Proč jsou učitelky neoblíbené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33315
29.5.18 21:28
@Emimin7 píše:
No jo, ale pak by skolu kvuli vysokym narokum nevychodily, takze to k discipline motivuje. Mozna se vsak mylim. :think:

Myslím, že nemýlíš, protože mám pocit, že se nároky na žáky neustále snižují, protože furt dokola vysvětluješ úplný základ a jak na to kašlou, tak prostě není na čem stavět. Do toho už ani pořádně nerozumí psanému textu. Osobně si myslím, že to jde do kytek hlavně díky hyperprotektivním rodičům, kteří běhají po poradnách místo toho, aby chtěli výsledky od potomka. Ale obvinit učitelku je přece jednodušší, než si hrábnou do svědomí, jestli jdu dítku dobrým příkladem čtením knih a dalšími aktivitami, nebo jen sedím na mobilu stejně jak to děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
@SAJ píše:
Taky Kuba? Nejsou ti Kubové diskriminovaní? Chtělo by to kontaktovat školského ombudsmana. ;)

spíš je překubováno. já jich mám ve třídě 6 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148436
@Tinuvien píše:
To je ale blbost. :zed: Test a bodování je snad stejný pro všechny.

Nejlepší vysvědčení ve své třídě má můj kluk, zřejmě působí dívčím dojmem, doted jsem si myslela že je to tím že se učí. Dvě spolužačky jsou tam na tom blbě, jedna propadá, druhá skoro. @CHLAP.cz by byl v rauši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 21:29
@neumisa píše:
Nejhezčí písmo má Kuba, který je sice děsně chytrý, ale taky agresivní. Takže prospěch super, chování pomalounku směřuje k ředitelské. Na vysvědčení se mu to bude dobře vyjímat - ssamé jedničky, z chování dvojka.

Z čeho pramení agresivita u dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.5.18 21:30
@SAJ píše:
Nemáš odkaz?

už to pár měsíců, možná i rok bude. Pokud si pamatuju, tak problém byl v tom, že se jí zdálo, že holčičky mají jedničky častěji a nezaslouženě oproti klukům. Něco jako, jak to, že mají v první třídě samé jedničky, když na to vlastně nemají…ale už je to doba a některé diskuze se mažou…její diskuze jsou celkem výživné a dost zapamatovatelné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148436
29.5.18 21:30
@neumisa píše:
spíš je překubováno. já jich mám ve třídě 6 :lol:

Jal je rozlišuješ? Říkáš jim příjmením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
29.5.18 21:31
@Tinuvien píše:
To je ale blbost. :zed: Test a bodování je snad stejný pro všechny.

https://echo24.cz/…nace-chlapcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.5.18 21:31
@Keyllah píše:
už to pár měsíců, možná i rok bude. Pokud si pamatuju, tak problém byl v tom, že se jí zdálo, že holčičky mají jedničky častěji a nezaslouženě oproti klukům. Něco jako, jak to, že mají v první třídě samé jedničky, když na to vlastně nemají…ale už je to doba a některé diskuze se mažou…její diskuze jsou celkem výživné a dost zapamatovatelné ;)

Boží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
29.5.18 21:32
@melasa píše:
Z čeho pramení agresivita u dětí?

jak to mám vědět? já nejsem jeho matka, jsem placená za to, abych m´ho naučila číst, psát a počítat. To jsem splnila. Odměnou je mi sbírka vulgarit na adresu mou i spolužáků, sem tam toho drahouška sundávám z krku jiného spolužáka a čas od času ignoruji hysterické výlevy - ovšem jen do doby, než začnou létat předměty. Pak ho beru a vleču do ředitelny.

Matka je informována, žel má za to, že chudinkovi všichni ubližují a proto startuje na první dobrou. Pokud ona nebude mít zájem to řešit, já se namáhat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
29.5.18 21:32
@Anna766 píše:
Jal je rozlišuješ? Říkáš jim příjmením?

jo, příjmením. anebo je zkouším všechny najednou :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148436
29.5.18 21:34
@neumisa píše:
jo, příjmením. anebo je zkouším všechny najednou :pankac: :mrgreen:

Super řešení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.5.18 21:34
@neumisa píše:
jak to mám vědět? já nejsem jeho matka, jsem placená za to, abych m´ho naučila číst, psát a počítat. To jsem splnila. Odměnou je mi sbírka vulgarit na adresu mou i spolužáků, sem tam toho drahouška sundávám z krku jiného spolužáka a čas od času ignoruji hysterické výlevy - ovšem jen do doby, než začnou létat předměty. Pak ho beru a vleču do ředitelny.Matka je informována, žel má za to, že chudinkovi všichni ubližují a proto startuje na první dobrou. Pokud ona nebude mít zájem to řešit, já se namáhat nebudu.

trochu jako krocení divé zvěře -) to je na rizikový příplatek. Můj obdiv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 21:35
@Tinuvien píše:
Myslím, že nemýlíš, protože mám pocit, že se nároky na žáky neustále snižují, protože furt dokola vysvětluješ úplný základ a jak na to kašlou, tak prostě není na čem stavět. Do toho už ani pořádně nerozumí psanému textu. Osobně si myslím, že to jde do kytek hlavně díky hyperprotektivním rodičům, kteří běhají po poradnách místo toho, aby chtěli výsledky od potomka. Ale obvinit učitelku je přece jednodušší, než si hrábnou do svědomí, jestli jdu dítku dobrým příkladem čtením knih a dalšími aktivitami, nebo jen sedím na mobilu stejně jak to děcko.

A není to třeba i tím, že jsou rodiče hodně zaměstnaní a pak nemají na děti tolik času jako dříve? A celkově, my jsme hodně četli, sportovali, v televizi nic nebylo, internet nebyl. Je prostě jiná doba. Já třeba vedu děti ke sportu a mají nějaké koníčky, ale hodně rodičů to tak nemá, děti se jim flákají po městě a rodiče nevědí, kde mají svoje děti. Ty jsou potom tak znuděné, že je ani nebaví se učit. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.5.18 21:36
@Keyllah píše:
trochu jako krocení divé zvěře -) to je na rizikový příplatek. Můj obdiv :kytka:

Můj taky. :kytka: Taková klasika, toto.

• Citovat
  • Upravit
26243
29.5.18 21:46

@SAJ

tak jsem ti tu diskuzi o jedničkách našla - počti si :D

https://www.emimino.cz/…icky-248977/

ale koukám, že ta je nějaká slabší… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit