Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CHLAP.cz píše:
Záleží na více faktorech - z jak velkého jsi města (vesnice) atd.
Mnoho známých posílá děti studovat na soukromé a třeba i do zahraničí např. Buzková, Zeman a další. Proč?Učitelská profese má jistotu zaměstnání - prodavačka v Lidlu bude brzy nahrazena robotizací (průmysl 4.00 a vyšší).
Jedno je jisté: v českých školách se učí jako za dob Rakouska-Uherska.
Budou přicházet nové generace a nimi se musí pracovat jinak. Ne rákoskou.
Tahle společnost si asi lepší školství nezaslouží a také si ho neumí vytvořit.
Nikdo mě tady neodpověděl: CO BY JSTE JAKO UČITELKY ZLEPŠILY? O penězích psát nemusíte. To je jasné.
Pohled na školu bude jiný od učitelky a od rodiče. Na tom není nic divného.
Dnes lze sledovat prospěch přes internet, přesto to mnohé školy neumožní.
Je toho mnoho ke zlepšení.
Pro mě je školství klíč k rozvoji celé společnosti. Jak si budoucí generace připravíme, takové budou. Vždy bude cca. 50% lidí bez zájmu o kvalitní a vyšší vzdělání.
My to tady nevyřešíme a tak zřejmě nemá smysl spolu „bojovat“.
Jedině by pomohlo vyměnit 50% obyvatel (lidi bez zájmu o vzdělání).
nepíše se co „co by jste“ ale „co byste“
a ne, nejsem učitelka, ale jak jsi to vytučnil, tak to fakt bije do očí. ![]()
@JIVaJaH píše:
Proč toto odmítáš? Nerad měníš úhel svého pohledu? Nechtělo by se Ti přesvědčit se na vlastní oči o strašlivosti českého školství?
Já to neodmítám. Takovou odpověď napíše každá špatná učitelka - viz moje předchozí odkazy
CO SE ŠPATNÝMI UČITELI? str. 38
Kontakt se školou mám celkem intenzivní. Podrobněji nebudu uvádět.
@aiwwa píše:
nepíše se co „co by jste“ ale „co byste“
a ne, nejsem učitelka, ale jak jsi to vytučnil, tak to fakt bije do očí.
Tak sorry jako. Omlouvá Tě jen to, že NEJSI UČITELKA. ![]()
@matkabagristy píše:
znám tě z jiných diskuzí, tady jsi nepříjemně překvapil. Do diskuze třeba o kadeřnicích nezapomeň napsat, že se jim taky může posejřit život
Já Tě taky znám.
Když je diskuse s účama - neznám slitování. ![]()
@matkabagristy píše:
@aiwwa ale no tak, nechali ho odmaturovat
To byly ty krásné a usměvavé. ![]()
@CHLAP.cz píše:
Já to neodmítám. Takovou odpověď napíše každá špatná učitelka - viz moje předchozí odkazyCO SE ŠPATNÝMI UČITELI? str. 38
Kontakt se školou mám celkem intenzivní. Podrobněji nebudu uvádět.
Nebudu Ti nic vymlouvat, jen jsem přesvědčená o tom, že jsem dobrou učitelkou. Má práce není jen prací, na problematiku školství jsem schopna a ochotna, narozdil od Tebe koukat z jiných úhlů. Nejsem jen třídní učitel, ale i metodik prevence…i z této strany vidím, že rozhodně jako za Rakouska Uherska naše školství není.
Bohužel mě víc a víc přesvědčuješ, že jsi jeden z těch přechytralých, co vědí vše, aniž by se o tom chtěli přesvědčit. Takový ten jeden…vy máte ty dlouhé prázdniny blablabla. A já si zprvu myslela, že Tvá hlava je o něčem. ![]()
@CHLAP.cz píše:
To byly ty krásné a usměvavé.
jojo, to jsou ty co dávají jedničky a dvojky, ![]()
A abych přispěla i k tématu, tak já měla jen jednu jedinou megeru nepříjemnou a to na střední na němčinu. Na ZŠ všechny v pohodě, na SŠ krom němčinářky taky ok (půl byli chlapi) a na VŠ taky v klidu.
A to jsem nebyla na ZŠ žádná hodná holčička, několikrát mi hrozila dvojka z chování, ovšem chlap.cz namítne, že být kluk, tak mám nejmíň trojku. ![]()
@aiwwa píše:
jojo, to jsou ty co dávají jedničky a dvojky,
Jo. Hlavně to nebyly baby na hrobem. Na SŠ to šlo na ZŠ hrůza a děs. Prostě záleží hodně na škole a místě.
@CHLAP.cz píše:
Jo. Hlavně to nebyly baby na hrobem. Na SŠ to šlo na ZŠ hrůza a děs. Prostě záleží hodně na škole a místě.
no já to napsala jako ironii, myslíš, že když známkuje učitelka 3,4 nebo 5, tak je špatná jo?
@JIVaJaH píše:
Nebudu Ti nic vymlouvat, jen jsem přesvědčená o tom, že jsem dobrou učitelkou. Má práce není jen prací, na problematiku školství jsem schopna a ochotna, narozdil od Tebe koukat z jiných úhlů. Nejsem jen třídní učitel, ale i metodik prevence…i z této strany vidím, že rozhodně jako za Rakouska Uherska naše školství není.
Bohužel mě víc a víc přesvědčuješ, že jsi jeden z těch přechytralých, co vědí vše, aniž by se o tom chtěli přesvědčit. Takový ten jeden…vy máte ty dlouhé prázdniny blablabla. A já si zprvu myslela, že Tvá hlava je o něčem.
S tím Rakouskem to byl příměr. Ty se toho pořád chytáš. S jednou metodičkou prevence mám špatné zkušenosti. Byla zástupkyně - už jí vyhodili (alkoholička).
Jinak se na školství dokážu podívat spravedlivě: chyba je někdy na straně žáka a jeho rodičů a jindy je špatný učitel. Tak to je. Nepodsouvej různé nesmysly.
@aiwwa píše:
no já to napsala jako ironii, myslíš, že když známkuje učitelka 3,4 nebo 5, tak je špatná jo?
Když by dávala 4 a 5 mě, tak by byla špatná, protože jsem si takové známky nezasloužil.
Pokud na to žák nebo student nemá, je to pak jiné. Někdy ale učitel probere látku moc rychle (matematika např.) a 70% žáků ve třídě dostane z písemky 4 nebo 5. To je pak chyba učitelky. Takovou úču jsme měli na ZŠ. ![]()
Tak jasně, že všichni nejsou dobří, ale já teda nedám na učitele a učitelky dopustit, několik jich znám a jsou to moji přátelé
@CHLAP.cz asi máš holt z dětství špatnou zkušenost a jak je vidět, poznamenalo tě to významně, to je mi líto.
@CHLAP.cz píše:
S tím Rakouskem to byl příměr. Ty se toho pořád chytáš. S jednou metodičkou prevence mám špatné zkušenosti. Byla zástupkyně - už jí vyhodili (alkoholička).Jinak se na školství dokážu podívat spravedlivě: chyba je někdy na straně žáka a jeho rodičů a jindy je špatný učitel. Tak to je. Nepodsouvej různé nesmysly.
Podsouváš tu hlavně Ty. Hned musíš být kontra…napíši, že jsem metodička prevence, Ty, že znáš jednu, alkoholičku…že se to ale na Tebe vše nalepilo. Jinak Rakousko-Uhersko jsem zmínila poprvé. A převzala jsem to, samozřejmě jako Ty…jako příměr. Za slovíčka chytáš taky Ty. Jsi prostě v opozici, ať se děje, co se děje. Každého chceš smést. To nevadí, že jsi napsal… Jinak se na školství dokážu podívat spravedlivě: chyba je někdy na straně žáka a jeho rodičů a jindy je špatný učitel. Tvá špatná zkušenost je hodně hluboko a jen tak ji nesmyješ…a vlastně o to ani nestojíš, viď?