Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako povl nás neberou, u nás je problém v tom, že se prostě naši představitelé za nás neumí postavit
Přednosti z členství v Eu jsou snad jasné, stačí se podívat kolem sebe, co všechno se vybudovalo z dotací, jaké firmy vyváží do zahraničí, jak můžeme pracovat venku bez nějakých velkých štráků atd… ale holt to něco stojí na druhé straně vah ![]()
Příspěvek upraven 25.09.15 v 17:22
Já si myslím, že zas nic tak strašného by se nestalo. Zemědělci by zase začali pěstovat brambory a mrkev místo řepky na bionaftu. A jestli je opravdu pravda, že v Německu začínají nařizovat, že musíš postoupit svůj majetek, aby tam mohli jít bydlet běženci, tak teda v EU být nechci. Akorát zakazují žárovky a nařizují, ajk mají vypadat banány. Úředníci v Europarlamentu mají nehorázné platy a výplody jejich „práce“ vidíme dnes a denně. Kdyby se EU rozpadla, mohli by běženci jít bydlet do jejich bytů a budou. Euroměsto je město ve městě…místa je tam dost
A k běžencům. Jsem mírumilovný člověk, ale tohle není migrace, ale invaze. Oni se nehodlají přizpůsobit. Za chvíli tady začnou stavět mešity, budou zakazovat minisukně a ve finále zavedou právo šaríja. Sorry, ale já tohle v České republice nechci.
Já bych s vystoupením souhlasila, ale právně jaksi není taková možnost… když jsme se (ČR) na to při vstupu ptali, tak jsme akorát byli za kverulanty. Telička mi dodnes připadá, že tenkrát spíš kopal za úplně jiné státy, než za ČR.
Co se týče dotací z EU, to je úsměvné - máte představu, jak obrovskou korupci to vyvolává a na co jsou ty peníze použity? A vše je vykoupeno našimi dávkami, které my posíláme do EU. A tohle je právě kámen úrazu a na tom to podle mě ztroskotá. Mocní lidé, kteří ovládají naši vládu (a nebo ve vládě sedí) mají na dotacích založenou živnost. Kdybychom nedostávali dotace, tak by jim nemohly být přiklepnuty, a oni by museli začít pracovat jinak.
Ceny potravin, obchod s EU (tzn. hlavně Německo atd.) už jsou podružné věci, protože si vzpomeňte, že my máme kvóty na to, kolik čeho můžeme pěstovat, a zbytek musíme dovážet. Čili tohle by se určitě po počátečních zmatcích vyřešilo. Na polích by nerostla kukuřice, na kterou jsou dotace, ale zase pšenice, ječmen, žito…
@Moise píše:
Jako povl nás neberou, u nás je problém v tom, že se prostě naši představitelé za nás neumí postavitPřednosti z členství v Eu jsou snad jasné, stačí se podívat kolem sebe, co všechno se vybudovalo z dotací, jaké firmy vyváží do zahraničí atd… ale holt to něco stojí na druhé straně vah
Jenomže ty dotace mají své značné náklady. Když si vezmu, že něco stojí výběr daní, něco administrace programů na řadě úrovní tady i v Bruselu, část z dotací jde povinně v rámci každého projektu na propagaci EU, něco se rozkrade, něco se použije na kraviny, něco na ideologické agitky v sociální oblasti, něco projekty deformující konkurenční prostředí atd., moc výhodné to ve výsledku není. A to je tam třeba započítat i to, že řada lidí se živí jen psaním těch projektů, takže taky nedělají žádnou smysluplnou produktivní práci, ale finacují je příjemci dotací.
Smysluplnější by bylo ty peníze nechat lidem a firmám v jejich peněženkách či je třeba použít na snížení státního dluhu.
@Frogie píše:
Ja zvazuju, jak bysme to jako stat zvladli financne, kdyz je skoro vse dotovano EU. Vracel by to stat? A co to, co je rozjeto na zacatku? To by se stoplo? Omlouvam se, jsou to jen me myslenky, osobne tomu mob nerozumim
Ono to s těmi dotacemi není tak slavné ![]()
@Dana066 První bychom vlastně nebyli. V roce 1985 už to udělalo Grónsko, které tam původně jakou součást Dánska bylo.
@MN23456 to je mi jasné že mají a že to kolem nich není asi čisté jak lilie
Přesto si vyhledej čísla, kolik EU odvedeme a kolik se nám toho dostane zpět, třeba i po odečtení těch nákladů. Vyhledej si, co všechno v kraji bylo financováno, kolik drobných podnikatelů díky tomu podniká (a bez dotací by si svoje podnikání ani neotevřeli - znám jich dost). Dělala jsem takovou analýzu a tohle bychom prostě sami ze státního rozpočtu nedali. Neříkám, že je to nějaká spása
@Dana066 mno ono se těžko vystupuje z rozjetýho vlaku, neměli sme vůbec nastupovat…jinak ona se EU stejně brzo rozpadne, takže je to uplně šumák…
@MN23456 smysluplnější by bylo všechny dotace zrušit, jelikož už od podstaty jsou kontraproduktivní a absolutně demotivující aneb všichni jen čekaj, kdo jim co na něco dá a vymýšlej se kolikrát absolutně nesmyslný projekty… aneb zdravej rozum v celé Eu odjel na dovolenou…
@Moise Ono je otázka, co člověk chápe tím „dostaneme zpět“.
Jednak v tom nejsou uváděny ty náklady na propagaci EU, které musí příjemce vynaložit, ale především to často jsou věci, které této zemi nějak neprospívají. Je opravdu prospěšné, když EU propaguje různé ideové organizace jako NESEHNUTÍ, Evropské hodnoty, Gender studies, projetky na podporu Romů atd., popř. když podporuje jednoho podnikatele proti jinému: http://echo24.cz/…i-projekt-eu ?
Je opravdu v pořádku situace, kdy řada firem i jednotlivců chce primárně získávat dotace, nikoliv investovat do nižších nákladů výroby, kreativních řešení, kvality produktů atd. Kdy úspěch v řadě oborů je dán převážně tím, kdo se umí lépe pohybovat v dotačním prostředí (to se netýká jen dotací přes EU, ale i vnitrostátních), nikoliv kdo se v prosadí v konkurenci cenou či kvalitou?
@MN23456 jj, já tohle chápu, že je to špatně. Na druhou stranu je tu třeba spoustu drobných živnostníků, kterým to pomohlo rozjet nějakým způsobem činnost a překlenout nějaké ty začátky, co bývají vždycky těžké. A takových znám docela dost. Furt lepší je trošku podpořit v začátcích než je živit na úřadu práce ![]()
U nás třeba na základě takové dotace kdysi začala fungovat první soukromá školka pro ty nejmenší prcky. Díky tomu, že tady byla, tak nejenže ona začala vydělávat a poskytla nová pracovní místa, ale začaly se do pracovního procesu zapojovat i ty rodiče, který by jinak byli doma. A tenhle přínos nespočítáš.
Ale to fakt záleží, jakou konkrétní dotaci vezmeš v potaz, je mi jasný, že spousta z nich likviduje přirozené tržní prostředí, zvýhodňuje některé podniky oproti jiným atd. Na druhou stranu, o dotaci se můžou přihlásit všichni, kde jen o jejich iniciativu, pokud to někdo neudělá, jeho problém ![]()
Ale to je fakt složitý ![]()
@annaei jaké rozhodnutí, bláznivka si je sem pozve a pak řve že si je musí vzít okolní země? proč už dávno nejsou hranice? Tohle prostě Evropu zničí, všude samej muslim
a my ostatní se jim snad budeme podřizovat? to mě nikdo nedonutí ![]()
@Moise ale vůbec ne, co se týká dotací je to naprosto jednouduché ![]()