Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jj, je to jako s tou rybou…ryba vypadá o dost jinak z boku než ze předu…takže pravdu může mít i ten, kdo ji vidí z boku…je to o tom úhlu pohledu ![]()
@Malaga píše:
Jj, je to jako s tou rybou…ryba vypadá o dost jinak z boku než ze předu…takže pravdu může mít i ten, kdo ji vidí z boku…je to o tom úhlu pohledu
Tak jasně, že vystoupení z EU by mělo svá negativa, minimálně zpočátku. Nicméně o tom, v jaké pozici bychom se ocitli při setrvání v ní, se můžem jen dohadovat. A já to vůbec růžově nevidím.
Nadávno jsem četla zajimvý rozhovor s Bárou Basikovou, dotkla se tam i uprchlíků. Říkala, že nepochybuje o tom, že někteří z nich opravdu strádají. Ale že přesunem těch trpících (a mnohých dalších z řad vykutálenců či extremistů) do Evropy se ten problém rozhodně nevyřeší. POUZE přesune - k nám. Tohle chceme?
@Ya-ya píše:
to je fakt, je jich tam jak much, urcite nestihaji, to by mohl byt pak problem, tvarit se, že vyvíjeji nejakou cinnost
Asi tak. Mohla bych tady uvést několik příkladů, ale to je zbytečné, soudný člověk to vidí i bez toho.
@Ya-ya uredniku je se hodne, ale vetsina z nch fakt tvrde maka a bohuzel za celkem smesne penize. @brumdinka oni dotace jsou i na nove silnice, skoly a ja nevim, co vsechno. Skoro vsude kam se podivas je neco z dotaci. V cr se spousta tech penez rozkrade nebo pouzije na hovadiny, ale to je nas problem ne eu. @pe-terka nam chybi svoboda v cem. myslim, ze jako narod nevim v cem zrovna mame byt hrdy v schopnosti vse a vsechno umet obejit
@nostress eu se snazi extremne setrit a hlavne na svych zamestnancich. Snizovani poctu lid, nepropaleceni prescasu, maji ve smlouve, ze ve dne v noci musi byt v praci. Neplati pro ne zakony, ze po 12 hodinach musi jit domu. Spousta lidi tam pracuji jako externisti a ty uz kor nedostavaji nic. Par lidi se tam maji jako prasata v zite, ale jinak je to celkem na palici prace
@Meha píše:
A se všemi těmi lidmi se bavíš o jejich názoru na EU?
Také by mě zajímala definice obyčejných lidí, o kterých jsi psala.
Mně by zase zajímala definice „sociální bublina“.V lidovém slovníku se používá výraz pro „obyčejné lidi“. To jsou všichni, kteří nepůsobí v politické sféře, jsou dobří „těm nahoře“ jenom pár týdnů před volbami, kdy nám naslibují hory-doly a pak si mezi sebou rozdělí křesla a stejně si dělají co chtějí. Do toho Brusel, kde živíme mraky vyžírků. Nehorázné platy a odměny „horních deset tisíc“, kdy teda některé sice dřou „jako kůň“, to zase jo. My ostatní asi nic neděláme, proto si musíme všechno „zasloužit“ poctivou prací mnohdy za minimální almužnu. Osobně jsem na to celý život zvyklá, myslím tvrdě pracovat. Vypracovala jsem se celkem slušně, nestěžuji si, na rozdíl od mnha mých klientek/tů, kterým vzali třeba i invalidní důchod, nebo vdovám, či samoživitelkám, které žijí mnohdy i s dětmi na pokraji sociální bídy, ale pro kdekoho, kdo připluje na voru a bez papírů, se může celá EU ztrhat. Možná se nebavím úplně se všemi o EU, ale díky svému povolání jsem s mnoha lidmi ve velmi úzkém kontaktu, takže znám např. nejenom jejich rodinnou anamnézu, ale ve světle posledních skutečností i jejich názory, hlavně ohledně imigrantů. Samozřejmě, mám i klientky/ky, kteří jsou velmi dobře situovaní. Řekla bych, že to je 90 a více procent ze všech témat, o kterých spolu mluvíme. Pokud by „ti nahoře“ věnovali jenom polovinu z toho času, který já komunikuji s „obyčejnými lidmi“, tak by jim bylo úplně jasné, jaký na to mají názor. Dokonce jsem přesvědčena, že zrovna oni/politikové/ žijí ve své „sociální bublině“ a hlavně mimo realitu. Ono by stačilo jenom používat zdravý selský rozum. ![]()
@annaei píše:
@nostress eu se snazi extremne setrit a hlavne na svych zamestnancich. Snizovani poctu lid, nepropaleceni prescasu, maji ve smlouve, ze ve dne v noci musi byt v praci. Neplati pro ne zakony, ze po 12 hodinach musi jit domu. Spousta lidi tam pracuji jako externisti a ty uz kor nedostavaji nic. Par lidi se tam maji jako prasata v zite, ale jinak je to celkem na palici prace
To je sice možné, ale celkově toto uskupení je moloch na hliněných nohách, jak tady už někdo uvedl. Stejně se to rozpadne, ale co to všechno přinese, to ví jenom Bůh.
@annaei píše:
@Ya-ya uredniku je se hodne, ale vetsina z nch fakt tvrde maka a bohuzel za celkem smesne penize. @brumdinka oni dotace jsou i na nove silnice, skoly a ja nevim, co vsechno. Skoro vsude kam se podivas je neco z dotaci. V cr se spousta tech penez rozkrade nebo pouzije na hovadiny, ale to je nas problem ne eu. @pe-terka nam chybi svoboda v cem. myslim, ze jako narod nevim v cem zrovna mame byt hrdy v schopnosti vse a vsechno umet obejit
Tak jestli tu někdo něco obchází, tak jsou to vrchní představitelé EU - problematiku uprchlíků. Nebo přesídlení těch neidentifikovatelných brzy milionových mas považuješ za efektivní řešení? Svoboda - to, že „musíme“ přistoupit proti naší vůli na kvóty, které navíc nejsou jednorázové, nýbrž tato vlna je precedentní (Angela Markelová ve svém projevu) považuješ za svobodu?
@nostress konkretne muj pritel dela u Evropske komise jako externista a vyhra je to skutecne obrovska. Sice ma pracovni dobu jenom 8 hodin a nikdy nedela prescasy. Vicemene ma flexibilni pracovni dobu, ze neni problem kdyz prijde v 9:30 pak to ale tam logicky musi byt dele. Ale u evropskych instituci maji vic statnich svatku, tak ze na to on spotrebuje vetsinu sve dovolene a pak ty penize jsou skoro minimalni mzda v Lucembursku. Tak ze se s tim da preIt, ale vyhra to neni. Pak teda maji dotovane obedy, ale to je celkem casty benefit ne jenom u evropskych instituci.
Mami pritel zase dela prekladatele plat ma sice vysoky, ale zase je tam ve dne v noci a je to celkem o nervy prace. Na mistni pomery ten plat extremni neni. To se jenom pise v cechach v novinach
@pe-terka vrxhni predstavitele eu jsou taky cesi. Reseni je to spatne bohuzel, co vidim ve svem okoli spousta lidi ma podle me nesmyslnou vlnu solidarity. A myslim si ze na to doplati. Podle toho se taky rozhodla pomerove vetsina europoslancu pri radnem hlasovani. Kdyby to byli jenom ne, ci nikdy to neprojde. My musime respektovat, ze ne vzdy hlasovani vyjde tak jak si prejem. Ja bych je vsechny posilala zpatky
@annaei píše:
@pe-terka vrxhni predstavitele eu jsou taky cesi. Reseni je to spatne bohuzel, co vidim ve svem okoli spousta lidi ma podle me nesmyslnou vlnu solidarity. A myslim si ze na to doplati. Podle toho se taky rozhodla pomerove vetsina europoslancu pri radnem hlasovani. Kdyby to byli jenom ne, ci nikdy to neprojde. My musime respektovat, ze ne vzdy hlasovani vyjde tak jak si prejem. Ja bych je vsechny posilala zpatky
Tak až na tu předposlední větu souhlas. Já si prostě myslím, že v takto zásadní věci, jako je budoucnost Evropy, bychom se měli vzepřít. Ten systém hlasování je špatný a nefér. Vem si, že z jeho principu nám může většina nadiktovat kdykoli cokoli
.Kvóty jsou jen začátek a Angela se s tím ani moc netají ![]()
@pe-terka tohle je stejny princip jako v ceskem parlamentu taky bych nevolila ano nebo cssd, ale ted jsou u moci a maji vetsinu tak spousta zakonu projde, co si ja myslim, ze jsou postaveny na hlavu. A u evropskeho parlamentu se snazili mensi, statum dat vc hlasu, aby meli moznost projevit jejich zajmy
@annaei píše:
@pe-terka tohle je stejny princip jako v ceskem parlamentu taky bych nevolila ano nebo cssd, ale ted jsou u moci a maji vetsinu tak spousta zakonu projde, co si ja myslim, ze jsou postaveny na hlavu. A u evropskeho parlamentu se snazili mensi, statum dat vc hlasu, aby meli moznost projevit jejich zajmy
poslední větě nerozumím - jakože hlas menšího státu má v parlamentu EU větší hodnotu? To je přece nesmysl…
Jinak ano, proti zvůli jakýchkoli zákonodárců jsme bezbranní, ale jen relativně. Pokud přestřelí v zásadní otázce, máme nástroje, jak se bránit - petice, demonstrace, předčasné volby… Ty mechanismy existují a je třeba je respektovat, aby demokracie skutečně byla demokracií.
@annaei píše:
nota bene ty kvóty jsou v rozporu a určitými práv. normami, ted je narychlo z prstu nevycucnu, ale Slováci i Chovanec to pojmenovali.
@pe-terka kazdy stat ma urcitypocet europoslancu neni to podle poctu obyvatel protoze jinak b velky staty hlavneFrancie a Nemecko prehlasovali vsechno. Z tohoto duvodu nevim jak je to spocitane, ale je to spocitane, ze mensi staty maji propocne k poctu obyvatel vice hlasu.