něco jiného a nestěžuj si.

Já si v žádném případě nestěžuji, že mám zodpovědnost, to si na ni stěžují ty učitelky. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
30.5.18 14:13
@Anonymní píše:
:palec: Bohužel někteří to opravdu nepochopí. Ano každý má zodpovědnost za něco, ale učitelka má trestně právní odpovědnost, a někdo zkrátka nechápe, že když se děcku něco stane, protože je neposlušné, neuznává autority nebo prostě nemá výchovu, tak je za to odpovědná učitelka. Pochybuju, že by se musel někdo odpovídat rodičům zaměstnance nebo soudu za to, že si zaměsnanec zlomil nohu když spal na schodech…takovým chytrolínům bych doporučila si zkusit odučit jeden týden. Většina by nevydržela ani dn. Můj muž má k učitelkám obrovský respekt…mně osobně řekl, že mně obdivuje, když jsem mu popsala pár zážitků z výuky…odvětil, že by to zmlátil na hromadu a že by se měly povolit kamery ve školách, aby se rodičové na ta svá "zlatíčka " mohli podívat na vlastní oči :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.5.18 14:18
@xacxa píše: :palec: Bohužel někteří to opravdu nepochopí. Ano každý má zodpovědnost za něco, ale učitelka má trestně právní odpovědnost, a někdo zkrátka nechápe, že když se děcku něco stane, protože je neposlušné, neuznává autority nebo prostě nemá výchovu, tak je za to odpovědná učitelka. Pochybuju, že by se musel někdo odpovídat rodičům zaměstnance nebo soudu za to, že si zaměsnanec zlomil nohu když spal na schodech…takovým chytrolínům bych doporučila si zkusit odučit jeden týden. Většina by nevydržela ani dn. Můj muž má k učitelkám obrovský respekt…mně osobně řekl, že mně obdivuje, když jsem mu popsala pár zážitků z výuky…odvětil, že by to zmlátil na hromadu a že by se měly povolit kamery ve školách, aby se rodičové na ta svá "zlatíčka " mohli podívat na vlastní oči :pankac:

Nikdo nezpochybňuje, že ty učitely nemají odpovědnost za ty děti, ale fakt se nedivte, že jste tak neoblíbené, když vy si fakt myslíte a nevím, jestli je to neznalost, nebo proč tohle děláte, že ta vaše profese je ze všeho nejhorší co se týče zodpovědnosti, co se týče výši peněz atd. Vidíte jen tu svoji práci. Myslím si, že zbytečně ze sebe děláte takový chudáky. Můj manžel je hasič a nikdy jsem od něj neslyšela si na něco stěžovat. Je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
30.5.18 14:24

@xacxa Už jsem to tu psala včera. Neustálý pocit ukřivděnosti, nedocenění, nespokojenosti. Já jsem učitel, kdo je víc. Řekni mi proč furt tohle omíláte dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.5.18 14:25
@Anonymní píše:

Souhlasím. Je to nesrovnatelné. Žasnu, že to někdo srovnávat může.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.18 14:26
@melasa píše:
Nikdo nezpochybňuje, že ty učitely nemají odpovědnost za ty děti, ale fakt se nedivte, že jste tak neoblíbené, když vy si fakt myslíte a nevím, jestli je to neznalost, nebo proč tohle děláte, že ta vaše profese je ze všeho nejhorší co se týče zodpovědnosti, co se týče výši peněz atd. Vidíte jen tu svoji práci. Myslím si, že zbytečně ze sebe děláte takový chudáky. Můj manžel je hasič a nikdy jsem od něj neslyšela si na něco stěžovat. Je to o lidech.

Jsme neoblíbené? :lol: :lol: :lol:
Tak s tím jsem se naštěstí nesetkala. Jsem oblíbená, mám spoustu přátel, v soukromém životě se jako učitelka nechovám a v pracovním životě jsem učitelka oblíbená a ochotná. Chudáka ze sebe nedělám a ani si nestěžuji na výši platu.
Ale víš co? Nedávno byl u hasičů den otevřených dveří, byla jsem tam se svou třídou plnou pokladů. A zajímavé bylo to, že hasiči se shodli na tom, že mě obdivují, protože oni by „práci s takovou zvěří fakt nedali“ :lol: (to jsou prosím přímo slova hasičů). A moc mě to potěšilo. Ovšem tedy já naopak obdivuji jejich práci a nemám důvod je nikterak shazovat.
A pokud vím, tak si na mzdu nestěžují jen učitelé. Není to tak dávno, co stávkovali lékaři, sestřičky, řidiči autobusů,… Prostě pokud lidé nejsou spokojení, chtějí to řešit a je to tak správně. Když to řešit nebudou, nic se nikam neposune.

• Citovat
  • Upravit
115850
30.5.18 14:30

Já si vzpomněla na vtip s učitelkama, ale raději ho sem psát nebudu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.5.18 14:35
@Anonymní píše:
Jsme neoblíbené? :lol: :lol: :lol:
Tak s tím jsem se naštěstí nesetkala. Jsem oblíbená, mám spoustu přátel, v soukromém životě se jako učitelka nechovám a v pracovním životě jsem učitelka oblíbená a ochotná. Chudáka ze sebe nedělám a ani si nestěžuji na výši platu.
Ale víš co? Nedávno byl u hasičů den otevřených dveří, byla jsem tam se svou třídou plnou pokladů. A zajímavé bylo to, že hasiči se shodli na tom, že mě obdivují, protože oni by „práci s takovou zvěří fakt nedali“ :lol: (to jsou prosím přímo slova hasičů). A moc mě to potěšilo. Ovšem tedy já naopak obdivuji jejich práci a nemám důvod je nikterak shazovat.
A pokud vím, tak si na mzdu nestěžují jen učitelé. Není to tak dávno, co stávkovali lékaři, sestřičky, řidiči autobusů,… Prostě pokud lidé nejsou spokojení, chtějí to řešit a je to tak správně. Když to řešit nebudou, nic se nikam neposune.

Tebe potěší slova, že s takovouhle zvěří by oni nevydrželi? Jako že uznali, že to máte těžký? 8o 8o Mě by spíš potěšilo, kdyby mi řekli, jste dobrá učitelka, je vidět, že to s dětma umíte. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
30.5.18 14:37
@melasa píše:
Já si v žádném případě nestěžuji, že mám zodpovědnost, to si na ni stěžují ty učitelky. :lol: :lol: :lol:

Nikdy jsem neslyšela že by si učitelky stěžovaly na zodpovědnost. Možná ji někde konstatují jako součást své profese, což je fakt, který mi nikterak nevadí. Nepovažuju to za stěžování. Stačí když to lidi přijmou jako fakt nebudu mít hemzy jakou oni mají taky zodpovědnost, protože to nikoho v debatě o učitelkách nezajímá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.18 14:51
@neumisa píše:
zapomněla jsi na povinné dárky na Vánoce a v červnu…

Tož ja a taky výslužky ze zabijačky :mrgreen: :mrgreen:, poutě a posvícení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová