Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sojkka píše:
@hanka.br. Tak to je snad jasné, že se mzda či plat uvádí v hrubém. Jakou by to mělo vypovídající hodnotu uvádět to v čistém.
Ano ano. V čistém jsme skoro o deset míň. A to je výrazně méně, než má údajně ta tvoje kamarádka.
@melasa píše:
Já tohle nechci rozebírat, v zahraničí se děti ušklebují zcela běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje. A nešklebila se na učitele.
tak v zahraničí se toho děje spousta, střílí se celkem často na školách, někde se ještě praktikuje obřízka, a? Tady u nás patří mezi základní zásady slušného chování nešklebení se, které je nutné dítko naučit. Pokud to u vás z nějakého důvodu nejde, ok, je to vaše věc, ale podivovat se, že by to mohlo učiteli vadit, je fakt dost mimo…
@melasa píše:
No a to je přesně to, co píši, že se od komunistů nic nezměnilo, tam jsem za úšklebek dostala klíčema do hlavy. Já neříkám, že je to v pořádku, ale taky neříkám, že spáchala pomalu trestný čin. A bohužel spousta učitelů si tohle myslí. Tohle mi koneckonců potvrdila i ta výchovná poradkyně, že to některé učitelky nezvládají.
Tvoje dcera nedostala klíčem do hlavy, tohle učitel udělat dnes, tak jde sedět. Na tvém místě bych dceru naučila, jak se má chovat, případně se nachystala ke stěhování do Anglie, kde se lidi na sebe podle tebe normálně šklebí a budete v pohodě obě. Jinak obdivuju tvoji schopnost číst myšlenky rovnou spoustě učitelů.
@Keyllah píše:
tak v zahraničí se toho děje spousta, střílí se celkem často na školách, někde se ještě praktikuje obřízka, a? Tady u nás patří mezi základní zásady slušného chování nešklebení se, které je nutné dítko naučit. Pokud to u vás z nějakého důvodu nejde, ok, je to vaše věc, ale podivovat se, že by to mohlo učiteli vadit, je fakt dost mimo…
No vidíš a já mám jiný názor.
@hanka.br. Já jsem někde psala, že je to v čistém? Znovu opakuji, snad každý rozumný člověk ví, že se plat či mzda uvádí v hrubém, neboť čistou mzdu ovlivňují případné slevy na děti, atd.
Tabulkový plat máme všichni ve státním sektoru…někdo pracuje s dětmi, někdo s občany, někdo s pacienty…ale všichni jsme si pravděpodobně vybrali povolání dobrovolně.
Základní školu jsem ukončila přesně před 30 roky a vždy byl ve třídě někdo, kdo byl šašek, někdo dokonalý, někdo blbý…a byli i ti, kteří se šklebili. Nehrajme si tady na dokonalé, kteří dělají vše vždy skvěle…
@melasa píše:
No a to je přesně to, co píši, že se od komunistů nic nezměnilo, tam jsem za úšklebek dostala klíčema do hlavy. Já neříkám, že je to v pořádku, ale taky neříkám, že spáchala pomalu trestný čin. A bohužel spousta učitelů si tohle myslí. Tohle mi koneckonců potvrdila i ta výchovná poradkyně, že to některé učitelky nezvládají.
když učitelé jsou tam od toho, aby učili, né aby řešili nedostatky ve výchově a někomu vysvětlovali, že není slušné se šklebit. Od toho mají snad ty děti taky rodiče, ne? Popravdě chápu, že je to prudí, když ty v tom evidentně problém nevidíš, neb v zahraničí je to běžné…
@hanka.br. píše:
Tvoje dcera nedostala klíčem do hlavy, tohle učitel udělat dnes, tak jde sedět. Na tvém místě bych dceru naučila, jak se má chovat, případně se nachystala ke stěhování do Anglie, kde se lidi na sebe podle tebe normálně šklebí a budete v pohodě obě. Jinak obdivuju tvoji schopnost číst myšlenky rovnou spoustě učitelů.
@Annne píše:
u vasvonku aj stavkuju.
něco jiného je protest a něco jiného stávka. Když půjde pár komunistických zaměstnanců řvát někam na náměstí mimo svou pracovní dobu, budou toho nanejvýše plný noviny. Ale když půjdou hasiči v pracovní době stávkovat, tak holt nanejvejš shoří pár nemovitostí či nebudou vyklizeny silnice po dopravních nehodách.
To jen taková odbočka a pochybuji, že Francii je to jinak. ![]()
@melasa píše:
No vidíš a já mám jiný názor.
v pořádku
snad bude mít dcera štěstí a nebude na školách/úřadech a ve vztazích narážet na lidi, kterým nepřijde divné a urážlivé, že se na ně šklebí a povede se jí jim vysvětlit, že v zahraničí je to běžné ![]()
@melasa píše:![]()
![]()
Teď jsi se přesně projevila jako učitelka. Já myslím, že mi nemusíš říkat, co mám dělat.
Napsala jsem ti, co bych udělala já na tvém místě. Co máš a nemáš dělat nikde nevidím.
@melasa píše:![]()
![]()
Teď jsi se přesně projevila jako učitelka. Já myslím, že mi nemusíš říkat, co mám dělat.
Paní učitelky tady svými názory přesně ukazují, proč bývají neoblíbené…bohužel.
@Keyllah píše:
v pořádkusnad bude mít dcera štěstí a nebude na školách/úřadech a ve vztazích narážet na lidi, kterým nepřijde divné a urážlivé, že se na ně šklebí a povede se jí jim vysvětlit, že v zahraničí je to běžné
Já doufám, že z toho vyroste, stejně jako já.
@melasa píše:
Já doufám, že z toho vyroste, stejně jako já.
třeba ano, třeba ne. Snad jí to do té doby nezpůsobí nějaké problémy u autorit či kamarádů. Tvoje volba, bohužel následky pro ni. Jako rodič moc nechápu, proč je takový problém obětovat trochu svého času, věnovat se dítku a vysvětlovat a vysvětlovat, popř. učit a učit. Mě by vadilo, kdyby kvůli tomu měla mít nějaké problémy, či za to nějak trpět a být nešťastná. Ale jak jsi psala-tvoje volba, tvůj názor ![]()