Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dana066 píše:
Zdravím, dnes jsem viděla dvě internetové petice za referendum o vystoupení z EU.
Podle mě to není dobrý nápad, i když nesnáším tenhle byrokratický a neschopný spolek.
Důvody, proč nevystupovat- moje názory:
- byli bychom první. Zakládající země - hl. Německo, které je náš soused, by nám to pěkných pár desetiletí, ne-li staletí neodpustilo.
- myslím, že by se zvýšila cena úplně všeho. Do cen by se započítávala cla, která teď nejsou, nebo se mýlím? A státy, ze kterých dovážíme, by nám dali zboží dráž, už jen proto, že jsme opustili EU.(dokážu si to představit u německých firem)
- není jisté, že by se k nám Rusko a Čína neotočili zády a nebyli loajální (na základě svých vlastních politických zájmů)EU.
- I tak se k nám utečenci dostanou, jen to bude trvat o pár let déle.
Doporučuji studium, dovolím si navrhnou velice krátkou knihu, k přečtení i zdarma: http://www.vzdelavaci-institut.info/?…
@Malaga píše:
@pe-terka Myslím, že bohužel nejsme dostatečně silní, abychom případně zvládli svou suverenitu a svobodu obhájit a ustát…
Vždy jsem byla proti EU a osobně bych vystoupila už včera/a i to by bylo pozdě/. Žili jsme bez EU kdysi celkem dobře. Vždyť jsme měli všechno. Teď jsme pod jejich područím a to je teprve začátek všeho. Umím si celkem dobře představit, že by jsme byli suverénní stát, který si oplotí a zabezpečí svoje hranice a obchoduje s kým chce. Třeba by jsme se mohli spojit zase se Slováky /nebo Maďary
/.Není nad svobodu. Možná to, co píšu, je z oblasti sci-fi, ale uznejte, nebylo by to fajn? ![]()
@nostress no bylo to tak moc fajn, že si politici v 93 zdvojnásobili korýtka a Československo rozdělili…
Já osobně vidím velký problém v tom, že naši politici nebyli schopni toho moc pro ČR „vydyndat“…těch omezení mohlo být mnohem méně a v mnohem menším rozsahu…
@Malaga píše:
@nostress no bylo to tak moc fajn, že si politici v 93 zdvojnásobili korýtka a Československo rozdělili…
Já osobně vidím velký problém v tom, že naši politici nebyli schopni toho moc pro ČR „vydyndat“…těch omezení mohlo být mnohem méně a v mnohem menším rozsahu…
No naši politici, to je kapitola sama o sobě. A na ty dotace z EU bych se taky nejradši vyprdla, protože to je danajský dar. Jenom nás budou o to víc buzerovat.
@Markéta80 pro vysvetleni bohuzel lidem, co o necem mluvi a nerozumi tomu. Evropsky parlement rozhoduje na hlasovani vetsinou vetsinovem to znemena, ze pro danou vec musi hlasovat vic jak 50% europoslancu. Kazdy stat ma euzny pocet europoslancu castecne podle obyvatelstva, ale neni to tqk presny, aby i male staty meli vlastni slovo. Jinak by ovsem rozhodovalo Nemecko a Francie. To znamena, ze se vetsina rozhodla, ze je to tak spravne. My to musime respektovat, protoze jsme soucasti Eu a souhlasili jsme s tim do rovolne
@nostress jak jsme pod jeho podruci nemae snad taky jednohi eurokomisare a nekolik europoslancu. A i oni casto bojuji za nase zajmy
@nostress kdo jsou ti oni tproporcnek velikosti nasi zeme jsme to i my. I tak male staty jako Lucembursko jsou si schopni obhajit vlastni zajmy. Evropske dotqce nam pomhli mnohem vic nez si lidi mysli kdyby se nerozkradali ctak by pomohli mnohem vic. To neni problem eu
@annaei když já bych uvítala spíš někoho, kdo by za naše zájmy bojoval pořád…a vůbec si nemyslím, že bojují často - spíše by se tam hodilo označení „jen někdy“…
@annaei píše:
@nostress jak jsme pod jeho podruci nemae snad taky jednohi eurokomisare a nekolik europoslancu. A i oni casto bojuji za nase zajmy
To by bylo na dlouho.Na to teď nemám energii, všechno tady podrobně vypisovat.
Jenom jsem napsala svůj názor.
@Malaga kazde zasedani evropskeho parlamentu mluvi cesti europoslanci za nase zajmy.
@annaei píše:
@Malaga kazde zasedani evropskeho parlamentu mluvi cesti europoslanci za nase zajmy.
v tom případě si nedovedu představit, jak by to vypadalo, kdyby nemluvili…možná jim křivdím, ale fakt si myslím, že buď se snaží dost málo anebo to vůbec neumí…
@annaei píše:
@Markéta80 pro vysvetleni bohuzel lidem, co o necem mluvi a nerozumi tomu. Evropsky parlement rozhoduje na hlasovani vetsinou vetsinovem to znemena, ze pro danou vec musi hlasovat vic jak 50% europoslancu. Kazdy stat ma euzny pocet europoslancu castecne podle obyvatelstva, ale neni to tqk presny, aby i male staty meli vlastni slovo. Jinak by ovsem rozhodovalo Nemecko a Francie. To znamena, ze se vetsina rozhodla, ze je to tak spravne. My to musime respektovat, protoze jsme soucasti Eu a souhlasili jsme s tim do rovolne
No právě, že to musíme respektovat. Copak vždy, když něco rozhodne většina, tak to je i správné? A už vůbec nemluvím o tom, kdo hájí naše zájmy a jak. Já jsem s tím nesouhlasila, ale bohužel, rozhodla většina… ![]()
@Malaga ona nam vrospka unie nic spatneho nedela. Spoustu narozeni je vymysl ceskych poslancu pod hlavickou eu. Ja si taky myslim, ze v nekterych vecech je to silena byrokracie. Stejne to ma svuj smysl a ucel. Nesouhlasim z jejiich postavenim k uprchlikum ja bych postavila zed kolem eu, ale to je muj nazor a neni vetsinovy tak holt musime respektovat to, co bylo rozhodnuto. Stejne k nam zadny imigranti neprijdou doted si zazadalo o azyl asi 30 lidi
@Malaga píše:
@pe-terka nezdá se mi, že by se Slovensko chtělo spojovat s námi a s Maďary už vůbec ne.Je třeba brát v potaz nejen současnou situaci, ale i historické souvislosti…ale asi vím, jak to myslíš
Tak já myslím, že v tomhle nerovném boji nikdo není rád osamocen. Ostatně pokus o jakési sjednocení postupu už tu byl, když Sobotka nedávno svolal V4. V evropském hlasování pak zradili Poláci
. O historické nevraživosti Slováků a Madarů vím, nicméně v takto závažné situaci by stálo za to se nad staré spory povznést.