Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SAJ Ten úšklebek je prý tak jednou za tři měsíce, ne že by se šklebila pořád. Dělá ho většinou, když ředitel ječí a obviňuje někoho z něčeho, co není pravda. To není o tom, že by se šklebila pořád. Tady se z toho zase udělala aféra, jako by to byl nevychovaný spratek, aniž by se někdo na něco zeptal a z toho je zase smutno mě.
@melasa píše:
No vidíš a naše výchovná poradkyně mi sdělila, že dcera se učí dobře, z chováním problémy nemá, sportuje, jen někdy udělá úšklebek, což i ona vidí, že je blbost řešit.
Jenomže tady bohužel vaše výchovná poradkyně není, aby nám tvoje slova potvrdila. Vaše výchovná poradkyně se zabývá i dětmi, které nemají vůbec žádné kázeňské problémy? (přirozeně vyjma úšklebků a nerespektování zákazu mobilů ve výuce?)
@Anna766 píše:
Dobře, beruprotože jsou mezi námi tací rodiče, kteří by si na tu učitelku došlápli taky.
Já jsem si nikdy na učitelku nedošlápla, vycházíme spolu perfektně, však jsem tu psala, že stejný názor na to má i ona.
@melasa píše:
@SAJ Ten úšklebek je prý tak jednou za tři měsíce, ne že by se šklebila pořád. Dělá ho většinou, když ředitel ječí a obviňuje někoho z něčeho, co není pravda. To není o tom, že by se šklebila pořád. Tady se z toho zase udělala aféra, jako by to byl nevychovaný spratek, aniž by se někdo na něco zeptal a z toho je zase smutno mě.
Jenže, Melaso, tady se z toho udělalo přesně to, co jsi z toho udělala ty. Takovýmhle stylem se šklebím taky, když mám důvod. Dnes jsem se šklebila na kluka, který v tom vedru dorazil do školy v teplé mikině. Šklebili jsme se na něj všichni a jak začala bouřka, šklebil se zase on na nás.
Ale ono je něco jiného šklebit se v dobrém a ve srandě - a něco jiného, šklebit se ve zlém. V tom je dost zásadní rozdíl. Jedno je vtipné - a druhé začínající šikana.
@Keyllah píše:
a proto to zmiňuje a některým učitelům to vadí, ahařešit to nechceš, tak neřeš, ono se to nějak vyřeší samo. Buď to odezní, nebo narazí a život ji poučí
ale takto zbytečně ztěžovat život vlastnímu dítku, abych měla nad učiteli navrch, protože oni přece řeší kraviny a v zahraničí by se to nestalo, no, tvoje volba
Já už vychovala dvě dospělé děti a jsou to fakt zlatíčka, tak se nebojím, že bych ji nějak ubližovala.
@melasa píše:
Já jsem si nikdy na učitelku nedošlápla, vycházíme spolu perfektně, však jsem tu psala, že stejný názor na to má i ona.
Však říkám že beru.Nic proti tobě.
Jenže jsou rodiče a rodiče…holka ač velice chytrá, tak v tu dobu byla na pěst(ne, nebiju je
) a já si toho byla vědoma.
Ne jako jiná matka letos na třídních schůzkách mého mladšího syna, která hulákala na učitele kterak ten její kvítek liliový nic, to všechno ti ostatní a přitom všichni víme jaký je to spratek co šikanuje slabší, krade a je drzý jak o opice.
@hanka.br. píše:
Jenomže tady bohužel vaše výchovná poradkyně není, aby nám tvoje slova potvrdila. Vaše výchovná poradkyně se zabývá i dětmi, které nemají vůbec žádné kázeňské problémy? (přirozeně vyjma úšklebků a nerespektování zákazu mobilů ve výuce?)
Výchovná poradkyně je zároveň třídní učitelka. Navíc to řešila proto, že moje dcera zkončila u školního psychologa po tom, co po ní řval pan ředitel kvůli tomu telefonu. Raději to ještě dovysvětlím, on neřval jen po ní, ale po celý třídě v tu hodinu, sesypala se z toho jen moje dcera. Není zvyklá, aby na ni někdo křičel. A ona měla ten telefon jen na lavici, to můžou mít, bohužel ji někdo zavolal, dokonce měla tiché zvonění, ale ho rozčílilo to, že se objevilo světlo na displeji. Ale to je fakt jedno, já jsem tu nepřišla řešit moji dceru.
A dvacet tisíc čistého je fakt málo na učitele. To bych nedělala ani kdybych měla ty prázdniny.
@melasa píše:
Výchovná poradkyně je zároveň třídní učitelka. Navíc to řešila proto, že moje dcera zkončila u školního psychologa po tom, co po ní řval pan ředitel kvůli tomu telefonu. Raději to ještě dovysvětlím, on neřval jen po ní, ale po celý třídě v tu hodinu, sesypala se z toho jen moje dcera. Není zvyklá, aby na ni někdo křičel. A ona měla ten telefon jen na lavici, to můžou mít, bohužel ji někdo zavolal, dokonce měla tiché zvonění, ale ho rozčílilo to, že se objevilo světlo na displeji. Ale to je fakt jedno, já jsem tu nepřišla řešit moji dceru.
V pohodě. Já taky nechci řešit tvoji dceru. Předpokládám, že jsi v té třídě nebyla a neviděla, co se přesně stalo. Ono to vždycky je trošku jinak, než děti a hlavně dorostenci líčí. Vždycky jsou naprosto nevinní, na rozdíl od ostatních.
@Keyllah píše:
ale to bylo o dvě/tři strany dřív, to nemůžeš chtít, aby si pamatoval, ne náš Jiřík od mezinárodní firmy
Sry, já to nesleduji a jen dneska jsem měl kolem 100 upozornění a nemohu všechny zájemkyně uspokojit.
Jednou za den a dost. ![]()
Příspěvek upraven 29.05.18 v 20:09
@hanka.br. píše:
V pohodě. Já taky nechci řešit tvoji dceru. Předpokládám, že jsi v té třídě nebyla a neviděla, co se přesně stalo. Ono to vždycky je trošku jinak, než děti a hlavně dorostenci líčí. Vždycky jsou naprosto nevinní, na rozdíl od ostatních.
Ale ona mi to dcera nelíčila vůbec, jen ta učitelka-výchovná poradkyně právě. ![]()
@Keyllah píše:
tak v zahraničí se toho děje spousta, střílí se celkem často na školách, někde se ještě praktikuje obřízka, a? Tady u nás patří mezi základní zásady slušného chování nešklebení se, které je nutné dítko naučit. Pokud to u vás z nějakého důvodu nejde, ok, je to vaše věc, ale podivovat se, že by to mohlo učiteli vadit, je fakt dost mimo…
máš doma prosím puberťáka? Protože ti se prostě šklebí, a to je to nejmenší. Učitelé učící puberťáky jaksi asi musí počítat s tím, že učí puberťáky. Jo doma vysvětluješ, vysvětluješ, vysvětluješ, sem tam řveš, někteří z nás přistupují k trestům a světe div se, puberťák se dále šklebí.
@melasa píše:
Ale ona mi to dcera nelíčila vůbec, jen ta učitelka-výchovná poradkyně právě.
A to v té třídě tedy byla i ta výchovná poradkyně a ředitelem?
@melasa píše:
Ty, oni mohou mít opravdu mobil na lavici? I u nás (SŠ), je zakotveno ve školním řádu, že mobilní telefony mají být během výuky vypnuté a uložené. Samozřejmě, je to nesmysl a nikdo to nedodržuje. Jenže školní řád je školní řád, takže když dojde na lámání chleba - tedy když ředitel školy přijde třídě něco vytknout (což ty moje miláčky pitomé zrovna teď zase čeká, protože se zachovali jako totální idioti a já už kvůli nim zdupa dostala včera) -a někomu začne blikat mobil, ředitel se pochopitelně vytočí jak beruška. Mimochodem, to tvé dceři někdo psal ve vyučování? Nebo volal? Odpovídal na její zprávy?
Holka na sebe bohužel upozornila sama - a ač je to nesprávné, je to vcelku pochopitelné… Zkus s ní probrat to, jak její chování (mobil, úšklebek) působil na ředitele. Prostě měla smůlu, no. ![]()
No jeje!