Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
Slibem nezarmoutíš. Ale ta kolegyně s tím měkkým i, to je ostuda.
ale pravopisne poklesky coby ucitel jiste vyvazi vyskou minimalne 200 cm ![]()
Příspěvek upraven 30.05.18 v 20:28
@hanka.br. píše:
Taky s námi v těch třídách není. A pojem „dobrý učitel“ nemá jasnou definici, tím hůř se posuzuje, pokud toho daného člověka nesleduješ při práci nonstop nějakou dobu. Jen se nad tím zamysli. Člověk nějak působí, ale před dětmi a s dětmi se může chovat úplně jinak. Já s tebou souhlasím, jen bych nechtěla být v pozici toho, kdo tohle posuzuje a má být objektivní.
Náš ředitel třeba nesnáší matiku, považuje nás za absolutní zbytečnost (osobně si myslím, že s ní měl na vysoké nějaký problém). Jsem opravdu ráda, že mi nemůže sáhnout do základu.
@hanka.br. píše:
To jsem napsal schválně, jestli to paní učitelky opraví.
![]()
No tak jakou známku dostanu? nejméně 5 ![]()
@hanka.br. píše:
@CHLAP.cz píše:
To, že jeden český jouda nemá rád matiku, ještě nedělá celý systém špatný. V české společnosti je velmi známý fakt : nechuť k matematice. Zdědil to po tátovi.
Ale o to přece vůbec nejde. Ten systém je špatný v tom, že kluka klidně nechají, ať se teda matematiku neučí, když ho nebaví. Další děti tam zase kašlou na jiné předměty. Kdyby byl u nás, nesnášel by matematiku úplně stejně, ale náš školský systém by ho donutil, aby získal alespoň nějaké základy. V tom je ten základní rozdíl. Není pravda, že by finské děti byly nějak zázračně napřed.
Určité prvky z finského školství se mi taky líbí, ale celkově to zase není takový zázrak, i když pro nezasvěcené se to tak může jevit. ![]()
@CHLAP.cz píše:
To jsem napsal schválně, jestli to paní učitelky opraví.![]()
No tak jakou známku dostanu? nejméně 5
kdybys byl chlap, tak za pet minus, ale ze jsi tuntik, tak za tri ![]()
@CHLAP.cz píše:
To jsem napsal schválně, jestli to paní učitelky opraví.![]()
No tak jakou známku dostanu? nejméně 5
Ale, ale, kecáš až se ti od huby práší… Víš, kolik takových výmluv denně slyšíme?
@SAJ píše:
To si představil ty měkkounké a hebounké prsaté kolegyně. Pardon, kolegině.Královsky se bavím.
Když píšu o prsatých kráskách, tak prostě nestíhám kontrolu pravopisu, paní učitelko ![]()
@SAJ píše:
Náš ředitel třeba nesnáší matiku, považuje nás za absolutní zbytečnost (osobně si myslím, že s ní měl na vysoké nějaký problém). Jsem opravdu ráda, že mi nemůže sáhnout do základu.
Já miluji matematiku, můj nejoblíbenější předmět ve škole. Je to asi těžké s tím odměňováním, každopádně jsem praktik, nesnáším slovo nejde.
@CHLAP.cz píše:
Když píšu o prsatých kráskách, tak prostě nestíhám kontrolu pravopisu, paní učitelko
Bodejť, protože kontrolu přebírá přídavný mozek, že?
![]()
@melasa píše:
Ale zas na druhou stranu, jsou fakt perfektní učitelky, které se těm dětem věnují a mají stejné peníze jak ty, které na to kašlou, to je taky demotivující. Chápu, že by to asi nebylo jednoduché, ale myslím si, že by se to zvládnout dalo. Ředitel by nemusel učit a mohl by být víc v hodinách s učitelkami. Když by to byl dobrý ředitel, v podstatě dobrý manažer, tak by si s tím poradil. Ale nesmím myslet na našeho ředitele, ten je fakt šílený, vybíjí si zlost jak na učitelkách, tak na dětech.
Já tě chápu. Snažím se ti vysvětlit, že tohle posouzení jedním člověkem může být dost ošidné. Měli jsme za minulého vedení kolegyni, ředitelka ji vyzdvihovala, jako skvělou učitelku, která hodně naučí a má kázeň. Nové vedení se s ní brzy dohodou rozloučilo, protože se mu nelíbily její metody. Chci říct, že bych asi nebyla ráda, kdyby mou práci posuzoval jeden člověk dle svých subjektivních měřítek.
@CHLAP.cz Teď mě vlastně napadá, jestli jsi vůbec pochopil, jak jsem to myslela.
Jde o to, že děti nemají klasické předměty a samy si volí co a kdy chtějí studovat. Pokud to studovat nechtějí, tak to prostě nestudují a nikdo to po nich nechce. Když to přeženu, tak může docházet třeba k tomu, že patnáctileté dítě neví, kolik je 15% sleva.
@Adrasteia píše:
Ale o to přece vůbec nejde. Ten systém je špatný v tom, že kluka klidně nechají, ať se teda matematiku neučí, když ho nebaví. Další děti tam zase kašlou na jiné předměty. Kdyby byl u nás, nesnášel by matematiku úplně stejně, ale náš školský systém by ho donutil, aby získal alespoň nějaké základy. V tom je ten základní rozdíl. Není pravda, že by finské děti byly nějak zázračně napřed.
Určité prvky z finského školství se mi taky líbí, ale celkově to zase není takový zázrak, i když pro nezasvěcené se to tak může jevit.
Zas na druhou stranu, já jsem vynikala v matematice a to tak, že jsem se v hodině nudila, kdyby to šlo, klidně bych se v matematice posunula dále, než ostatní děti, nesnášela jsem zeměpis a do teďka si z něj moc nepamatuji. Takže místo drcení zeměpisu, které mi stejně nic nepřineslo, jsem se více mohla věnovat studiu matematiky. Ale možná je to hloupost, co říkám.
@melasa píše:
Zas na druhou stranu, já jsem vynikala v matematice a to tak, že jsem se v hodině nudila, kdyby to šlo, klidně bych se v matematice posunula dále, než ostatní děti, nesnášela jsem zeměpis a do teďka si z něj moc nepamatuji. Takže místo drcení zeměpisu, které mi stejně nic nepřineslo, jsem se více mohla věnovat studiu matematiky. Ale možná je to hloupost, co říkám.
Chápu, jak to myslíš, ale na druhou stranu základní vzdělání je od toho, aby děti dostaly ode všeho nějaký základ, zjistily, co je baví a čemu se případně chtějí více věnovat. Je jasné, že každý má své oblíbené a neoblíbené předměty. Jenže přístup typu: " Nebaví tě matematika, tak ji nemusíš dělat!" je pro mě prostě masakr.