Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lorre píše:
Já spis nechápu jak může nějaký chlap tak často pomocit zbytek místnosti![]()
. Když už se jednou za čas stane, tak to přirozene uklidim.
Taky si říkám co ti chlapy dělají že pochčijou okolí. To bych musel být ožralej jako dobytek aby se mi něco takového povedlo. ![]()
@Lorre píše:
Ono je občas záhadou jak se na veřejných záchodech dostanou i jiste lidské produkty na steny, podlahy a stropy.
V tom případě to i doma dělají někteří schválně. Jinak si to vysvětlit neumím. ![]()
@Baba píše:
Spoustu ženských rozčiluje, že chlapi nedávají na záchodě prkýnko dolů. Má to nějaké racionální zdůvodnění?
Narazila jsem na tohle zdůvodněníPrkýnko má být dole, přirozeně, protože při pozici v sedě se dá dělat více věcí. Ženy tak provádí všechny potřeby a muži si musí sednout, když včerejší večeře buší na dveře z druhý strany. Nahoru se prkýnko dává jen v případě, že si je hlava rodiny líná sundat celý kalhoty. 3:1 pro prkýnko v pozici dole.ALe to by se měla započítat i frekvence různých potřeb jednotlivých členů rodiny a vzít v úvahu i zastoupení pohlaví v rodině.
Podle etikety mají obě pohlaví záchod zcela zavírat.
Nehledě na to, že splachováním před zavřením se záchod pocáka záchodovou vodou a asi si do toho nechcete sednout.
Tak nejspíš proto se má zavírat. A taky aby ti tam něco nespadlo.
@Lexter píše:
V tom případě to i doma dělají někteří schválně. Jinak si to vysvětlit neumím.
jako že házej h.ovna na strop a při chcaní se ho snaží trefit
u malých dětí se to ještě dá pochopit, i když už bych byla rači, kdyby byly bez nehod.
Manžel chtěl mít záchod zavřený, takže sklápěl a zavíral a nikdy nic neobhodil, pokud by to udělal, nechala bych to tak, dokud yby to neuklidil a do té doby bych chodila na záchod dolů k mamce. Ono by mu to brzo lezlo na nervy, ten smrad ze -pardon- chcanek.
Pokud chlap najde prkýnko dole a zvedne ho, má ho dát zase dolů a záchod má být zavřený, tečka. Ono takové dosednutí na studenou mísu není nic příjemného. A navíc, splachovat se má při zavřeném záchodě, kvůli bakteriím, které se šíří kapičkami při spláchnutí.
@inzenyrka85 píše:
jako že házej h.ovna na strop a při chcaní se ho snaží trefitu malých dětí se to ještě dá pochopit, i když už bych byla rači, kdyby byly bez nehod.
Nikdo neříká že jsou dospělí. Mentalitou budou spíše tak k 16ti letým mentálně postiženým dětem.
@Dani65 píše:
Manžel chtěl mít záchod zavřený, takže sklápěl a zavíral a nikdy nic neobhodil, pokud by to udělal, nechala bych to tak, dokud yby to neuklidil a do té doby bych chodila na záchod dolů k mamce. Ono by mu to brzo lezlo na nervy, ten smrad ze -pardon- chcanek.
Pokud chlap najde prkýnko dole a zvedne ho, má ho dát zase dolů a záchod má být zavřený, tečka. Ono takové dosednutí na studenou mísu není nic příjemného. A navíc, splachovat se má při zavřeném záchodě, kvůli bakteriím, které se šíří kapičkami při spláchnutí.
Přesně, ty bakterie jsou jeden z důvodů. Navíc například toaletní papír je absorbant, takže by absorboval bakterie.
@inzenyrka85 píše:
To jsem netušila, že existuje i záchodová etiketa
Někde to říkal Ladislav Špaček, že je toto pravidlo pro obě pohlaví stejné. Si Vem že by ti tam spadla kočka třeba. ![]()
@Baba píše:
Spoustu ženských rozčiluje, že chlapi nedávají na záchodě prkýnko dolů. Má to nějaké racionální zdůvodnění?
Narazila jsem na tohle zdůvodněníPrkýnko má být dole, přirozeně, protože při pozici v sedě se dá dělat více věcí. Ženy tak provádí všechny potřeby a muži si musí sednout, když včerejší večeře buší na dveře z druhý strany. Nahoru se prkýnko dává jen v případě, že si je hlava rodiny líná sundat celý kalhoty. 3:1 pro prkýnko v pozici dole.ALe to by se měla započítat i frekvence různých potřeb jednotlivých členů rodiny a vzít v úvahu i zastoupení pohlaví v rodině.
Tak třeba muj muž je hodně haklivej na otevrenej záchod, takže u nas by to byl spíš on, kterej by apeloval na prkynko dole, hlavně i poklop. Proto nejak nechápu, že spousta chlapů nechává prkynko nahoře to je základ zavřít záchod, ne? A jinak to ženský štve, protože prostě na prkynko pokaždy když jdeš na záchod sahat nechceš ![]()
Tak já si ani neumím vysvětlit, jak vůbec může zůstat nahoře.
To to někdo zavře, spláchne a zase zvedne, aby příště ušetřil vteřinu?
Nebo jsou to prasata, co splachují wc dokořán?
@Gina108 píše:
@Baba Já jednou četla cosi o Feng- shuej a psali tam, že prkýnko i poklop na hajzlu mají být dole, neb jinak ti z obydlí záchodem uniká energie čchi. Když jsem to zkoušela na přítele jako racionální argument, tak odpověděl, že tam tu energii čí pokaždý načůrá, že jako nemusím mít strach z únikuPravým důvodem, proč jsem ho buzerovala byla samozřejmě moje lenost to prkýnko dávat dolů. No a teď jsme naše hádky vyřešili tím, že máme i hajzlík i pisoir - nejlepší investice, co jsme kdy udělali
![]()
U nas to je kvůli krysam, ktery prej lezou z kanalizace ![]()
@Bandii píše:
Tak já si ani neumím vysvětlit, jak vůbec může zůstat nahoře.To to někdo zavře, spláchne a zase zvedne, aby příště ušetřil vteřinu?
Nebo jsou to prasata, co splachují wc dokořán?
Můj přítel splachuje otevřený záchod a pak to utírá.
Skoro 8 let a já si toho vsimnu předevčírem. Uvažuji jak mu to říct. ![]()
@a12 píše:
U nas to je kvůli krysam, ktery prej lezou z kanalizace
To jsem na YouTube viděla zajímavý video o tom, co se všechno najde v záchodě.