Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ModraJeDobra píše:
naprosto stejna zkusenost… tezke vydychat.![]()
Mate to taky nekdo v rodine?
jo, švagr, švagrová, tři neteře, od školky po gympl…je to diagnóza
nejlepší švára, který učí na gymplu tělák. Ale zase je fajn, že se naše děti dostávají běžně do tělocvičny s ním, takže skáčou přes kozu, znají hrazdu, děláme tam oslavy, dětem se náramně líbí, švára jim otevře nářaďovnu a mají celou velkou tělocvičnu pro sebe a řádí a řádí se švárou jak diví. A švára je vyučuje tělesnou výchovu
srandovní jsou tam školkáčci. Ale jinak je mám všechny moc moc ráda.
@ModraJeDobra mamka je učitelka. Je to vazne neuvěřitelně na nervy lezoucí
s věkem se to stupňuje, tak mam prima vyhlídky
Tak na mne nikdy nikdo nepoznal mimo skolu mou profesi, pry jsko ucitelka vubec nepusobim. Jsem dost uzavrena a moc toho nenamluvim. Mimo profesi se rada bavim o jinych tematech a mam rada ticho ![]()
Prosim nechat anonym, nechci, aby byl muj nick spojovan s konktetnim povolanim.
@terinka4444 jo, tak to maji decka fajn.
Jinak uplne presne jak pise @Tichošlápek, tak se to podle me s vekem stupnuje (rekla bych ze vyrazne!)… tech x desitek let se nastrada… ![]()
Ja treba nedavno jednala s jednou pani a potom me v telefonu jeden den sjela jak male decko, tak jsem si rikala, ze to snad neni mozny, ze to musi byt ucitelka nebo mit hodne zly den. No a pak pri osobnim jednani rikala, ze pred soucasnym povolanim byla mnoho let ucitelka… ![]()
Jinak mam to i v rodine a je to znat vic nez dost.
@Anonymní píše:
Prosim nechat anonym, nechci, aby byl muj nick spojovan s konktetnim povolanim.
@Honzislav píše:
Za mě má zakladatelka asi nějaký osobní problém. Protože za A: nenadává se jen na učitele.
Za B: když mi někdo nadává, ohradím se, nebo ty bláboly neposlouchám.
Za C: Každý si může říkat co chce.
A nakonec, své zaměstnání jste si snad zvolila dobrovolně a samostatně. Nebo vás k tomu někdo donutil? Jestli dobrovolně, tak nechápu, co tady řešíte. V každém zaměstnání jsou problémy, a hloupí lidé jsou taky všude. Asi tak.
Na závěr naprosto jasně uvádím, že osobně sdílím jedno učitelské povolání v rodině, tudíž moc dobře vím, jak tito lidé působí na okolí a jak se chovají k dospělým lidem otravně a způsobem, jako by ti ostatní byli nevychovaní a nedospěli žáčci ve škole. Takže toto jinak velice odpovědné a záslužné povolání jako diagnóza prostě na okolí působí a neberte to jako osobní urážku. Není to osobní urážka… je to zkušenost.
No já nevím, nikoho neotravuji, ale když někdo něco potřebuje, tak pomáhám. No a lidi to za nic nemají. Přesto pomůžu zas a znova. Holt diagnóza.
ale jak se popisujes, znis docela rozumne.
nejde o povolani, za to se nestydim, jde o meho ex, nechci, aby identifikoval muj nick.
Prosim anonym, nechci povolani spojit s uzivatelskym jmenem, jsme velka firma… ![]()
Ja teda skolim dospele novacky, neni to mozna uplne to same, ale stane se mi, ze se zpetne zhrozim nad sebou ![]()
Beru to tak, ze vysvetleni musi byt blbuvzdorne (a stejne mi to ne vzdycky vychazi). Pak vysvetluji treba mamce proc nema internet a mluvim na ni jak na dite ![]()
Asi nejhorsi to byva smerem na manzela. Kdysi taky v te nasi firme pracoval, a shodou nahod jsme se podileli na stejnem projektu. Stal se na cas mym podrizenym, neprimo
od te doby mi obcas musi pripomenout, ze se mnou jiz nepracuje, „jenom“ bydli
![]()
No proč asi
krátká pracovní doba, moře peněz, lehká práce a 3 měsíce prázdnin.
@Bellatrix Lestrange píše:
No proč asikrátká pracovní doba, moře peněz, lehká práce a 3 měsíce prázdnin.
zapomněla jsi na povinné dárky na Vánoce a v červnu…
@Anonymní píše:
omlouvám se budu anonym.Moje nevlastní mamka se kterou jsem vyrůstala od mala je učitelka na ZŠ dělá to plácnu 20 let nikdy jiné zaměstnání neměla. V rodině máme asi další 3 učitelky.
Přiznávám, že nesnáším učitelky! omlouvám se že házím všechny do jednoho pytle. Mamka se doma chovala uplně stejně jako ve škole takže to bylo k nevydržení. Krom toho že za 20 let nic nezměnila a pořád učí podle starých metod a myslí si že je to takto v pořádku. Dodnes neumí dělat s internetem a ve zpoustě věcí je „tupá“ nevím podle mě by učitelky měli rok co rok dělat nějaké testy zkoušky a pořád se učit a né že jednou udělají vejšku nastoupí a stvrdnou tam do důchodu. Dnešní děti jsou jiné než před 20ti lety a je potřeba používat jiné motody (psychologie atd..)
A to nemluvím o tom jak se neustále učitelky nad dětmi povyšují a ponižují je před tabulí jen aby si dokázali že jsou NĚCO. Nikdy nezapomenu kolikrát jsem byla před celou třídou ponížena strapněna. fuj ještě teď jsem vzteky rudá
.a to už jsem ze školy pár let venku.
Podle mě jsou učitelky zamindrákované potvory které si léčí mindráky na dětech a dokazují si že jsou něco!
Jak jsem psala v rodině a kolem sebe mám zpousta učitelek a všechny jsou na jedno brdo.
…
už se mi nesčetně krát stalo, že jsem mluvila s někým nebo jsem se s někým setkala a hned jsem poznala že je to 100% učitelka a pak se mi to i potvrdilo.
Dneska kdybych mohla být dítě ve škole s těmi zkušenostmi co mám doposud nasbírané tak bych je taak drtila a nakládala bych jim a drtila bych je až hrůza.Byla bych zmetek a nic bych si nenechala líbit. (spravedlivej zmetek) neříkám že jsou děti svatoušci …
Já se opravdu omlouvám těm co jsou „normální“ ale já jsem zažila vždy jen potvory a dodnes to ve mě zůstalo.manžel to cítí stejně. Má podobné zážitky a v okolí učitelky. Takže jakmile náš syn nastoupí do školy tak budeme já i manžel strašlivě trpět! A na rodičáky nikdy nepůjdu já ale jedině můj muž.
uuuf to jsem se rozčílila jen co slyším slovo učitelka a přečetla jsem si asi 3 přízpěvky tak mě to nadzvedlo ze židle…
zakladatelko omlouvám se Ti snad se tě to nedotkne… třeba jsi jedna z těch prima podstivých učitelek co mají svou práci rády a zrovnatak můžeš být i prima ženská „v civilu“ (mimo školu) já mám bohužel jen ty nejhorší zkušenosti.
Přesně tak to mám i já.
Celé školství v ČR jde špatným směrem. Jen se učí věci, které nebudou žáci a studenti v životě potřebovat. Na základce na prvním stupni je to OK.
Chtělo by to zavést finské školství.
http://www.eduin.cz/…em-skolstvi/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Školství_ve_Finsku
Za první Republiky měli učitelé společenskou prestiž. Komunisti vše zničili!
Tenkrát byli učitelé téměř výhradně muži - dnes to jsou ženy. To je špatně. Přál bych si, aby to bylo 50 na 50. Děti potřebují oba vzory: ŽENU I MUŽE!!! V tom vidím hlavní problém. Je potřeba učitelské povolání adekvátně zaplatit, aby přišli vyučovat i muži. Problém s adekvátním zaplacením je i v jiných oborech. Za všechen ten marast můžeme poděkovat 40 let vládnutí totalitní strany KSČ. Na Západ od nás jsou učitelé placeni dobře ( mnohem lépe).
Kvalita služeb i školství bude nadále klesat = NEJSOU LIDI. Nedostatek pracovní síly se již projevuje na stále se zhoršující kvalitě všech služeb - včetně školství, zdravotnictví atd. Bude dlouho trvat, než se to zlepší. ![]()
@CHLAP.cz Kolik to je adekvatne zaplatit, znam par ucitelu a vsichni maji vyssi plat nez mam v soukrome sfere. V CR je proste zvyk stezovat si na jakykoliv plat.
@CHLAP.cz A povolani neznicili komuniste, ale soucasny pristup deti a rodicu.
@e008 píše:
@CHLAP.cz Kolik to je adekvatne zaplatit, znam par ucitelu a vsichni maji vyssi plat nez mam v soukrome sfere. V CR je proste zvyk stezovat si na jakykoliv plat.
To je pravda. Vyšší plat nezaručí vyšší kvalitu. Bohužel. ![]()
Jedině finský model. ![]()
@e008 píše:
@CHLAP.cz A povolani neznicili komuniste, ale soucasny pristup deti a rodicu.
Je potřeba schopné výborně zaplatit - neschopné propustit. Komunisti nerozlišovali - platili všem stejně. Katastrofa je, že učí převážně ženy. To se mohlo za posledních 30 let změnit a přiblížit se poměru 50/50.
Znám výborné učitele, kde se děti nenudí a je tam vynikající spolupráce atd. Někteří na tohle povolání nemají a měli by být neprodleně propuštěni.
@CHLAP.cz Ano, to je katastrofa, že učí ženy. Opravdu uvažuji, že se na to vykašlu, protože tyhle hemzy číst…