Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, dnes jsem viděla dvě internetové petice za referendum o vystoupení z EU.
Podle mě to není dobrý nápad, i když nesnáším tenhle byrokratický a neschopný spolek.
Důvody, proč nevystupovat- moje názory:
Ja zvazuju, jak bysme to jako stat zvladli financne, kdyz je skoro vse dotovano EU. Vracel by to stat? A co to, co je rozjeto na zacatku? To by se stoplo? Omlouvam se, jsou to jen me myslenky, osobne tomu mob nerozumim ![]()
@Dana066 a to že by jsme byli první je špatně? kdyby bylo referendum tak jsem pro výstup, žádné klady nevidim sice v EU ale stejně nás berou jako povl. Ale naše „super“ vláda o tom neuvažuje takže netřeba tohle řešit.
@Dana066 problematiku EU jsem studovala, pokud se nic v poslední době nezměnilo (novinky už tolik nesleduju
), tak není tak jednoduché z EU vystoupit, neexistuje pro to žádná právní úprava, už jen proto, že za světlých dob nikdo nepředpokládal, že bude chtít někdo vystoupit… Řešila bych, co to bude znamenat pro naši ekonomiku.. ono zůstat jedna maličká země obklopená zeměmi Eu, to je sice hezké, to si může dovolit bohaté Švýcarksko, Česko těžko ![]()
Ale nikde v zakládajících listinách není daný, jak by se z EU vystupovalo, s tím se jaksi ani nepočítá.
Jeden blogger na czechfreepress tvrdí, že nám dává možnost vystoupit právě Lisabonská smlouva. Tu jsem nijak nestudovala. V každém případě uvidíme, jak to zkoulí s referendem o vystoupení VB - i když bych byla radši pryč z EU už dneska.
Článek bloggera zde:
http://www.czechfreepress.cz/…ke-unie.html
Co se týče vystoupení, kdysi jsem četla, že to jde. Ale trvá to řadu měsíců. K tomu, že bychom byli první. Německo a jiné zakládající země se dost nadřely, aby EU vybudovali. A uchovali dodnes. Německo, jak jsem psala, je náš nejbližší soused. Strašně by to ovlivnilo zahraniční politiku s ním. Mám za to, že pokud odejde jeden stát, postupně odejdou další.
EU se rozpadne sílícími konflikty mezi jednotlivými státy. Ty konflikty budou o utečencích- už teď se hádá Maďarsko s okolními státy (Chorvatsko, aj.). Bude pro nás z politického i ekonomického hlediska lepší počkat, až ta krachne samo a zatím pomalu navazovat obchodní vztahy se zeměmi skupiny BRICS (Čína, Rusko, Indie)
@Apaji teď jsem si to našla, máš pravdu. Lisabonská smlouva je z roku 2009, to jsem akorát promovala, takže už jsem to pak do detailu nezkoumala. To, že to nelze, jsme se ve škole učili, to si pamatuju
Kažpádně si myslím, že ten proces by byl ale hodně nákladný a zdlouhavý. Nehledě na to, že jsme pořád ještě čistými příjemci z rozpočtu EU a ony to nejsou malé peníze, které se k nám dostanou.
Jenže je to bohužel něco za něco ![]()
Za mě zůstat v EU a nepřímat utečence, to položí EU, stačí vidět videa, jak se chovají. Jejich mentalita je úplně někde jinde, ničeho si neváží. Když pomáhat, tak finančně, ale nedovolovat vstup na území, jdou jsem mladí chlapi a jako štít mají děti, kteří samosebou vzbudí lítost.
Dobrou politiku má Austrálie.
Když to vezmeme ze života zvířat a lidé dovlekli nový druh na jiný na kontinent, tak to dopadlo tragicky pro místní zvířenu.
Myslím, že se EU jednou rozpadne sama, historie už tady podobné záměry ve větší či menší míře zažila a nedopadlo to jinak. Vesměs x národů s různou mentalitou, zvyklostmi, tradicí a historií se má „navždy“ domlouvat, být solidární a vyhovět si, navíc bez emocí? ![]()
A to že vystoupíme neřeší utečence, kteří už budou na kontinentě - v Evropě a postupně se přemístit je jednoduché. Pro ně je nejdůležitější dostat se z Afriky.
@eMMari píše:
Myslím, že se EU jednou rozpadne sama, historie už tady podobné záměry ve větší či menší míře zažila a nedopadlo to jinak. Vesměs x národů s různou mentalitou, zvyklostmi, tradicí a historií se má „navždy“ domlouvat, být solidární a vyhovět si, navíc bez emocí?
přesně tak, Eu pořád usiluje o co nejtěsnější míru integrace, ale spojené státy evropské z toho nikdy neudělá ![]()
Takže teď už nezbývá nic jiného než čekat, kdy se co semele natolik, že EU půjde do háje. Možná už se mele…
@Dana066 byli by jsme druhy a hlavni duvod je, ze jsme tak maly stat, ze nase ekonomika je zavisla na nemecku a to by se projevilo zvysenim cen importovaneho zbozi a pokles exportu. Jinak nejdulezitejsi je, ze by jsme nedostali dotace
@Markéta80 proc nas berou jako povl mame skoro nejvyssi dotace a to ze ted tohle bylo demokraticke rozhodnuti je zcela spravne, ze se tak rozhodlo