Proč jsou učitelky neoblíbené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
28.5.18 18:38
@ModraJeDobra píše:
naprosto stejna zkusenost… tezke vydychat. ;) :)
Mate to taky nekdo v rodine? :mrgreen:

jo, švagr, švagrová, tři neteře, od školky po gympl…je to diagnóza :mrgreen: nejlepší švára, který učí na gymplu tělák. Ale zase je fajn, že se naše děti dostávají běžně do tělocvičny s ním, takže skáčou přes kozu, znají hrazdu, děláme tam oslavy, dětem se náramně líbí, švára jim otevře nářaďovnu a mají celou velkou tělocvičnu pro sebe a řádí a řádí se švárou jak diví. A švára je vyučuje tělesnou výchovu :mrgreen: srandovní jsou tam školkáčci. Ale jinak je mám všechny moc moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.5.18 18:48

@ModraJeDobra mamka je učitelka. Je to vazne neuvěřitelně na nervy lezoucí :lol: s věkem se to stupňuje, tak mam prima vyhlídky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 18:50

Tak na mne nikdy nikdo nepoznal mimo skolu mou profesi, pry jsko ucitelka vubec nepusobim. Jsem dost uzavrena a moc toho nenamluvim. Mimo profesi se rada bavim o jinych tematech a mam rada ticho ;)

Prosim nechat anonym, nechci, aby byl muj nick spojovan s konktetnim povolanim.

• Citovat
  • Upravit
1874
28.5.18 18:58

@terinka4444 jo, tak to maji decka fajn. :) Jinak uplne presne jak pise @Tichošlápek, tak se to podle me s vekem stupnuje (rekla bych ze vyrazne!)… tech x desitek let se nastrada… :lol:
Ja treba nedavno jednala s jednou pani a potom me v telefonu jeden den sjela jak male decko, tak jsem si rikala, ze to snad neni mozny, ze to musi byt ucitelka nebo mit hodne zly den. No a pak pri osobnim jednani rikala, ze pred soucasnym povolanim byla mnoho let ucitelka… :)
Jinak mam to i v rodine a je to znat vic nez dost.

@Anonymní píše:
Prosim nechat anonym, nechci, aby byl muj nick spojovan s konktetnim povolanim.
:lol: ale jak se popisujes, znis docela rozumne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.5.18 19:08
@Honzislav píše:
Za mě má zakladatelka asi nějaký osobní problém. Protože za A: nenadává se jen na učitele.
Za B: když mi někdo nadává, ohradím se, nebo ty bláboly neposlouchám.
Za C: Každý si může říkat co chce.
A nakonec, své zaměstnání jste si snad zvolila dobrovolně a samostatně. Nebo vás k tomu někdo donutil? Jestli dobrovolně, tak nechápu, co tady řešíte. V každém zaměstnání jsou problémy, a hloupí lidé jsou taky všude. Asi tak.
Na závěr naprosto jasně uvádím, že osobně sdílím jedno učitelské povolání v rodině, tudíž moc dobře vím, jak tito lidé působí na okolí a jak se chovají k dospělým lidem otravně a způsobem, jako by ti ostatní byli nevychovaní a nedospěli žáčci ve škole. Takže toto jinak velice odpovědné a záslužné povolání jako diagnóza prostě na okolí působí a neberte to jako osobní urážku. Není to osobní urážka… je to zkušenost.

No já nevím, nikoho neotravuji, ale když někdo něco potřebuje, tak pomáhám. No a lidi to za nic nemají. Přesto pomůžu zas a znova. Holt diagnóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 19:29
:lol: ale jak se popisujes, znis docela rozumne.

nejde o povolani, za to se nestydim, jde o meho ex, nechci, aby identifikoval muj nick.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.18 19:32

Prosim anonym, nechci povolani spojit s uzivatelskym jmenem, jsme velka firma… ;)

Ja teda skolim dospele novacky, neni to mozna uplne to same, ale stane se mi, ze se zpetne zhrozim nad sebou :zed:

Beru to tak, ze vysvetleni musi byt blbuvzdorne (a stejne mi to ne vzdycky vychazi). Pak vysvetluji treba mamce proc nema internet a mluvim na ni jak na dite :oops:

Asi nejhorsi to byva smerem na manzela. Kdysi taky v te nasi firme pracoval, a shodou nahod jsme se podileli na stejnem projektu. Stal se na cas mym podrizenym, neprimo :lol: :lol: :lol: od te doby mi obcas musi pripomenout, ze se mnou jiz nepracuje, „jenom“ bydli :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
28.5.18 19:50

No proč asi :mrgreen: krátká pracovní doba, moře peněz, lehká práce a 3 měsíce prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
28.5.18 19:54
@Bellatrix Lestrange píše:
No proč asi :mrgreen: krátká pracovní doba, moře peněz, lehká práce a 3 měsíce prázdnin.

zapomněla jsi na povinné dárky na Vánoce a v červnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
28.5.18 20:02
@Anonymní píše:
omlouvám se budu anonym.

Moje nevlastní mamka se kterou jsem vyrůstala od mala je učitelka na ZŠ dělá to plácnu 20 let nikdy jiné zaměstnání neměla. V rodině máme asi další 3 učitelky.

Přiznávám, že nesnáším učitelky! omlouvám se že házím všechny do jednoho pytle. Mamka se doma chovala uplně stejně jako ve škole takže to bylo k nevydržení. Krom toho že za 20 let nic nezměnila a pořád učí podle starých metod a myslí si že je to takto v pořádku. Dodnes neumí dělat s internetem a ve zpoustě věcí je „tupá“ nevím podle mě by učitelky měli rok co rok dělat nějaké testy zkoušky a pořád se učit a né že jednou udělají vejšku nastoupí a stvrdnou tam do důchodu. Dnešní děti jsou jiné než před 20ti lety a je potřeba používat jiné motody (psychologie atd..)

A to nemluvím o tom jak se neustále učitelky nad dětmi povyšují a ponižují je před tabulí jen aby si dokázali že jsou NĚCO. Nikdy nezapomenu kolikrát jsem byla před celou třídou ponížena strapněna. fuj ještě teď jsem vzteky rudá :cert: .a to už jsem ze školy pár let venku.

Podle mě jsou učitelky zamindrákované potvory které si léčí mindráky na dětech a dokazují si že jsou něco!

Jak jsem psala v rodině a kolem sebe mám zpousta učitelek a všechny jsou na jedno brdo. :roll: …

už se mi nesčetně krát stalo, že jsem mluvila s někým nebo jsem se s někým setkala a hned jsem poznala že je to 100% učitelka a pak se mi to i potvrdilo.

Dneska kdybych mohla být dítě ve škole s těmi zkušenostmi co mám doposud nasbírané tak bych je taak drtila a nakládala bych jim a drtila bych je až hrůza.Byla bych zmetek a nic bych si nenechala líbit. (spravedlivej zmetek) neříkám že jsou děti svatoušci …

Já se opravdu omlouvám těm co jsou „normální“ ale já jsem zažila vždy jen potvory a dodnes to ve mě zůstalo.manžel to cítí stejně. Má podobné zážitky a v okolí učitelky. Takže jakmile náš syn nastoupí do školy tak budeme já i manžel strašlivě trpět! A na rodičáky nikdy nepůjdu já ale jedině můj muž.

uuuf to jsem se rozčílila jen co slyším slovo učitelka a přečetla jsem si asi 3 přízpěvky tak mě to nadzvedlo ze židle… :mrgreen:

zakladatelko omlouvám se Ti snad se tě to nedotkne… třeba jsi jedna z těch prima podstivých učitelek co mají svou práci rády a zrovnatak můžeš být i prima ženská „v civilu“ (mimo školu) já mám bohužel jen ty nejhorší zkušenosti.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Přesně tak to mám i já.

Celé školství v ČR jde špatným směrem. Jen se učí věci, které nebudou žáci a studenti v životě potřebovat. Na základce na prvním stupni je to OK.
Chtělo by to zavést finské školství.

http://www.eduin.cz/…em-skolstvi/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Školství_ve_Finsku

Za první Republiky měli učitelé společenskou prestiž. Komunisti vše zničili!

Tenkrát byli učitelé téměř výhradně muži - dnes to jsou ženy. To je špatně. Přál bych si, aby to bylo 50 na 50. Děti potřebují oba vzory: ŽENU I MUŽE!!! V tom vidím hlavní problém. Je potřeba učitelské povolání adekvátně zaplatit, aby přišli vyučovat i muži. Problém s adekvátním zaplacením je i v jiných oborech. Za všechen ten marast můžeme poděkovat 40 let vládnutí totalitní strany KSČ. Na Západ od nás jsou učitelé placeni dobře ( mnohem lépe).

Kvalita služeb i školství bude nadále klesat = NEJSOU LIDI. Nedostatek pracovní síly se již projevuje na stále se zhoršující kvalitě všech služeb - včetně školství, zdravotnictví atd. Bude dlouho trvat, než se to zlepší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
28.5.18 20:27

@CHLAP.cz Kolik to je adekvatne zaplatit, znam par ucitelu a vsichni maji vyssi plat nez mam v soukrome sfere. V CR je proste zvyk stezovat si na jakykoliv plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
28.5.18 20:29

@CHLAP.cz A povolani neznicili komuniste, ale soucasny pristup deti a rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
28.5.18 20:51
@e008 píše:
@CHLAP.cz Kolik to je adekvatne zaplatit, znam par ucitelu a vsichni maji vyssi plat nez mam v soukrome sfere. V CR je proste zvyk stezovat si na jakykoliv plat.

To je pravda. Vyšší plat nezaručí vyšší kvalitu. Bohužel. :(

Jedině finský model. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
28.5.18 20:59
@e008 píše:
@CHLAP.cz A povolani neznicili komuniste, ale soucasny pristup deti a rodicu.

Je potřeba schopné výborně zaplatit - neschopné propustit. Komunisti nerozlišovali - platili všem stejně. Katastrofa je, že učí převážně ženy. To se mohlo za posledních 30 let změnit a přiblížit se poměru 50/50.

Znám výborné učitele, kde se děti nenudí a je tam vynikající spolupráce atd. Někteří na tohle povolání nemají a měli by být neprodleně propuštěni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.5.18 21:04

@CHLAP.cz Ano, to je katastrofa, že učí ženy. Opravdu uvažuji, že se na to vykašlu, protože tyhle hemzy číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová