Proč jsou učitelky neoblíbené?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1694
2.6.18 13:49
@matkabagristy píše:
to je super- a neznáš nějakou prodavačku, jeřábnici, soudky, policajtku…, které se podobným způsobem rozbilo manželství? :lol:

Neznám, jen samé úči. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
2.6.18 14:00
@hanka.br. píše:
Opravím tě - někteří lidé jsou katastrofou. Nemyslíš si přeci, že takové typy, jakým je ta paní z tvého příběhu, v jiném povolání neexistují. Co z toho vyplývá? Zrušit učitelskou profesi? Bezva. Kdo bude ve školách učit děti?

Ne. Jen propustit neschopné - viz. moje odkazy. Už sem žádné dávat nebudu, když nemáte zájem.

Víš co je všude v dobrých firmách nejdůležitější? ZPĚTNÁ VAZBA.

Dobrý šéf si to prostě zjistí, třeba kde dělá i on chyby.

Ale tak si klidně dál myslete, že je naše školství perfekt a až bude čím dál víc lidí dávat děti na soukromé školy (v naději lepšího vzdělání), tak společnost bude muset stále více platit za neschopnost veřejných škol.

I děti učitelek studují! Pocítí to i ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.6.18 14:08
@CHLAP.cz píše:
Ne. Jen propustit neschopné - viz. moje odkazy. Už sem žádné dávat nebudu, když nemáte zájem.

Víš co je všude v dobrých firmách nejdůležitější? ZPĚTNÁ VAZBA.

Dobrý šéf si to prostě zjistí, třeba kde dělá i on chyby.

Ale tak si klidně dál myslete, že je naše školství perfekt a až bude čím dál víc lidí dávat děti na soukromé školy (v naději lepšího vzdělání), tak společnost bude muset stále více platit za neschopnost veřejných škol.

I děti učitelek studují! Pocítí to i ony.

Představ si, že i moje (tři) děti studují. Na státních školách, od základky po VŠ, zřejmě jsem měla štěstí na dobré školy a dobré kantory. Co se týče propuštění neschopných, pokud jsou jako učitelé opravdu neschopní, tak ano, taky si myslím, že špatný učitel by opravdu učit neměl. Otázka je, jak to objektivně zjistit, že je opravdu neschopný, protože to není jen otázka obliby a neobliby, měřitelných výsledků vzdělávání nebo konfliktů se žáky a rodiči. Je to velmi složitá otázka, ale ano, v tomto ti zapravdu určitě dám. Na učitelských postech by měli být skutečně ti nejkvalitnější lidé. Ale dokud si společnost bude myslet, že učitelé mají už dost, v podstatě nedělají nic a nemají žádnou zodpovědnost, těch nejlepších půjde do školství jen hrstka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.6.18 15:02
@CHLAP.cz píše:
Neznám, jen samé úči. ;)

tak to asi žiješ v sociální bublině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
2.6.18 15:04
@hanka.br. píše:
Představ si, že i moje (tři) děti studují. Na státních školách, od základky po VŠ, zřejmě jsem měla štěstí na dobré školy a dobré kantory. Co se týče propuštění neschopných, pokud jsou jako učitelé opravdu neschopní, tak ano, taky si myslím, že špatný učitel by opravdu učit neměl. Otázka je, jak to objektivně zjistit, že je opravdu neschopný, protože to není jen otázka obliby a neobliby, měřitelných výsledků vzdělávání nebo konfliktů se žáky a rodiči. Je to velmi složitá otázka, ale ano, v tomto ti zapravdu určitě dám. Na učitelských postech by měli být skutečně ti nejkvalitnější lidé. Ale dokud si společnost bude myslet, že učitelé mají už dost, v podstatě nedělají nic a nemají žádnou zodpovědnost, těch nejlepších půjde do školství jen hrstka.

Záleží na více faktorech - z jak velkého jsi města (vesnice) atd.
Mnoho známých posílá děti studovat na soukromé a třeba i do zahraničí např. Buzková, Zeman a další. Proč?

Učitelská profese má jistotu zaměstnání - prodavačka v Lidlu bude brzy nahrazena robotizací (průmysl 4.00 a vyšší).

Jedno je jisté: v českých školách se učí jako za dob Rakouska-Uherska.

Budou přicházet nové generace a nimi se musí pracovat jinak. Ne rákoskou.

Tahle společnost si asi lepší školství nezaslouží a také si ho neumí vytvořit.

Nikdo mě tady neodpověděl: CO BY JSTE JAKO UČITELKY ZLEPŠILY? O penězích psát nemusíte. To je jasné.

Pohled na školu bude jiný od učitelky a od rodiče. Na tom není nic divného.

Dnes lze sledovat prospěch přes internet, přesto to mnohé školy neumožní.

Je toho mnoho ke zlepšení.

Pro mě je školství klíč k rozvoji celé společnosti. Jak si budoucí generace připravíme, takové budou. Vždy bude cca. 50% lidí bez zájmu o kvalitní a vyšší vzdělání.

My to tady nevyřešíme a tak zřejmě nemá smysl spolu „bojovat“.

Jedině by pomohlo vyměnit 50% obyvatel (lidi bez zájmu o vzdělání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
2.6.18 15:17
@matkabagristy píše:
tak to asi žiješ v sociální bublině :)

Tak jasně, že jsou takové ženy všude. Tady jsme ale v diskusi o učitelkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.6.18 15:25
@CHLAP.cz píše:
Mnoho známých posílá děti studovat na soukromé a třeba i do zahraničí např. Buzková, Zeman a další. Proč?

Učitelská profese má jistotu zaměstnání - prodavačka v Lidlu bude brzy nahrazena robotizací (průmysl 4.00 a vyšší).

Jedno je jisté:v českých školách se učí jako za dob Rakouska-Uherska.

Nikdo mě tady neodpověděl: CO BY JSTE JAKO UČITELKY ZLEPŠILY? O penězích psát nemusíte. To je jasné.

Pro mě je školství klíč k rozvoji celé společnosti. Jak si budoucí generace připravíme, takové budou. Vždy bude cca. 50% lidí bez zájmu o kvalitní a vyšší vzdělání.

Dokaž to, konkrétně. Článek neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
2.6.18 15:27
@CHLAP.cz píše:

Jedno je jisté: v českých školách se učí jako za dob Rakouska-Uherska.

Co bych zlepšila? Zlepšila bych v první řadě názor společnosti na školství, školu jako takovou, pedagogy…a to tím, že bych pozvala všechny rádoby odborníky, tedy spekulanty do školy. Jen proto, aby si zažili týden nějakého učitele…s čím vším se musí vypořádat, než odpoledne vyjde z práce a narazí na takového rozumbradu, který má svůj, 30let starý pohled na školu. Třeba se i on pak chytí za nos, zklidní se a uzná, že by si i obyčejný učitel zasloužil kapku pokory.
Když se toto změní ve společnosti, rodiče budou o škole jinak mluvit, jinak působit na své ratolesti a dostane se zase o kapku víc slušnosti do škol…bude se lépe pracovat, lépe vzdělávat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
2.6.18 15:27
@hanka.br. píše:
Dokaž to, konkrétně. Článek neberu.

Proč bych měl něco dokazovat? 8o Diktovat neberu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
2.6.18 15:29

@CHLAP.cz ja se Te zastanu. Taky znam docela dost ucitelek a ucitelu, jejichz rodina tim dost trpela a trpi. Samozrejme vztahy se rozpadaji vsem napric ruznymi profesemi (bez debat :) ), ale taky jsem si vsimla, ze ucitelovani muze mit opravdu velmi negativni vliv na rodinu. Na partnera i na ty deti. Znam i pripad sebevrazdy, anorexie a ruznych jinych lahudek prave z ucitelskych rodin. Opakuji, ze si jsem vedoma toho, ze se tyhle veci deji i v jinych rodinach, ale asi znam hodne ucitelskych a s problemy. Cim to je, to nevim. :) Sama jsem taky poznamenana, takze nejsem objektivni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
2.6.18 15:30
@JIVaJaH píše:
Co bych zlepšila? Zlepšila bych v první řadě názor společnosti na školství, školu jako takovou, pedagogy…a to tím, že bych pozvala všechny rádoby odborníky, tedy spekulanty do školy. Jen proto, aby si zažili týden nějakého učitele…s čím vším se musí vypořádat, než odpoledne vyjde z práce a narazí na takového rozumbradu, který má svůj, 30let starý pohled na školu. Třeba se i on pak chytí za nos, zklidní se a uzná, že by si i obyčejný učitel zasloužil kapku pokory.
Když se toto změní ve společnosti, rodiče budou o škole jinak mluvit, jinak působit na své ratolesti a dostane se zase o kapku víc slušnosti do škol…bude se lépe pracovat, lépe vzdělávat. :kytka:

Originální. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
2.6.18 15:40
@ModraJeDobra píše:
@CHLAP.cz ja se Te zastanu. Taky znam docela dost ucitelek a ucitelu, jejichz rodina tim dost trpela a trpi. Samozrejme vztahy se rozpadaji vsem napric ruznymi profesemi (bez debat :) ), ale taky jsem si vsimla, ze ucitelovani muze mit opravdu velmi negativni vliv na rodinu. Na partnera i na ty deti. Znam i pripad sebevrazdy, anorexie a ruznych jinych lahudek prave z ucitelskych rodin. Opakuji, ze si jsem vedoma toho, ze se tyhle veci deji i v jinych rodinach, ale asi znam hodne ucitelskych a s problemy. Cim to je, to nevim. :) Sama jsem taky poznamenana, takze nejsem objektivni. :mrgreen:

Srdečně děkuji. :kytka: Takových rodin je mnoho. Četl jsem dost diskuzí, sem už nemohu ani vkládat články ( některé úči si to nepřejí). Mnoho učitelek je po čase „vyhořelých“. Vůbec nevím, proč tu marním svůj čas. Asi půjdu za holkama, co nepracují ve školství.

Povolání sestry v nemocnici je daleko náročnější a další profese také.
Učitelky jen obviňují rodiče.

Existují ale i krásné a usměvavé učitelky - TY MÁM RÁD.

Už jsem si myslel, že jsem snad jediný, kdo o učitelských rodinách něco takového ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
2.6.18 15:46
@CHLAP.cz píše:
Originální. :roll:

Proč toto odmítáš? Nerad měníš úhel svého pohledu? Nechtělo by se Ti přesvědčit se na vlastní oči o strašlivosti českého školství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.6.18 15:52

Mám kamaráda se stejnými názory- kdo nic neumí, učí. Škola je stejná jak za Rakouska-Uherska. Shodou okolností znám jeho mládě na sš ve třeťáku. Zkusil si učit, je v tom fakt dobrý a velice pravděpodobně z něj bude učitel. Škodolibě čekám na taťkův výraz, až se to dozví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.6.18 15:58
@CHLAP.cz píše:
Tak jasně, že jsou takové ženy všude. Tady jsme ale v diskusi o učitelkách.

znám tě z jiných diskuzí, tady jsi nepříjemně překvapil. Do diskuze třeba o kadeřnicích nezapomeň napsat, že se jim taky může posejřit život :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová