Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Annne píše:
Tak zijete v nejake podivne krjaine, protoze treba ve Francii hacici protestuji pravidelne.
U nás nesmí, protože se řídí služebním zákonem. Viděla jsi někdy protestovat hasiče u nás? Nejde to, jednou si tu profesi vybrali, tak ji musí dělat za tolik, kolik jim holt stát dá. A oni si div se nestěžují.
@hanka.br. píše:
Chování ředitele neobhajuji. Nicméně pokud je evidentně porušené pravidlo a následuje sankce, nevidím v tom nespravedlnost. A obhajovat, že se dcera blbě šklebí na své učitele a divit se, že to učitelům vadí - to už nechápu vůbec.
No a právě, vám vadí i blbé ušklíbnutí, jak to potom má na škole vypadat.
@Annne píše:
Tak zijete v nejake podivne krajine, protoze treba ve Francii hacici protestuji pravidelne.
protestovat můžou, jen nesmí stávkovat. ![]()
@melasa píše:
V normálním životě byste za sprostotu a ušklíbání pěkně schytala to mi věřte. Na úřadech byste nic nevyřídila, na ulici by to bylo napřesdržku.
Dcera by si co nejdříve měla uvědomit, jak se má chovat k dospělým autoritám, jinak pohoří už na střední škole, tam se totiž už vylučovat může
Taky učitelka
@melasa píše:
A tobě přijde normální šklebit se na učitele? psala jsi, že se dcera šklebí na učitele -) tedy opakovaně a již delší dobu
promiň, mě by to přišlo nevhodné, i kdyby se šklebila na kohokoli jiného. Máme snad nějaké základní zásady slušného chování
jak to pak asi v té škole může vypadat, když rodiče nejsou něco tak základního schopni dítěti vysvětlit a ještě z toho udělat aféru, že to učiteli vadí ![]()
@melasa píše:
Myslím, že základní úcta k druhému člověku není žádný nadstandardní požadavek. A hlídat si obličej je poměrně důležitá dovednost. Hezký příklad toho, jak rodič obhajuje svou ratolest, která se pošklebuje ostatním a jemu to přijde jako neškodné, roztomilé. Co až se tvá ratolest setká s někým, komu ten hloupý úšklebek bude stát za agresivní reakci? Bude to taky v pohodě? Samozřejmě nemyslím učitele.
@hanka.br. ale prosím tě, když vezmu střed, tak u 12 třídy je to nad 30 tis.
@samá práce píše:
protestovat můžou, jen nesmí stávkovat.
Ano, přesně tak a to ještě nemají placené svátky, příplatky za soboty plus neděle myslím taky ne. O přesčasech ani nemluvím.
@hanka.br. pisatelka vůbec nepsala, kolik je dceři let a uděláte z toho málem nepřátele lidu.
@Anonymní píše:
@hanka.br. pisatelka vůbec nepsala, kolik je dceři let a uděláte z toho málem nepřátele lidu.
A na tom snad záleží?
@Keyllah píše:
A tobě přijde normální šklebit se na učitele? psala jsi, že se dcera šklebí na učitele -) tedy opakovaně a již delší dobupromiň, mě by to přišlo nevhodné, i kdyby se šklebila na kohokoli jiného. Máme snad nějaké základní zásady slušného chování
jak to pak asi v té škole může vypadat, když rodiče nejsou něco tak základního schopni dítěti vysvětlit a ještě z toho udělat aféru, že to učiteli vadí
Já tohle nechci rozebírat, v zahraničí se děti ušklebují zcela běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje. A nešklebila se na učitele.
@Sojkka píše:
@hanka.br. ale prosím tě, když vezmu střed, tak u 12 třídy je to nad 30 tis.
Hrubého.
@hanka.br. Tak to je snad jasné, že se mzda či plat uvádí v hrubém. Jakou by to mělo vypovídající hodnotu uvádět to v čistém.
@hanka.br. píše:
Myslím, že základní úcta k druhému člověku není žádný nadstandardní požadavek. A hlídat si obličej je poměrně důležitá dovednost. Hezký příklad toho, jak rodič obhajuje svou ratolest, která se pošklebuje ostatním a jemu to přijde jako neškodné, roztomilé. Co až se tvá ratolest setká s někým, komu ten hloupý úšklebek bude stát za agresivní reakci? Bude to taky v pohodě? Samozřejmě nemyslím učitele.
No a to je přesně to, co píši, že se od komunistů nic nezměnilo, tam jsem za úšklebek dostala klíčema do hlavy. Já neříkám, že je to v pořádku, ale taky neříkám, že spáchala pomalu trestný čin. A bohužel spousta učitelů si tohle myslí. Tohle mi koneckonců potvrdila i ta výchovná poradkyně, že to některé učitelky nezvládají.