Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
máš doma prosím puberťáka? Protože ti se prostě šklebí, a to je to nejmenší. Učitelé učící puberťáky jaksi asi musí počítat s tím, že učí puberťáky. Jo doma vysvětluješ, vysvětluješ, vysvětluješ, sem tam řveš, někteří z nás přistupují k trestům a světe div se, puberťák se dále šklebí.
Děkuji za tenhle příspěvek, už jsem si myslela, že jsem hrozná matka, která má doma nevychovanýho spratka. ![]()
@Keyllah píše:
třeba ano, třeba ne. Snad jí to do té doby nezpůsobí nějaké problémy u autorit či kamarádů. Tvoje volba, bohužel následky pro ni. Jako rodič moc nechápu, proč je takový problém obětovat trochu svého času, věnovat se dítku a vysvětlovat a vysvětlovat, popř. učit a učit. Mě by vadilo, kdyby kvůli tomu měla mít nějaké problémy, či za to nějak trpět a být nešťastná. Ale jak jsi psala-tvoje volba, tvůj názor
@SAJ Taky si myslím, že mobil na lavici mít nemůžou, natož zapnutý.
@melasa píše:
Děkuji za tenhle příspěvek, už jsem si myslela, že jsem hrozná matka, která má doma nevychovanýho spratka.
Ale prd, puberta je peklo, živě si pamatuju tu svoji.
Jen slečna musí domýšlet, jak její chování působí na okolí. A pokud domýšlet nechce, nemůže se divit. ![]()
@melasa píše:
Děkuji za tenhle příspěvek, už jsem si myslela, že jsem hrozná matka, která má doma nevychovanýho spratka.
no hele, já asi jsem hrozná matka, co má doma spratka, protože ona nedělá poslední dobou nic jiného, než že doslova blbě pučí hubu. Pravda, ve škole pučí huby tak nějak všichni a učitelé si nestěžují. Za to já to její pučení huby těžko dávám, takže jako fakt se snažím, ať to nedělá. No víš, kde je moje snaha, že jo? Maximálně k tomu ještě protočí oči v sloup. Moje ječení, nadávání, vysvětlování, trestání, pozitivní motivování je úplně šumák, prostě pučí hubu. A vím, že z toho vyroste. A holt lidé pracující s puberťákama doufám nejsou mimoni a ví, že z toho ty děti vyrostou, tak jako my všichni ![]()
@terinka4444 píše:
máš doma prosím puberťáka? Protože ti se prostě šklebí, a to je to nejmenší. Učitelé učící puberťáky jaksi asi musí počítat s tím, že učí puberťáky. Jo doma vysvětluješ, vysvětluješ, vysvětluješ, sem tam řveš, někteří z nás přistupují k trestům a světe div se, puberťák se dále šklebí.
tak o purbáťovi se tu psalo až o trošku později
mě nezaráží, že se dítko zašklebí, mě zaráží rodič, kterému přijde divné, že se učiteli nelíbí, když se dítě v hodině šklebí a to vícekrát ![]()
@hanka.br. píše:
@SAJ Taky si myslím, že mobil na lavici mít nemůžou, natož zapnutý.
tak to záleží od školy, u nás mohou. Nesmí být zapnuté zvonění, aby to nerušilo, ale více je neomezují. Bavíme se o druhém stupni, první je v kompetenci učitelů. A vím to stopro, protože jsme to řešili na poslední radě rodičů a znám postoj našeho ředitele.
@terinka4444 píše:to nemyslíš vážně, že ne
já dítku vysvětluju, že se nešklebí, nekouše, neplive a nevyplazuje jazyk…jsem divná, vím ![]()
@ModraJeDobra píše:
@CHLAP.cz no je fakt, ze prevazuji ucitelky. Ze zkusenosti mi to prislo ale tak nejak fifty fifty, ta kvalita ucitelu a ucitelek. I kdyz je fakt, ze napr. na stredni skole muj nejoblibenejsi vyucujici byl chlap. A jen a jen proto, protoze byl spravedlivy. Ale i mezi chlapama v tehle profesi byli neuveritelni podivini a neprakticti jedinci.
Ale asi jak rikas, mozna ze napr. na male kluky ma dobry vliv, kdyz autorita neni skoro porad jen zena. Napriklad nejaky schopny telocvikar, ktery kluky umi nadchnout a tak, to je vyhra.
Někde jsem četl článek, že inteligentní a schopný (á) učitel/ka nemá problém děti zaujmout, děti nezlobí, nenudí se a spolupracují - vše probíhá OK.
Přečti si zatím tohle:
Feminizace školství a její pedagogické
konsekvence
@Keyllah píše:
já dítku vysvětluju, že se nešklebí, nekouše, neplive a nevyplazuje jazyk…jsem divná, vím
Já ji to též vysvětluji. Pořád dokola, ale nechovám se, jako by způsobila nějaký trestný čin.
@Keyllah píše:
tak o purbáťovi se tu psalo až o trošku pozdějimě nezaráží, že se dítko zašklebí, mě zaráží rodič, kterému přijde divné, že se učiteli nelíbí, když se dítě v hodině šklebí a to vícekrát
no, mě zase zaráží, že učitele dítek ve věku teen jakkoliv rozhodí, že se dítě šklebí. A to dokonce můj nejmilejší brácha učil tři roky matematiku na druhém stupni, a když vidí, jak na ten její ksicht supím, tak se vždycky se smíchem povídá, že to chce klid a nohy v teple, že mám počkat, co bude sedmá osmá třída, že tam je teprve super. Že to chce v klidu dělat, že nic. Tak mi řekni, kantor přeci zná ty děti, jako jejich projevy v různém věku, víc, než kdokoliv jiný.
@Keyllah píše:
já dítku vysvětluju, že se nešklebí, nekouše, neplive a nevyplazuje jazyk…jsem divná, vím
ano, zítra zkusím své pubertální dceři vysvětlit, že se nekouše, neplive a nevyplazuje se jazyk. To bude radosti a smíchu. To si bude myslet, že matce přeskočilo už totálně.
@melasa píše:
Já ji to též vysvětluji. Pořád dokola, ale nechovám se, jako by způsobila nějaký trestný čin.
a on se tam někdo chová? ![]()
@terinka4444 píše:
a to je chyba koho, že chlapi nejdou do této profese? Chlapů, tak co si stěžuješ. A kdo bude posuzovat, kdo je ten výborný a koho propustit? Nebo když to bude chlap, bude mít plusové body? Já znám vynikající učitelku, která strčí všechny do kapsy. Co to vypovídá o pohlaví? Nic.
Něco asi dělají státy špatně. ![]()
Zapomeňte na ženy. Začala diskriminace chlapců
@terinka4444 píše:
Tak já žádnou pubertu neměla, ale fakt ne, nešklebila jsem se, netočila očima, nedržkovala…zato starší moje dítě si jí zřejmě vybralo i za mě, protože ta byla hrozná. Se divim że jsme to obě přežily.