Proč jsou učitelky neoblíbené?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1878
29.5.18 18:13
@hanka.br. píše:
Jiříku, psal jsi, že bere tolik, že nechápeš, na co si stěžují. No nic.

Mě to přišlo dost na půl úvazku, ale kolik to bylo přesně si nepamatuji. :roll: Ale já ani nevím, kolik beru já. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 18:15
@hanka.br. píše:
Já nechci, aby to u nás vypadalo jako v Anglii. A tím méně to mohou ovlivnit řadoví učitelé. Kam bychom došli, kdyby jeden rodič chtěl Anglii, druhý Finsko a my abychom předváděli celou Evropu podle toho, jak si kdo přeje… Jsme tady. A co se týče těch poznámek - holt ti skvělí lidé a autoritou jsou na jiných postech.
ˇPrávě, já si nějak myslím, že se od komunistů toho v naších školách moc nezměnilo, co se týče chování k žákům, myslím si, že změna by byla potřeba a to pořádná. Jenže mám pocit, že učitelé v Česku ji nechtějí, jsou na něco zvyklí a nechtějí něco měnit. A jestli jsou učitelé, kteří si umí sjednat autoritu na jiných postech, tak to je mi líto. Já svoji práci miluji a nešla bych jinam, kdyby mi nabídli více mimo obor, protože jsem ve svém oboru fakt dobrá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
29.5.18 18:17
@hanka.br. píše:
Jiříku, psal jsi, že bere tolik, že nechápeš, na co si stěžují. No nic.

ale to bylo o dvě/tři strany dřív, to nemůžeš chtít, aby si pamatoval, ne náš Jiřík od mezinárodní firmy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.5.18 18:17
@Sojkka píše:
@hanka.br. a to je právě ono. Ten neustálý pocit ukřivděnosti, nedocenění, nespokojenosti. Mám blízkou kamarádku učitelku na 1.stupni s praxí co máš ty. Její měsíční příjem činí vč. osobního ohodnocení cca 35.000,–. Vzhledem k délce prac. doby, prázdninám, atd. je spokojena. Práce jí naplňuje, děti miluje a nikdy jsem od ní neslyšela stěžovat si. Nikdy jsem u ní nezaregistrovala takové to předhazování vlastní důležitosti jenom proto, aby každý pochopil, že já jsem učitelka kdo je víc. Víš co, kvalitní učitel jak po stránce odborné tak lidské je pro dítě potažmo rodiče výhra v loterii. Bohužel mám někdy pocit, že mnozí z nich již zapomněli, proč vlastně peďák studovali.

Vy si s kamarádkami ukazujete výplatní pásky? Jestli má měsíčně přes deset tisíc odměny, pak je na hodně výjimečné škole. Ale spíš to bude trochu jinak. To je fuk. Na peníze si fakt nestěžuju a v podstatě na nic. jen jsem si dovolila vyjádřit svůj pocit z diskuze. Doufám, že to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.5.18 18:23
@melasa píše: ˇPrávě, já si nějak myslím, že se od komunistů toho v naších školách moc nezměnilo, co se týče chování k žákům, myslím si, že změna by byla potřeba a to pořádná. Jenže mám pocit, že učitelé v Česku ji nechtějí, jsou na něco zvyklí a nechtějí něco měnit. A jestli jsou učitelé, kteří si umí sjednat autoritu na jiných postech, tak to je mi líto. Já svoji práci miluji a nešla bych jinam, kdyby mi nabídli více mimo obor, protože jsem ve svém oboru fakt dobrá.

A ty máš se školstvím nějaké obecné zkušenosti, nebo z čeho plyne tvůj pocit, že je to stejný jako za komunistů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
29.5.18 18:33

@hanka.br. Výplatní pásky si neukazujeme, nicméně nevidím důvod proč bych jí neměla věřit. Ostatně aktuální tabulky jsou běžně dostupné na netu. Nicméně opět klasika, zkrátka ne, tak to není, já to přeci musím vědět. :zed:
I já jsem napsala svůj názor na to, jak to vnímá běžný občan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 18:34
@hanka.br. píše:
A ty máš se školstvím nějaké obecné zkušenosti, nebo z čeho plyne tvůj pocit, že je to stejný jako za komunistů?

Já jsem chodila do školy za komunistů a moje děti chodí do školy momentálně. Chování některých učitelek a hlavně ředitelů se fakt nezměnilo. Možná to bude tím, že stejné učitelky učily mě i moje děti. Nedávno jsem byla ve škole, zavolala si mě třídní učitelka, že si mám do školy přijít pro mobil, že měla dcera mobil ve vyučování snad používat, bylo to na příkaz pana ředitele. Z učitelkou mám perfektní vztah, řekla mi, že ředitel se ráno špatně probudil a prudil no, na někom si tu zlost musel vybít, tak to byla moje dcera, která holt neumí úplně ztichnout, když cítí nějakou nespravednost. Netelefonovala, neesemeskovala, jen ji prosvítil mobil, někdo ji volal. Ředitel si na ni zchladil žáhu a to tak, že zkončila u školního psychologa, jak se klepala. S učitelkou jsme si povídali dost, je to i výchovná poradkyně, řekla mi k tomu svoje, navíc podotkla, že dcera se někdy blbě zašklebí, jinak nic neprovádí, nemá kázeňské problémy, ale už ten úšklebek vadí hodně učitelkám…Sama mi řekla, že se stydí za chování půlky učitelskýho sboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
29.5.18 18:37
@hanka.br. píše:
Vy si s kamarádkami ukazujete výplatní pásky? Jestli má měsíčně přes deset tisíc odměny, pak je na hodně výjimečné škole. Ale spíš to bude trochu jinak. To je fuk. Na peníze si fakt nestěžuju a v podstatě na nic. jen jsem si dovolila vyjádřit svůj pocit z diskuze. Doufám, že to nevadí.

Pochopitelně že to nevadí. Od toho diskuze jsou, aby každý mohl slušně vyjádřit svůj názor.
Pak ale není potřeba psát, že si o učitele „otíráme boty“ jen proto, že hromadně učitele nelitujeme. Většina diskutujících uznává, že učitelé jsou špatně placení, ale není to zdaleka jediná podhodnocená profese.
Jen jsem si dovolila vyjádřit svůj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.18 18:37

@melasa příští rok to bude třicet let :zed: to už se ta učitelská sorta safra obměnila…Já jen cítím, že v roce 2007 a dříve se mi fakt učilo lépe a jednodušeji než třeba poslední dva roky. Neustále bojuji o kázeň, nošení pomůcek, dodržování pravidel atd. Je to i tím, že naše spádová oblast se stala oblastí, kde je hodně sociálně slabých rodin, které se dětem nevěnují, nevštěpují jim základy slušného chování, máme také ve všech třídách více chlapců než dívek…takže problémy pramení i odtud.
Děti nám bohužel někdy velmi hlasitě a velmi nevyžádaně sdělují co si myslí, že nechtějí v hodinách pracovat…druhý stupeň je chuťovka.
Myslím, že za základní neznalostí většiny komentátorů stojí skutečnost, že netuší, jaké děti jakých rodičů dneska chodí do školy…děti téměř bezdomovců, děti bez zubů na druhém stupni - ano už vytržené druhé zuby, protože byly tak zkažené, protože nikdo z rodiny nechodí pravidelně k zubaři…to je jen drobná ukázka.
Nemáte ponětí, jak OBROVSKÉ rozdíly dneska mezi jednotlivými rodinami a dětmi jsou a my to máme ve škole dát dokupy a opravovat :dance:
Taky učitelka

• Citovat
  • Upravit
829
29.5.18 18:41

@Annne Ano souhlasím s tebou, že by učitelé měli brát více peněz, protože tam chodí učit každý de..bil, ale co už teď s těma, co tu školu vystudovali? A pokud se přidá učitelům, tak by se mělo přidat i hasičům, kteří mají daleko více náročnější práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
29.5.18 18:46

Proč jsou učitelky neoblíbené? No třebas z tohoto důvodu : https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
30408
29.5.18 18:48
@Sojkka píše:
@hanka.br. Výplatní pásky si neukazujeme, nicméně nevidím důvod proč bych jí neměla věřit. Ostatně aktuální tabulky jsou běžně dostupné na netu. Nicméně opět klasika, zkrátka ne, tak to není, já to přeci musím vědět. :zed:
I já jsem napsala svůj názor na to, jak to vnímá běžný občan.

Tak právě proto, že jsou dostupné, tak musíš uznat, že tebou uvedená částka čistého je prostě nereálná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 18:48
@Anonymní píše:
@melasa příští rok to bude třicet let :zed: to už se ta učitelská sorta safra obměnila…Já jen cítím, že v roce 2007 a dříve se mi fakt učilo lépe a jednodušeji než třeba poslední dva roky. Neustále bojuji o kázeň, nošení pomůcek, dodržování pravidel atd. Je to i tím, že naše spádová oblast se stala oblastí, kde je hodně sociálně slabých rodin, které se dětem nevěnují, nevštěpují jim základy slušného chování, máme také ve všech třídách více chlapců než dívek…takže problémy pramení i odtud.
Děti nám bohužel někdy velmi hlasitě a velmi nevyžádaně sdělují co si myslí, že nechtějí v hodinách pracovat…druhý stupeň je chuťovka.
Myslím, že za základní neznalostí většiny komentátorů stojí skutečnost, že netuší, jaké děti jakých rodičů dneska chodí do školy…děti téměř bezdomovců, děti bez zubů na druhém stupni - ano už vytržené druhé zuby, protože byly tak zkažené, protože nikdo z rodiny nechodí pravidelně k zubaři…to je jen drobná ukázka.
Nemáte ponětí, jak OBROVSKÉ rozdíly dneska mezi jednotlivými rodinami a dětmi jsou a my to máme ve škole dát dokupy a opravovat :dance:
Taky učitelka

Já mám kamarádku, která učí na dříve zvláštní škole, je teda pravda, že neustále poučuje i nás. Ale jinak je to skvělá žena a to co mi vypráví, chápu, že to nemá jednoduché. Ale kdybych ti teď napsala, jak se mi skvěle moje práce dělala před dvaceti lety, kdy nebyla taková legislativa jako dneska, to je diametrálně rozlišná práce, ale to je prostě dobou. Tenhle posun nastal v každé práci. Jenže učitely to strašně těžce nesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 18:49
@Annne píše:
jo, ale to maji jit ucitele protestovat za hasice? Kazdej za sebe. Ucitele protestuji za sebe, hasici za sebe, prodavacky za sebe a meli by se vsichni navzajem podporit, protoze vsichni maji tezkou praci a zaslouzi si.

Hasiči nesmí protestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.5.18 18:53
@melasa píše:
Já jsem chodila do školy za komunistů a moje děti chodí do školy momentálně. Chování některých učitelek a hlavně ředitelů se fakt nezměnilo. Možná to bude tím, že stejné učitelky učily mě i moje děti. Nedávno jsem byla ve škole, zavolala si mě třídní učitelka, že si mám do školy přijít pro mobil, že měla dcera mobil ve vyučování snad používat, bylo to na příkaz pana ředitele. Z učitelkou mám perfektní vztah, řekla mi, že ředitel se ráno špatně probudil a prudil no, na někom si tu zlost musel vybít, tak to byla moje dcera, která holt neumí úplně ztichnout, když cítí nějakou nespravednost. Netelefonovala, neesemeskovala, jen ji prosvítil mobil, někdo ji volal. Ředitel si na ni zchladil žáhu a to tak, že zkončila u školního psychologa, jak se klepala. S učitelkou jsme si povídali dost, je to i výchovná poradkyně, řekla mi k tomu svoje, navíc podotkla, že dcera se někdy blbě zašklebí, jinak nic neprovádí, nemá kázeňské problémy, ale už ten úšklebek vadí hodně učitelkám…Sama mi řekla, že se stydí za chování půlky učitelskýho sboru.

Chování ředitele neobhajuji. Nicméně pokud je evidentně porušené pravidlo a následuje sankce, nevidím v tom nespravedlnost. A obhajovat, že se dcera blbě šklebí na své učitele a divit se, že to učitelům vadí - to už nechápu vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová