Proč jsou učitelky neoblíbené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
829
29.5.18 20:15
@terinka4444 píše:
máš doma prosím puberťáka? Protože ti se prostě šklebí, a to je to nejmenší. Učitelé učící puberťáky jaksi asi musí počítat s tím, že učí puberťáky. Jo doma vysvětluješ, vysvětluješ, vysvětluješ, sem tam řveš, někteří z nás přistupují k trestům a světe div se, puberťák se dále šklebí.

Děkuji za tenhle příspěvek, už jsem si myslela, že jsem hrozná matka, která má doma nevychovanýho spratka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.5.18 20:17
@Keyllah píše:
třeba ano, třeba ne. Snad jí to do té doby nezpůsobí nějaké problémy u autorit či kamarádů. Tvoje volba, bohužel následky pro ni. Jako rodič moc nechápu, proč je takový problém obětovat trochu svého času, věnovat se dítku a vysvětlovat a vysvětlovat, popř. učit a učit. Mě by vadilo, kdyby kvůli tomu měla mít nějaké problémy, či za to nějak trpět a být nešťastná. Ale jak jsi psala-tvoje volba, tvůj názor ;)
:mrgreen: to nemyslíš vážně, že ne :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.5.18 20:17

@SAJ Taky si myslím, že mobil na lavici mít nemůžou, natož zapnutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.5.18 20:18
@melasa píše:
Děkuji za tenhle příspěvek, už jsem si myslela, že jsem hrozná matka, která má doma nevychovanýho spratka. :kytka:

Ale prd, puberta je peklo, živě si pamatuju tu svoji.

Jen slečna musí domýšlet, jak její chování působí na okolí. A pokud domýšlet nechce, nemůže se divit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.5.18 20:21
@melasa píše:
Děkuji za tenhle příspěvek, už jsem si myslela, že jsem hrozná matka, která má doma nevychovanýho spratka. :kytka:

no hele, já asi jsem hrozná matka, co má doma spratka, protože ona nedělá poslední dobou nic jiného, než že doslova blbě pučí hubu. Pravda, ve škole pučí huby tak nějak všichni a učitelé si nestěžují. Za to já to její pučení huby těžko dávám, takže jako fakt se snažím, ať to nedělá. No víš, kde je moje snaha, že jo? Maximálně k tomu ještě protočí oči v sloup. Moje ječení, nadávání, vysvětlování, trestání, pozitivní motivování je úplně šumák, prostě pučí hubu. A vím, že z toho vyroste. A holt lidé pracující s puberťákama doufám nejsou mimoni a ví, že z toho ty děti vyrostou, tak jako my všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.5.18 20:22
@terinka4444 píše:
máš doma prosím puberťáka? Protože ti se prostě šklebí, a to je to nejmenší. Učitelé učící puberťáky jaksi asi musí počítat s tím, že učí puberťáky. Jo doma vysvětluješ, vysvětluješ, vysvětluješ, sem tam řveš, někteří z nás přistupují k trestům a světe div se, puberťák se dále šklebí.

tak o purbáťovi se tu psalo až o trošku později ;) mě nezaráží, že se dítko zašklebí, mě zaráží rodič, kterému přijde divné, že se učiteli nelíbí, když se dítě v hodině šklebí a to vícekrát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.5.18 20:23
@hanka.br. píše:
@SAJ Taky si myslím, že mobil na lavici mít nemůžou, natož zapnutý.

tak to záleží od školy, u nás mohou. Nesmí být zapnuté zvonění, aby to nerušilo, ale více je neomezují. Bavíme se o druhém stupni, první je v kompetenci učitelů. A vím to stopro, protože jsme to řešili na poslední radě rodičů a znám postoj našeho ředitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.5.18 20:23
@terinka4444 píše: :mrgreen: to nemyslíš vážně, že ne :mrgreen:

já dítku vysvětluju, že se nešklebí, nekouše, neplive a nevyplazuje jazyk…jsem divná, vím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
29.5.18 20:25
@ModraJeDobra píše:
@CHLAP.cz no je fakt, ze prevazuji ucitelky. Ze zkusenosti mi to prislo ale tak nejak fifty fifty, ta kvalita ucitelu a ucitelek. I kdyz je fakt, ze napr. na stredni skole muj nejoblibenejsi vyucujici byl chlap. A jen a jen proto, protoze byl spravedlivy. Ale i mezi chlapama v tehle profesi byli neuveritelni podivini a neprakticti jedinci.
Ale asi jak rikas, mozna ze napr. na male kluky ma dobry vliv, kdyz autorita neni skoro porad jen zena. Napriklad nejaky schopny telocvikar, ktery kluky umi nadchnout a tak, to je vyhra.

Někde jsem četl článek, že inteligentní a schopný (á) učitel/ka nemá problém děti zaujmout, děti nezlobí, nenudí se a spolupracují - vše probíhá OK.

Přečti si zatím tohle:

Feminizace školství a její pedagogické
konsekvence

https://journals.muni.cz/…le/8500/7649

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 20:26
@Keyllah píše:
já dítku vysvětluju, že se nešklebí, nekouše, neplive a nevyplazuje jazyk…jsem divná, vím ;)

Já ji to též vysvětluji. Pořád dokola, ale nechovám se, jako by způsobila nějaký trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.5.18 20:27
@Keyllah píše:
tak o purbáťovi se tu psalo až o trošku později ;) mě nezaráží, že se dítko zašklebí, mě zaráží rodič, kterému přijde divné, že se učiteli nelíbí, když se dítě v hodině šklebí a to vícekrát ;)

no, mě zase zaráží, že učitele dítek ve věku teen jakkoliv rozhodí, že se dítě šklebí. A to dokonce můj nejmilejší brácha učil tři roky matematiku na druhém stupni, a když vidí, jak na ten její ksicht supím, tak se vždycky se smíchem povídá, že to chce klid a nohy v teple, že mám počkat, co bude sedmá osmá třída, že tam je teprve super. Že to chce v klidu dělat, že nic. Tak mi řekni, kantor přeci zná ty děti, jako jejich projevy v různém věku, víc, než kdokoliv jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.5.18 20:29
@Keyllah píše:
já dítku vysvětluju, že se nešklebí, nekouše, neplive a nevyplazuje jazyk…jsem divná, vím ;)

ano, zítra zkusím své pubertální dceři vysvětlit, že se nekouše, neplive a nevyplazuje se jazyk. To bude radosti a smíchu. To si bude myslet, že matce přeskočilo už totálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.5.18 20:29
@melasa píše:
Já ji to též vysvětluji. Pořád dokola, ale nechovám se, jako by způsobila nějaký trestný čin.

a on se tam někdo chová? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
29.5.18 20:30
@terinka4444 píše:
a to je chyba koho, že chlapi nejdou do této profese? Chlapů, tak co si stěžuješ. A kdo bude posuzovat, kdo je ten výborný a koho propustit? Nebo když to bude chlap, bude mít plusové body? Já znám vynikající učitelku, která strčí všechny do kapsy. Co to vypovídá o pohlaví? Nic.

Něco asi dělají státy špatně. ;)

Zapomeňte na ženy. Začala diskriminace chlapců

https://echo24.cz/…nace-chlapcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148407
29.5.18 20:30
@terinka4444 píše:

Tak já žádnou pubertu neměla, ale fakt ne, nešklebila jsem se, netočila očima, nedržkovala…zato starší moje dítě si jí zřejmě vybralo i za mě, protože ta byla hrozná. Se divim że jsme to obě přežily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová