Proč jsou učitelky neoblíbené?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
1.10.10 18:00

Ahoj. Jsem taky učitelka (teď na MD), učila jsem na základce i střední a musím se jen přidat k těm, kteří rozhodně nekončí se zvoněním. Jasně, lidi, co to nepoznali, vidí jen ty odučené hodiny. Co to je 22h týdně a navíc tolik prázdnin. Prázdniny mají děti, my třeba na jedné škole museli každé volno nasuplovávat (tj suplovat zadarmo 8h za každý den volna navíc oproti dovolené). Dokud jsem neměla děti, bývala jsem ve škole neustále (já tam i bydlela - na ubytovně, ale v budově školy :lol: ) a přípravy a opravování mi zabrali víc času než co chybělo do 8h pracovní doby.

A za sebe musím říct, že pro mě je nejvíc vysilující komunikovat s rodiči, kteří jsou přesvědčení, že škola má jejich děti i vychovávat, přitom oni sami na ně nemají čas vůbec.

Jinak ale nesouhlasím s tím, že do jiných profesí se nerýpe. Každé povolání má své, já jsem si svoje povolání zvolila dobrovolně a zatím toho nelituju. Jako velkou nevýhodu učitelského povolání vidím i v tom, že ve většině škol neexistuje, aby si učitel vzal dovolenou jindy než během prázdnin, takže může zapomenout na nějaké výhodné termíny v červnu nebo září.

A kdo tvrdí, že učitelé berou velký prachy, tak akorát ukazuje, že o tom ví houby. A o zodpovědnosti ani nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.10 18:10

Mají možná… víc peněz, ale zaslouží si to. Nejsem učitelka ani nemám v rodině, ale když se nad tím zamyslím, tak na co seděli všichni tak dlouho ve škole a učili se… Musí se jim to vrátit, přece vzdálávat děti je hodně zodpovědná práce než někde dělat za kasou..
Tím chci říct, vysokošlské vzdělání nemám, tak nemůžu čekat, že skončím ve dvě hodiny a mám prázdniny a holt musím makat a dělat 12..
Učitelé to mají těžší v něčem jiném a to je i zodpovědnost atd.

• Citovat
  • Upravit
14335
1.10.10 18:16

Neoblíbení jsou proto, že občas řeknou něco co se nelíbí ani dětem ani rodičům , neskousnou pravdu, že zrovna jejich dítko neni to co čekali a pak je zle, za všechno může učitel.
Jaká malá jsem měla hodně přísnou učitelku učila i mého taťku i mně, takže hodně stará na učitelku držela se tam a co na stará kolena, když pak časem jsemse zamyslela, že nebyla zlá, ale prostě, když někdo nepozdravil, tak napomenula, když nepoděkoval napomenula. Tak jsme ji viděli jako přísnou. Několik let ve škole každý si ji vážil, pak řišla mladší generace a volná výchova, kluk řekl, že je mamka piča - pordon za slovo, ona ho napomenula, on ji řekl, běž někam, ona mu dala pohlavek a výsledek. Policisté a řešilo se to a na konci kariéri ostuda :nevim: Přitom u toho bylo svědků, ale rodičům se nelíbíl pohlavek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
1.10.10 18:17

Zakladatelko, to jsi ale krásně napsala :potlesk: :potlesk: :potlesk: Učím na druhém stupni a občas mívám stejné pocity. Nejhorší je, že podobné narážky slýchám nejčastěji od vlastního bráchy a dříve i od mamky ( té jsem to snad vymluvila) :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.10 18:24
MadGirlNancy píše:
No, druha anynonymni, tak ja ti musim rict, ze sice koncim kazdy den ve dve hodiny, ale cca od peti, sesti vecer sedim u opravovani sesitu, pisemek, priprav na pisemky, priprav na hodiny, softwaru na interaktivni tabuli, vyhledavani novych metod, kopirovani materialu pro deti a pripravovani zabavnych hodin…

Mě učitelé nevadí, jediné, čeho se vždy chytnu, tak jejich nářků. Já chápu, že je to těžké povolání, ale když to srovnám… 8 hodinová pracovní doba je normální - pokud vyučování začíná v 8, i s přestávkou bys měla končit asi v 16:30, pak cesta domů, takže by tvoje pracovní doba mohla končit asi tak, jak popisuješ… mezi 17 až 18 hod. Já mám taky 8 hodinovou pracovní dobu a přijde mě to normální, nevidím důvod, proč si stěžovat.

Platy učitelé taky mají nejvyšší, to je pravda. Ale odpovídá tabulkám, které má i spousta jiných vysokoškolských profesí ve státní sféře. Pokud někdo píše, že dostal odměny „až“ za půl roku, zatímco chlap učitel už po 3 měsících, to mě přijde srandovní. Taky pracuju „pro stát“ a první odměny máme nejdrřív po 40 měsících pracovního poměru… navíc, řekla bych, že moje práce není nijak psychicky míň náročná než práce učitele (výslechy psychicky nemocných lidé na psychiatrii, ve věznicích apod.). Nehledě na nutnost neustálého vzdělávání (mimo pracovní dobu). Bohužel, dovolené tolik nemám…

Takže, co se týče mě, učitelé by mě nevadili, jen mě celkem vadí, že si neuvědomují, že se zase tak nestandardně nemají…

• Citovat
  • Upravit
12154
1.10.10 18:24

Zakladatelko, jen jsem ještě chtěla k tomu „vyčtenému platu z novin:“
Kašli na to, víš dobře, že jsou to jen nějaké statistiky - na většinu jedinců to nesedí, to víš.
Já jsem ošetřovatelka zaměstnaná na LDNce. Dřina neskutečná, peníze malé. Na tu dřinu, co ošetřovatelé mají, to snad ani není výplata, ale soc. dávka… Volné soboty, neděle, svátky? Co to je?
Když se někde mluví o zvyšování/snižování platů (třeba) ve zdravotnictví, všimni si, že se mluví jen o lékařích a sestrách. Ale kde je zbytek lidí, co pomáhají udržovat chod nemocnice? Ve zdravotnictví se podle novin taky berou veliké mzdy. Pche! By mě zajímalo, kde a kdo?
To jen, abys věděla, že tu depku ze zvoleného povolání nemáš sama :wink: :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
1.10.10 18:30

Paní učitelko,
mám doma 10letou puberťčku.Více než 2roky mi trvalo pochopit,že vaše práce není ani trochu jednoduchá a snadná.
Ano v 1třídě se rozkoukávala ale už tehdy průserařila,ale bralo se to jak ve škole tak doma,jako že se zžívá se školou.
Ve druhé třídě už byli nějaké postihy,a semtam jsem cítila jako matka,že zbytečné a tehdy jsem na konkrétní uč často nadávala,ne před dcerou.
Ve třetí třídě to s dcerou gradovalo.Každý školní rok jiná třídní,jiný systém,jiný přístup.Během tohoto roku se stalo několikrát,že jí spolužák pro nesouhlas uhodil.S třídní jsem měla dohodu,že za ní může dcera přijít,když k útoku dojde.Když se tak stalo dostala odpověď,že nemá žalovat.Po té udělala průšvih,vyhuboval jí celý školský sbor,což jsem chápala,třídní se k tomu vrátila ještě další den znovu a očekávala nějakou reakci,kterou jí má dcera nebyla sto dát.Volala mi kvůli tomu domů-uč.třídní,postěžovat si,že se nechová,nereaguje,dcera dle jejích představ.Od dcery jsem časem dostala odpověď,že neměla důvod reagovat tak jak od ní třídní očekávala,proč taky,když potřebovala zastání nedostalo se jí ho.
Všechno tohle píšu,protože si i přes všechny karamboly jak z mé tak ze strany školy vaší práce velice cením.Ano trvalo mi to,než jsem pochopila,že je třeba se školou táhnout za jeden provaz,ale o to víc se teď snažím.Dcera je teď ve 4třídě,má úplně novou učitelku,která o jejích průšvihách nic neví a vědět nechce.Chce si udělat obrázek sama.A toho si cením.
Hlavu vzhůru.Vaše práce je důležitá a pro naše děti důležitá.

• Citovat
  • Upravit
15674
1.10.10 18:35
Kaczenka píše:
Zakladatelko, to jsi ale krásně napsala :potlesk: :potlesk: :potlesk: Učím na druhém stupni a občas mívám stejné pocity. Nejhorší je, že podobné narážky slýchám nejčastěji od vlastního bráchy a dříve i od mamky ( té jsem to snad vymluvila) :roll: :roll:

Můj brácha mi kdysi před prázdninami řekl, že „nastává jediná doba, kdy by chtěl být učitelem“. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.10.10 18:39
Mě učitelé nevadí, jediné, čeho se vždy chytnu, tak jejich nářků. Já chápu, že je to těžké povolání, ale když to srovnám… 8 hodinová pracovní doba je normální - pokud vyučování začíná v 8, i s přestávkou bys měla končit asi v 16:30, pak cesta domů, takže by tvoje pracovní doba mohla končit asi tak, jak popisuješ… mezi 17 až 18 hod. Já mám taky 8 hodinovou pracovní dobu a přijde mě to normální, nevidím důvod, proč si stěžovat.

Taky považuji 8 hod. za normální, ale zakladatelce vadí, že se o nás říká, že pracujeme jen do dvanácti nebo jen dopoledne). Takže to pak vypadá, že má učitel 20 tis. za 4 hod. denně, což fakt nemá. Peněz míň a hodin samo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.10.10 18:42
hkac píše:
Kaczenka píše:
Zakladatelko, to jsi ale krásně napsala :potlesk: :potlesk: :potlesk: Učím na druhém stupni a občas mívám stejné pocity. Nejhorší je, že podobné narážky slýchám nejčastěji od vlastního bráchy a dříve i od mamky ( té jsem to snad vymluvila) :roll: :roll:
Můj brácha mi kdysi před prázdninami řekl, že „nastává jediná doba, kdy by chtěl být učitelem“. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
1.10.10 18:42
Anonymní píše:
MadGirlNancy píše:
No, druha anynonymni, tak ja ti musim rict, ze sice koncim kazdy den ve dve hodiny, ale cca od peti, sesti vecer sedim u opravovani sesitu, pisemek, priprav na pisemky, priprav na hodiny, softwaru na interaktivni tabuli, vyhledavani novych metod, kopirovani materialu pro deti a pripravovani zabavnych hodin…

Platy učitelé taky mají nejvyšší, to je pravda. Ale odpovídá tabulkám, které má i spousta jiných vysokoškolských profesí ve státní sféře. Pokud někdo píše, že dostal odměny „až“ za půl roku, zatímco chlap učitel už po 3 měsících, to mě přijde srandovní. Taky pracuju „pro stát“ a první odměny máme nejdrřív po 40 měsících pracovního poměru… navíc, řekla bych, že moje práce není nijak psychicky míň náročná než práce učitele (výslechy psychicky nemocných lidé na psychiatrii, ve věznicích apod.). Nehledě na nutnost neustálého vzdělávání (mimo pracovní dobu). Bohužel, dovolené tolik nemám…

Takže, co se týče mě, učitelé by mě nevadili, jen mě celkem vadí, že si neuvědomují, že se zase tak nestandardně nemají…

Nechci tu slovíčkařit, ale špatně sis to přečetla, od 17 hodin začínám a jedu do půlnoci…
každopádně…kdo nechce věřit a uvěřit nemusí, já nemám zapotřebí o tom někoho lámat…jenm doufám, že moji bývalí žáci na mě budou vzpomínat s láskou a ani je nenapadne svým dětem říkat, že ve škole to bylo strašný a učitelky jsou krávy…a že budou vyprávět, jak když se blížily prázdniny jak lítostí plakali, že nebude škola :mrgreen: :mrgreen:
Jo a taky se školíme a taky po pracovní době, neboj :mrgreen: právě proto, že jsou školy a učitelé všem na očích, dělají ředitelé pro veřejnost populární kroky typu celých osm hodin ve škole, aby náhodou lidé neřekli…prázdninová školení, aby neřekli, že jsme doma apod…ovšem to, že když pracuju od 7:45 (povinnost být na pracovišti, dozory apod.)a odbije 15:45, tak mi z ruky propiska nevypadne, nezaklapnu sešit a nejdu se veselit někam jinam, protože, musim dětem ráno předat sešity apod…to už ostatní zkrátka nekomentují. A to mě štve, ty kecy o tom, jak pracujeme do dvanácti nebo co. Samozřejmě jsou asi, většínou letití učitelé, co dělali přípravy jednou a pak jeli 30 let…ale já takové osobně neznám a moje kolegyně jsou také velmi kreativní, pracovité a …a tak.

Příspěvek upraven 01.10.10 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.10 18:48

Nechci tu slovíčkařit, ale špatně sis to přečetla, od 17 hodin začínám a jedu do půlnoci…

Máš pravdu, psala jsi, že začínáš „znovu pracovat“ od 17:00, to jsem špatně četla. A nechtěla jsem, aby z mého příspěvku vyplynulo, že nevěřím, jak máte náročnou a důležitou práci, jenže… takových povolání je spousta a nadává se úplně na všechny - jen snad ti učitelé to snad berou víc osobně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.10 19:19

omlouvám se budu anonym.

Moje nevlastní mamka se kterou jsem vyrůstala od mala je učitelka na ZŠ dělá to plácnu 20 let nikdy jiné zaměstnání neměla. V rodině máme asi další 3 učitelky.

Přiznávám, že nesnáším učitelky! omlouvám se že házím všechny do jednoho pytle. Mamka se doma chovala uplně stejně jako ve škole takže to bylo k nevydržení. Krom toho že za 20 let nic nezměnila a pořád učí podle starých metod a myslí si že je to takto v pořádku. Dodnes neumí dělat s internetem a ve zpoustě věcí je „tupá“ nevím podle mě by učitelky měli rok co rok dělat nějaké testy zkoušky a pořád se učit a né že jednou udělají vejšku nastoupí a stvrdnou tam do důchodu. Dnešní děti jsou jiné než před 20ti lety a je potřeba používat jiné motody (psychologie atd..)

A to nemluvím o tom jak se neustále učitelky nad dětmi povyšují a ponižují je před tabulí jen aby si dokázali že jsou NĚCO. Nikdy nezapomenu kolikrát jsem byla před celou třídou ponížena strapněna. fuj ještě teď jsem vzteky rudá :cert: .a to už jsem ze školy pár let venku.

Podle mě jsou učitelky zamindrákované potvory které si léčí mindráky na dětech a dokazují si že jsou něco!

Jak jsem psala v rodině a kolem sebe mám zpousta učitelek a všechny jsou na jedno brdo. :roll: …

už se mi nesčetně krát stalo, že jsem mluvila s někým nebo jsem se s někým setkala a hned jsem poznala že je to 100% učitelka a pak se mi to i potvrdilo.

Dneska kdybych mohla být dítě ve škole s těmi zkušenostmi co mám doposud nasbírané tak bych je taak drtila a nakládala bych jim a drtila bych je až hrůza.Byla bych zmetek a nic bych si nenechala líbit. (spravedlivej zmetek) neříkám že jsou děti svatoušci …

Já se opravdu omlouvám těm co jsou „normální“ ale já jsem zažila vždy jen potvory a dodnes to ve mě zůstalo.manžel to cítí stejně. Má podobné zážitky a v okolí učitelky. Takže jakmile náš syn nastoupí do školy tak budeme já i manžel strašlivě trpět! A na rodičáky nikdy nepůjdu já ale jedině můj muž.

uuuf to jsem se rozčílila jen co slyším slovo učitelka a přečetla jsem si asi 3 přízpěvky tak mě to nadzvedlo ze židle… :mrgreen:

zakladatelko omlouvám se Ti snad se tě to nedotkne… třeba jsi jedna z těch prima podstivých učitelek co mají svou práci rády a zrovnatak můžeš být i prima ženská „v civilu“ (mimo školu) já mám bohužel jen ty nejhorší zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
2081
1.10.10 19:30

No tak na to se nedá napsat vůbec nic… :roll: snad jen to, že lituju budoucí učitele/ku tvých dětí…ta se může snažit jak chce, přetrhnout se pro děti, aby se cítily dobře, byly motivovány svými úspěchy, pomáhat jim řešit jejich „malé“ velké starosti, chtít pro ně jen to nejlepší…a stejně se nezavděčí..a ani nepozná matku „svého“ dítěte, nedejbože, aby ta matka přišla na hodinu čí jela na výlet…ŠKODA!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.10 19:47

Ono to je o necem jinem.
Jsou ucitelky a jsou ucitelky.To znamena ted to objasnim ja z meho pohledu.
Jsou ucitelky ktere to opravdu chteli delat vzdycky.
pak tu mame tip ucitelek,ktere to delat nemaji nedostali se na jejich vysnenou skolu ale dostali se na pajdak cimz ho dostudovali a stala se znich ucitelka cislo dve.A ten rozdil poznate ve vyuce ve vsem.A ucitelky cislo dve jsou tipy ktere budou rikat mame malo penez,mame moc prace tad.
Nez to ucitelka cislo jedna sla na studovat stim ze vedela co ji ceka a presto to sla studovat a nasledne ucit.
Takze pokud patrite do skupiny cislo jedna tak pred Vami smekam.Pokud do skupiny dve tak doufalm,ze aspon neco naucite jednou nase deti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová